Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co by bylo umění bez obětí? To záhy zjistí dvanáct nadaných studentů baletu, kteří každou hodinu každého dne věnují přípravě na své životní poslání. Strhující drama "Tanec s vášní" od uznávaného režiséra Nicholase Hytnera (Šílenství krále Jiřího) pojednává o semknuté skupince tanečníků, kteří musí obětovat svůj soukromý život a pravidelně trénovat v rámci příprav na recitál, který rozhodne o tom, který z nich nastoupí na výběrovou a velice prestižní americkou baletní akademii v New Yorku. Ve snímku se představují talentovaní profesionální tanečníci včetně Amandy Schullové, Zoë Saldanové, Ethana Stiefela, Sascha Radetsky a Shakiem Evans. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

dawnie 

všechny recenze uživatele

Center Stage pro mě nevyniká jenom nezapomenutelnýma tanečníma číslama, od kterých nejdou odtrhnout oči - to, bez čeho bych si ho sotva pouštěla pokaždý, když si na něj vzpomenu, je hlavní grupa postav. Eva, Eric, Charlie, Jody, Sergei, a nakonec i Maureen a Jim. Ty to, jak spolu fungujou a hlavně se BAVÍ, prostě nehrajou. A to se dneska fakt často nevidí. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Balet je dřina, houžev, krev a slzy. No a baletní škola rovná se drezuře nejtěžšího kalibru. Tudíž to, co předvedli všichni zúčastnění, ať už baletky, tanečníci či nepřehlédnutelný Kulik (pozn. ruský krasobruslař), je suprskvělá záležitost, pastva pro oči a dokonalé uspokojení mé divácké duše. Ke všemu chybějícímu jsem lhostejná, páč mě utáhli na špičkách! Demi plié, grand plié, něžně promnu svoje piškotky a jdu do plných! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Baletní hvězdy se nerodí lehce. Tisíce hodin tréninku i odříkání mimo něj, litry potu, otlačené špičky, bolavá záda, modřiny a stále dlouhá cesta k „dokonalosti“. Za kulisy tvrdé baletní scény nám dává možnost nahlédnout režisér Nicholas Hytner (úspěchy slavil nejen jako režisér filmový, ale i divadelní na Broadwayi), dělá to však poměrně povrchně a instantně, a představuje typy, které nemají se skutečným životem pranic společného. Škoda, že scénáristka víc nechodila mezi skutečné baletní dříče, ale svou látku zřejmě psala někde v teple kavárny. Výsledek totiž musí být korektní a líbivý, aby do sebe nakonec vše zapadlo, jak si zejména ženské diváctvo přeje a očekává. Ačkoliv se mezi postavami odehrávají bezbarvé story, v tanečních pasážích vše funguje o poznání lépe (taneční závěr se mi líbil už někdy v roce 2001, kdy jsem film viděl poprvé, i nyní, v roce 2013), i díky tomu tak docela sympatický průměr!! A Zoe Saldany si všiml kdo? ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Neočekával jsem nějaký originální příběh, ani velké procento gay složky, i když u takovýchto baletních filmů by se to dalo předpokládat, a to se mi vyplatilo. Pro mě skutečnou nosnou osou celého snímku byl tanec a hudba, věčná dřina, soutěživost, doslova prznění těla, ale rozlet duše. Dobře jsou vykresleny i jednotlivé typy a odlišnosti zůčastněných postav, solidní výběr herců a profíků. A jaksi tomu filmu naopak i slušelo, že je mu už xx let ...! 6888 ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

V roku 2000 bol inatocene  2 filmy s tematikou baletu - Dzejmi Zvoncek hral vo filme Billy Elliott /dal som tomu 30%/ a neznamy rezsier Hytner natocil tuto planobu Ktora navyse v kinach komplet zhorela, co ma amximalne potesilo. Tak ako isty mnohobodovy uzivatel tuna nenavidi  film Birdman 2014 tak ja sa otvorene hlasim k tomu ze nenavidim tento film. To nie je vsetko, tak akov Antckom Rime sa po punskych vojnach ujalo slovne spojenie  ze Cēterum (autem) cēnseō Carthāginem esse dēlendam, tak ja to trochu upravim na ceterum /Autem/ censeo Center Stage esse delendam 0 % ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama