Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (12)

plakát

Tajemství staré bambitky (2011) (TV film) 

Vcelku příjmená pohádka pro dospělé s kadencí 1x za tři roky. Pohádka pro děti by měla být natočena tak, aby tomu děti rozuměli a ne dávat tam různé dvojsmysly a vtipy ze života dospěláků (hlavně z politiky). Za mně 3 - 4 hvězdy. Spíše tedy tři.

plakát

Dřevěná Marika (2000) (TV film) 

Je tam jeden záběr, kde někomu trčí ruka... Ale teď už jenom to dobré. Oceňuji dobovost kostýmu, přírodu a "dědiny", kde se příběh odehrává. Myslím, že i za málo peněz se dá natočit hezký příběh. Sice není nijak ztrhující, ale ani nemusí být. Má to výbornou myšlenku ... "spoiler" ... Oceňuji také, že je to natočeno tak, že se můžou koukat i malé děti. Skvělé. Děkuji.

plakát

Z města cesta (2002) 

Kim 60% Holubová 50% Čtvrtníček 20% Hruška -70% Polívka 60%

plakát

Chvíle poté (1999) 

Dávam 5 hvězdiček. Normálně bych dal 4, protože některé věci nejsou úplně dobře (např. objasnění 144.000), ale v zásadě to ničemu nevadí. Tu pátou hvězdu dávám za celkem povedeně vykreslenou možnou realitu, která nastane Poté. Spousta lidí bude mít problém uvěřit, co se stalo (ale ani to, že neveří teď není pro ně žádná omluva). A nastane pronásledování církve. Potichu, pomalu - v zájmu bezpečnosti se budou lidi muset hlásit a nechat si naimplantovat B čip. Do toho co je nespravedlivé pro většinu světa "v kontextu tohoto filmu" bych se moc nepouštěl - pravdla jsou jasně dána a ten kdo je nerespektuje si nemá nač stěžovat. Za předpokladu, že není také Bohem ... hehe. Takže vcelku vzato: herecké výkony průmerné (spíše slabší - ale mnohem lepší než žádné) a příběh opravdu výborný. Film nedoporučuji lidem neschopným reflexe a lidem, kteří se cítí být bohy. Akorát je to jenom naštve. A to se pak mine cíli, neboť film má pomoci k tomu, aby se lidi celým svým životem na podobnou chvíli připravovali.

plakát

Absurdistán (2006) 

davam tri jenom za dobrou myslenku. Bylo tam hodne, hodne nedomyslenych veci...

plakát

Věci, tak jak jsou (2012) 

Film plný obrazů a nakouslých scén - což ale v tomto případě, asi není na škodu. Děj co se vleče a vleče. Né, žeby tam bylo málo napětí, ale bylo tam něco divnýho. Dva blázni, každý na jiné straně a uprostřed jěště divnější holka. Muž co neumí komunikovat a má nějaký divný druh komplexu a namyšlený kluk, co snědl moudrost světa ("Užívám si a nevážu se na jednu holku, mám jich několik", "říkam věci jen jednou, nebudu to opakovat"). Holka si léčí své spasitelské komplexy... A nezachrání to ani dialog na konci. Mám z toho rozporuplné pocity.

plakát

Hitlerův tajný útok na Ameriku (2012) (TV film) 

Je to dokument, v kterém se dozvíte jak morský acheolog a pár jiných vědců se speciáním tímem hloubkových potapěčů hledají vraky lodí a ponorek na východním pobřeží USA. Dvě hvězdičky dávám za občasné historické záběry. Ty se ale opakovali několikrát, ostatně jako jiné informace v tom dokumentu. Dalo by se to zkrátit na 15 - 20 kdyby se vypustili nepodstatné věci a kdyby se fakta vysktytovali jenom jednou.

plakát

Království nebeské (2005) 

Historická věrnost: příběhu 55% - 60%, kostýmů a zbraní 60 - 65%. Nakousnuté scény, nedokončené myšlenky, nebo naopak jednoduché dialogy. Je toho víc, co tento film nemá. Ale pro mě je to jeden z nejlepších filmů. Proč? Protože film, aby ztvárnil většinu věcí (historické, filozofické i teologické souvislosti) kolem "Nebeského království" a jeho jádro, by musel mít několik - možná i desítek - hodin. Takhle za cenu osekaných scén a načrtnutých charakterů, jinak velice zajímavých postav, dosáhl to, co možná i chtěl. Totiž, aby člověk, který s tímto filmem přišel do styku, si začal klást otázky a sám se zajímal. Tento film nedoporučuji mainstreamovým divákům a lidem co očekávají výpravné bitevní scény, propracované postavy ... Těm by nemohlo ani, kdyby se z tohoto filmu udělal seriál a měl vše, po čem touží. Tento film neurážlivým způsobem vybízí k hledání, jak to ostatně na konci sami vytušíte. V tom vidím tu největší přidanou hodnotu.

plakát

Kolja (1996) 

Chcete se zasmát? Chcete trnout strachy? Nebo máte jenom splín? Kolja pohladí v každém čase. Jemně ale přitom pravdivě vás zasadí do okupačních let. Do časů, kde každá maličkost mohla být trnem v oku StB. Nicméně žít se musí a tak vás jeden starý mládenec (Zdeněk S.) provede svým neodolatelným způsobem i touto dobou. Z filmu také pocházejí i dnes již poměrně zaběhlé hlášky typu "naša krasna" nebo "nikam neuběgaj".

plakát

Život je krásný (1997) 

Benigni tímto filmem opravdu říká, že život je krásný. Akorát je potřeba najít vhodný úhel pohledu. Pak ho rozšířit na širší zorní úhel, hraničící s virtuální realitou. Tento pohled si ale nenechává jenom pro sebe, ale dál ho předává i lidem, kteří nejsou schopni vybírat a všímat si, ale hlavně zveličovat, to dobré co život sebou nese. Rozdávat radost v koncentráku, to chce opravdu hodně vnitřní síly. Tento snímek doporučuji na nastartování odchodu z krize.