Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (10)

plakát

Lea má 7 životů (2022) (seriál) 

Neznám knižní předlohu a někdy je to i lepší :-) Minisérie splňuje vše co slibuje a svým chytlavým příběhem vás upoutá do poslední minuty. Dokonale se ukazuje jak vypadá hodnoceni ostatních pouze na první pohled a tedy že nic nemusí být takové, jak se zdá. Takže jestli si nepamatujete včerejší den, nebo jen matně, doporučuji shlédnout ;-)

plakát

Městečko Twin Peaks - Epizoda 16 (2017) (epizoda) 

Super díl, čekal jsem hodnocení 99%, ale i tak super :-D Už se nemohu dočkat konce, abych začal zase pěkně od začátku a uzavřel kruh. Uvidíme jak dopadne slepá Diane ve vězení v Twin Peaks :-D :-D

plakát

Městečko Twin Peaks - Epizoda 8 (2017) (epizoda) 

Nevim proč, ale jsem strašně rad za tento díl. Viděl jsem ho dvakrát a užil si to daleko více než poprvé :-) Tento díl obsahuje prave přesně to “jiné” než běžné filmy. Jsem stále více přesvědčen o tom, ze Lynch to ma v hlavě mnohem více v pořádku než zbytek populace :-) a je dostatečně nad věci.

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) 

Film na mě působil takovým prázdným dojmem, žádný wow efekt nepřišel. Příběh byl hodně předvídatelný a plný zajímavých, ale zbytečných myšlenek. Asi nikdo z diváků nečekal příběh ala Twin Peaks. Amatérská posádka na záchranu lidstva si ani nic jiného nezasloužila :-) Možná to zklamání je dáno tím, že vetřelců už bylo opravdu dost a jít jinou cestou je už celkem obtížné. Dokážu si představit film v podobě života na oné planetě "bohů" před příchodem "našich" lidí, ale to je jiná kapitola. První vetřelec nebyl ani tak o akci, ale o vytvoření atmosféry a napětí. Toto se v tomto pokračování nepovedlo.

plakát

Armáda temnot (1992) 

Považují film za dokonalé doplnění série Evil Dead. Převzal si vše co měl - humor, styl i efekty :-) Vyniká zejména i alternativním koncem, znám dva a nikdy nevím, který je ten správný :-)

plakát

Oni žijí! (1988) 

Zajímavý příběh tuláka, který se snaží zapadnout do tehdejší společnosti a díky slabosti pro spravedlnost rozplétá zajímavé spiknutí. Je to zvláštní, ale když se podíváme kolem sebe, nemáme k onomu příběhu daleko. Film je z počátku nudný, ale rychle získá na dynamice. Myslím, že John Carpenter má i lepší snímky, ale pro chlapy toužící po akčním filmu je ideální.

plakát

Milionář z chatrče (2008) 

Jamal Malik sedící v křesle milionářské soutěže odpovídá na poslední otázku, za 20 milionu rupií, ke které ho nedovedly znalosti vyčtené z encyklopedií, ale sám život. Příběh dítěte, které si prošlo "běžným" životem Indie. Z pohledu Evropana životem plným nejistoty a bezmocnosti. Co byl smysl života Jamala a jeho přátel? Přežít. Odkázán sám na sebe prochází Indickou školou života - kriminalita, drogy, násilí... Realistické zachyceni Indie bylo pro mnohé tvrdým prozřením.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Hvězdné obsazení jako Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant, nebo Susan Sarandon září většinou ve filmech individuálně. Společně nás ale přinutili přemýšlet o existenci člověka. O čem je touha žít? O čem je smysl bytí? Co mám z toho chovat se dobře, slušně, v souladu s etickými pravidly existence samotné? Proč nežít každý den naplno? Proč nežít na úkor ostatních, když se to nabízí. Vzít si prostě jen to, co život dává. Užívat si bez ohledu potřeb druhých, vždyť život je tak krátký! A nebo není? Doporučuji všem co mají rádi mysteriózní filmy.

plakát

Smrtelné zlo 2 (1987) 

Z mého pohledu jde o velice povedený hororový příběh skvělého Sama Raimiho, který jsem viděl na "ojeté" VHS kazetě a do dnes vzpomínám jak jeho obrazová "nekvalita" působila děsivě a reálně. Po zhlédnutí v dnešní době mě překvapuje zejména to, že ono kouzlo VHS mu zůstalo. Je nádherně řešena scéna ticha a následného leknutí, po které někdy přichází i smích. Film je zajímavý díky speciálních efektům, kdy jsou použity nejznámější filmové triky z počátků filmů vůbec. Dnešní moderní obecenstvo zvyklé na počítačové efekty asi nenadchne, ale pro filmové fanoušky jde prostě o klasiku.

plakát

Columbo (1971) (seriál) 

Dle mého názoru jeden z velice povedených seriálů vůbec. I když vesměs od počátku víme kdo je vrah, tak má každý díl vždy co nabídnout. Je i pár příběhů v nichž nám je podezřelý utajen :-) Seriál se zapsal do paměti mnohých i díky paní Columbové - o které se tak často mluví. Seriál své kouzlo získal také díky speciálnímu hereckému obsazení "vrahů" v podání oblíbených herců, zpěváků apod. Film zachycuje vraždy plánované i neplánované. Vrahy bohaté i chudé, nebo inteligentní i hloupé. Všemu nasazuje korunu svým vtipem a odhodláním poručík Columbo, kterého dokonale ztvárnil Peter Falk. Myslím, že nejlepší Columbova hláška z celého seriálu je: "Už Vás nebudu obtěžovat...".