Reklama

Reklama

Houbaření

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Politik Aadu si vyrazí s manželkou do lesa na houby právě v den, kdy je novinářem telefonicky konfrontován ohledně podezření z korupce. Shodou náhod se spolu s manželským párem ocitá v autě i namyšlený rockový idol Zäk. Místo, jež žena k houbaření vybrala, je plné výletníků, a tak se Aadu rozhodne vyhledat klidnější lokalitu. Les, který nakonec najdou, je však možná až příliš hluboký a nehostinný, nalézt cestu ven nemusí být tak jednoduché… Satirická tragikomedie s prvky osvěžujícího černého humoru je celovečerním debutem estonského režiséra a scenáristy Toomase Hussara, který si bere na mušku často bezohledné jednání současných politiků či mediálních hvězd, ochotných jít kvůli moci a popularitě přes mrtvoly. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

honajz 

všechny recenze uživatele

Tohle mě zcela minulo. Dobrá kamera a ironické politicko-společenské postřehy, žel poněkud povrchnějšího ražení, nic, co bychom nevěděli nebo neznali. Příběh je zbytečně zdlouhavý. U nás by z toho byla maximálně bakalářská povídka na 40 minut, a i tak by to bylo dlouhé. Postavy pořádně neprokreslené. Motivace často podivné. Chování novinářů divné (nebudete kvůli sebepitomější řeči tleskat chlápkovi, o kterém máte své mínění pro jeho státní zpronevěry). Tu lesní dvojku jsem vůbec nepobral, jestli to měl být symbol stále hloupějších občanů různých zemí? Nakonec se tam vlastně nic nestane, nic, co by dávalo větší přesah. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Úplně pohodový filmek, který kdyby malinko přitlačil na pilu, a že možností bylo, dostal by ode mě v klídku féroý čtyry hvězdy. Takto jsem se sice pobavil sledováním zajímavých postav a jejich povětšinou zkažených charakterů, no příběh sám o sobě za moc nestál, načež mdlý závěr jen podtrhnul spíše nadprůměrné tři muchomůrky. Nebojte se toho, ale taky nečekejte nic extra. Rozhodně se nejedná o nějaké psycho, jak by mohl napovídat cover a thriller mezi žánry. 65% ()

Reklama

bassator 

všechny recenze uživatele

47th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 - EAST OF THE WEST - FILMS IN COMPETITION - Na Východ od Západu - soutěžní sekce (Seenelkäik / MUSHROOMING / Houbaření) - Absurdie je základním stavebním kamenem tohoto povedeného snímku. Delegace přirovnávala tento film k tvorbě bratří Kaurismäkových. To je sice odvážné tvrzení, ale nějaké náznaky jsem v tom opravdu schledal, například v té závěrečné Aadiho řeči. Jinak příjemná zábava, skvělé momentky, úžasný závěr... - 2. 7. 2012 - kino Lázně III - Karlovy Vary - 90% ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Nevyžádaný zátěžák pro politika, ženu, co mu vládne a ustrašeného rockera bez vindry v kapse, jinak také estonská koláž s asociacemi na Záhadu Blair Witch, Mášu a medvěda, Chatu v horách, Wild Nature, Zachraňte vojína Ryana, Star Trek a přenos ze schůze parlamentu - přesně v tomto pořadí - a celé je to komedie, tak si s tím poraďte... Mno, takové houbaření mimo vyznačené cesty dokáže sakra prověřit charakter. Zajímavá kamera, pohodová hudba a hlavně - rocková hvězda Zäk s očima Evy Green, lesním rozcuchem a bukvicí ve vlasech - k sežrání! :-) Viděno během Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Čistokrevné Estonsko mělo u mě premiéru a konala se naprostá pohoda. Pravdou je, že jsem jako uživatel dr.horrible po celou dobu váhala a spíš se přikláněla k průměrnosti, ovšem ten konec neměl chybu a celé to o level zvednul směrem nahoru. Jako satirická tragikomedie to na mě fungovalo a je vidět, že svět se nezmění a padouši a pokrytci ve výšinách byly, jsou a budou. Za sebe můžu říct, že ten les se mně vůbec nelíbil a mezi kapradím bych houby tedy nehledala i když to byl asi už moment, kdy je nehledala ani celá tahle povedená trojka. A kam se vlastně podělo těch 10 milionů z Estonia banky? A že by hlavní město Inků bylo Los Angeles....? :-) Zkrátka Houbaření do sebe něco má. Jinak já osobně se ztrácím v lese už deset metrů od cesty:-) ()

Galerie (3)

Související novinky

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Once Upon a Time in Vary

Once Upon a Time in Vary

14.07.2012

S doznívajícími tóny pofestivalových projekcí ve vybraných pražských kinech pomalu opadá i nostalgie, se kterou jsme se mnozí před pár dny loučili s atmosférou Karlovych Varů. S filmovými prázdninami… (více)

Reklama

Reklama