Reklama

Reklama

Do Říma s láskou

  • USA To Rome with Love (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Režisér Woody Allen při své cestě po Evropě tentokrát doputoval do hlavního města Itálie, kde si zahrál s osudy několika různých lidí. Film je složen ze čtyř povídek. V prvním příběhu přijíždí postarší manželský pár (Judy Davis a Woody Allen) do Říma, aby poznal nastávajícího své dcery, z něhož není její neurotický otec zrovna nadšený. Další příběh filmu je o prostituce (Penélope Cruz), která má za úkol splnit jakékoliv přání klientovi, jenž moc netuší, co po něm ta podivná žena chce. V následující části si italský dav splete muže (Roberto Benigni) s filmovou hvězdou a jeho život se otočí o 180°. V poslední povídce navštívíme mladý americký pár (Greta Gerwig a Jesse Eisenberg), jehož životem zamíchají dvě nenadálé návštěvy v podání Ellen Page a Aleca Baldwina. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (396)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Povedený film Woodyho Allena. Dlouho, dlouho jsem se Allenovým filmům vyhýbal (nevím proč), ale nedávno jsem to změnil a po velice povedených filmech jako Kasandřin sen a Půlnoc v Paříží, jsem si pustil i Do Říma s láskou a opět dávám 4 hvězdičky. Všechny příběhy v tomto filmu byli velice povedené (až na jeden), obzvlášť se mi líbil příběh Roberta Benigniho, ten byl fakt super, musel jsem se u něj celou dobu smát, fakt perfekní! :-) Naopak příběh Jesseho Eisenberga, Ellen Page a Aleca Baldwina se mi moc nelíbil, hlavně jsem nechápal, co tam celý film dělá Alec Baldwin, ten tam byl totálně zbytečnej. Jinak ostatní příběhy byli hezké a Woody Allen jako herec také zahrál dobře. A co je potřeba také zmínit, tak krásu Penélope Cruz, ta byla neskutečně sexy!!! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Průhledná, vyprávěním jen chabě opodstatněná snaha protlačit do filmu maximum záběrů malebných římských uliček a turisticky atraktivních lokací – pokud už je tematizován italský způsob života, pak bez nadhledu, perspektivou člověka nekriticky nadšeného vším italským (jídlem, operou, památkami i jazykem, který spadá mezi pár aspektů činících sledování snímku snesitelnějším). Minimum vtipů, nad kterými je třeba přemýšlet (i nad těmi nemnoha lepšími hláškami, které si Allen nechal pro sebe, je lepší moc nedumat) – častěji někomu něco „legračně“ spadne nebo je s někým přistižen in flagranti a úplně nejčastěji, tj. po většinu filmu, se prostě nic směšného neděje. Rezignace na složitěji vystavěné vyprávění – povídky kromě města a tématu lásky nic nespojuje, nijak se neprolínají, vzhledem k jejich různorodé míře fantastična by více smyslu dávalo, kdyby jedna následovala po ukončení předchozí. Nestydatý sexismus v zacházení s ženskými postavami – plastičtější hrdinky (Greta Gerwig, Judy Davis) dostaly výrazně méně prostoru než náruživá Anna, povrchní Monica a prostinká Milly, pro které představuje intimní sblížení s nedávno poznaným mužem stejně přirozenou náplň dne jako ranní hygiena. Ohrané zápletky i sdělovaná moudra – pakliže budete dost shovívaví, abyste přijali, že nám Allen filmem sděluje něco jiného než „navštívil jsem Řím a bylo mi tam krásně“. Přebytek allenovských neurotiků, nejspíš ve snaze ušetřit čas vymýšlením nových charakterů – tři roztěkané mužské postavy jsou na jeden film příliš. Výsledek? Nejslabší komedie Woodyho Allena (a to jsem viděl i Co je nového, kotě?). 50% ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ked' Hayley zdraví otca Woody Allena ''Hallo, dad.'' som si uvedomil, že na mieste by sa azda lepšie hodilo ''Hallo, dead!'', pretože hrať fotra takmer o päťdesiat rokov mladšej roštenke, to niekto zrejme stratil súdnosť! Potom aj tak tie vtipy vypadali... ''Formaldehyd!'' No čo je toto za idiotský vtip... Ked' už nejaký dobrý bol ( ako napr. ten so zlodejom v hoteli, alebo ten so sprchou), tak ho zabil taký, kde Benigni pobehuje po ulici a ukazuje boxerky! ()

a.kopecka 

všechny recenze uživatele

"Hej Alecu, víš co je špatný na tom bejt Baldwin?" "Ne, co?" "Nic!" - a to platí i tady. Spolu se sprchovou operou ideální, ale ve společnosti superotravné Ellen Page, nevýrazného/iritujícího dua Mastronardi/Tiberi a spousty dalších allenovsky nebo jinak protivně laděných postav z aplikace "Letní film Woodyho Allena z Evropy - snadno a rychle" nemůže vzejít nic snesitelnějšího. Tak třeba příště, v Kodani. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Opäť typická konverzačná Allenovka v ktorej oceníte najskôr krásne prostredie Ríma, čo je znamenie, že niečo nefunguje... Množstvo príbehov a postavičiek robí z filmu dosť rozladenú vec. Chvíľu sme tu, potom tam...Netvrdím, že ma to nudilo, ale ani ten povestný Allenovský humor tu nie je v takom množstve ako som zvyknutý. Postava architekta A. Baldwina bola divná a z môjho pohľadu trochu zbytočná. Epizódka "5 minút slávy" s R. Benignim je ako z iného filmu, ale pobaví. Keď si k tomu pripočítate ďalšie známe tváre, vrátane škaredého W. Allena a sexi Penelope, tak sa to dá bez ujmy zvládnuť. Výsledok? Neprekvapí, neurazí, jednoducho slabý priemer na jedno pozretie. 50%. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v talianskej metropole Rím, ako napríklad Piazza della Repubblica, Via Pietro de Coubertin 30, Piazza Mattei 6, Piazza del Popolo, Via delle Tre Pile 30 alebo Piazza Venezia. (dyfur)
  • Původně se film měl v originále jmenovat The Bop Decameron. Pracovní název byl pak The Wrong Picture. (žvanimírek)

Související novinky

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Hlavní taháky 47. MFF Karlovy Vary

Hlavní taháky 47. MFF Karlovy Vary

24.06.2012

Letošní festival v Karlových Varech je za dveřmi a ČSFD.cz vám opět připravila speciální sekci věnující se této význačné filmové události. Najdete v ní hlavně kompletní program filmů na festivalu.… (více)

Reklama

Reklama