Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (9)

plakát

Je nám spolu dobře (2014) 

No já nevím. U filmu jsem vydržela celou dobu a zaujal mě, byl to pro mě hodně překvapivý zážitek. Nejhorší bylo asi to prostředí, jenom placka bez jakékoliv zeleně, špinavý vzduch, všude beton, tam bych, po pravdě, nevydržela. A ještě ke všemu mi v hlavě pořád zní "Ta slepička kropenatá".

plakát

Cukr-blog (2014) 

Úplně mi to nesedlo. Chyběla mi tam fakta a spíš bych radši míň fanatičnosti a víc vysvětlení. My nemůžeme nutit ostatní jednat podle toho, jak chceme my, takový přístup moc nefunguje. Víc funguje pozitivní názorný příklad, aby oni sami, až na to budou dostatečně zralí (nebo nemocní), se chtěli změnit.

plakát

V hlavě (2015) 

Začátek vynikající, dobře se to rozjelo, pěkně vysvětleno celé emoční centrum, hlavní emoce, vzpomínky a klíčkové vzpomínky, krátkodobá-dlouhodobá paměť, dětský imaginární přítel, atd., nicméně následné putování Joy a Sadness začla být dost brzo nuda a usnula jsem u toho.

plakát

Život je jen jeden (2011) 

Zajímavý pohled na Španělsko. Překvapilo mě, co za "exotiku" vybrali, aby tuto zemi ukázali. Prima film, který zvedne náladu. A Arjunovy zamilované pohledy těsně poté, co zjistil, že ji miluje... ty stojí za to. Hraje to fakt dobře.

plakát

Angliština Engliština (2012) 

Vynikající volba nejen pro bollywoodské začátečníky. Má to příběh a není tam tolik tance a zpěvu jako v typických "masala movies". Variace na "Pan Kaplan má třídu rád" se vtipnými i smutnými momenty. Všechno nakonec dobře dopadne, dobro zvítězí a špatní dostanou za vyučenou. Krásný "motivační" film, který zaručeně zvedne náladu při všech druzích splínu a chandry.

plakát

Do Říma s láskou (2012) 

Krásně bizarní Woody Allen, úžasná Penelope Cruz a prima konec. Dobře mu tak!

plakát

Bratři v Dhammě (2008) 

Zajímavý dokument o tom, že vězení bychom mohli brát i jako čas k nápravě, ke změně. Podívejte se i na Doing time, doing vipassana, jak se o trochu dříve o to samé pokoušeli v Indii, a jak odlišně to dopadlo zase tam.

plakát

Doing Time, Doing Vipassana (1997) 

Pěkně udělaný dokument o zařazení kurzů meditace vipassany v indické věznici. Zajímavá je i postava tehdejší ředitelky věznice, musí to být velmi silná osobnost. Doporučuji shlédnout i další dokument, Dhamma brothers, tentokrát americký, kde zkoušeli zavést vipassanu do jednoho amerického vězení. A kde výsledek byl zase velmi odlišný.

plakát

Tanec s vášní (2000) 

Příjemný film s pěknými tanečními scénami. Pěkná oddechovka na sobotní večer a dobrá motivace jít si potom zacvičit.