Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Fantasy
  • Sci-Fi

Recenze (26)

plakát

Beverly Hills 90210 (1990) (seriál) 

Kult mého mladí, ke kterému se vždy ráda vrátím, hlavně pro prvních 5 serií.

plakát

Borgiové (2011) (seriál) 

Intriky v křesťanském světě, mocenské boje, vášně. Strhující příběh, který se, doufám dočká pokračování.

plakát

Čarodějky (1996) 

Za mě dobře zpracované téma magie a čarodějnických pokusů kdy člověk neodhadne předem následky svého počínání.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Děj seriálu na motivy knihy George R.R. Martina nás přivádí na kontinent, kde roční období trvají celá destiletí, a kde zima znamená dlouhé roky, někdy i celý lidský život uprostřed tmy a sněhu a mrazu. V Západozemí je spojeno v jeden svazek Sedm království, sedm mocných rodů, z nichž každý vládne svému území pod vedením krále, sídlícího v Rudé Baště v Králově přístavišti. Sever je vysokou zdí oddělen od světa, ve kterém žijou kmeny Divokých a odkud hrozí příchod nemrtvých. Na zdi slouží svou hlídku muži, kteří se pro tento úděl někdy rozhodnou dobrovolně, někdy je tam vyšlou jejich rodiny, jindy je to jejich trestem či vyhnanstvím. Děj seriálu začíná za vlády krále Roberta Z rodu Baratheonů, jeho ženou je Cersei z rodu Lannisterů. Vládcem se stal po občanské válce, a zabití Aerona z rodu Targaryen tzv. Šíleného krále příslušníkem své královské gardy, Jaimem Lannisterem ( bratr Cersei ) Jeho dvě tehdy malé děti Viseryse a Daenerys Targaryen věrní zachránili a odvezli za moře. Viserys jako dospělý provdá svou sestru vůdci silného kmene divokých nájezdníků Khalu Drogovi, aby si tak zajistil jeho pomoc při dobytí Sedmi království, kde chce získat zpět trůn svých předků. V Sedmi královstvích Robert Baratheon ( spoiler ) umírá na lovu a na trůn má usednout jeho následník, mladý princ Joffrey, kterého také čeká manželství se Sansou, dcerou Neda Starka, strážce Severu, jenž se má stát jeho pobočníkem. Stačí však málo a věci se zvrtnou, bitva mezi rody začíná a je plná vášní, intrik, nečekaných smrtí i nečekaných spojenectví. Zatímco za Úzkým mořem se Daenerys Targaryen narodí 3 draci a její příběh se začne odvíjet ( spoiler ) po smrti bratra i muže úplně jiným směrem, stále však s vidinou, že získá armádu, která jí pomůže dobít Západozemí a usednout na Železný trůn, rody západozemských lordů mezi sebou vedou urputné boje a zrazují se navzájem, a ze světa za Zdí zatím přícházejí Nemrtví a dlouhá, neúprosná zima se blíží. Spletitý příběh, který oproti knihám seriál nabízí v osekané verzi, kdy sledujeme především osudy Daenerys, a postav z rodu Baratheon, Lannister a Stark a případně vedlejších postav, s nimi souvisejících. Drsné fantasy kde nikdo si nemůže být jistý ničím se po 4. sérii trochu mění v často bohužel až příliš zjednodušený příběh s občas naprosto nelogickými zvraty, zvláště v 5. a 6. sérii, kdy už se scénář neřídí přesně knihou a autoři improvizují. Oproti knižní předloze tak často umírají postavy, které jsou v knize ještě živé a či se zcela mění jejich dějová linka. Bohužel některé nelogičnosti ubírají seriálu na dramatické reálnosti a syrovosti, kterou oplýval v prvních sériích a někdy ( např. linka Aryi Stark ) působí až směšně. Stále je to ale rozhodně seriál, který nenudí a má ještě hodně co nabídnout.

plakát

Hra o trůny - Bitva bastardů (2016) (epizoda) 

Za mě určitě nejlepší díl téhle série a jeden z nejlepších v seriálu vůbec. Krásně zpracované jak bitva o Meeren, tak o Zimohrad. Sice předvídatelný výsledek, ale co na tom, nečekala jsem žádný dějový zvrat, takže jsem naprosto spokojena.

plakát

Hra o trůny - Nikdo (2016) (epizoda) 

Nevím, jak se bude dál vyvíjet linka Aryi, ale i když jsme ve fantasy seriálu, tak aspoň trochu držet se reality v některých bodech by neuškodilo. Arya je zřejmě nezničitelná, nesmrtelná a nezranitelná. Působí to bohužel komicky.

plakát

Já, Olga Hepnarová (2016) 

Opravdu hrůza :( Nudné, dlouhé záběry, naprosto nesmyslné střihy, kdy scény na sebe nenavazují, spousta věcí se vlastně vůbec nevysvětlí a nedávají často smysl a souvislost. Prázdná, dlouhá hluchá místa. Strašně moc dost realistických lesbických scén ( prakticky lesbické porno ) Hnus :( Myslím, že z daného tématu by se dalo vytěžit daleko víc. V podstatě lituju času, nestálo to vůbec za vidění.

plakát

Lovci duchů (2005) (seriál) 

Příběh bratrů Winchestrů, kteří byli od dětství předurčeni k boji s démony, duchy a příšerami. V dětství jim matku zabije démon, zatímco mladší Sam si ji ani nepamatuje, staršího Deana vzpomínky stále pronásledují. Jejich otec se stává lovcem duchů a démonů a na lov bere i své syny. Nezůstávají na jednom místě, stále cestují za "případy" a bojují s duchy, zrůdami a snaží se najít démona, který způsobil jejich rodinnou tragédii. Spí po motelech a nemají domov, bratři však vždy drží spolu, i když jejich vztah k otci je odlišný. Zatímco Dean ho uznává a respektuje, Sam k němu příliš dobrý vztah nemá. Jako dospívající od nich odejde a začne studovat, studia však přeruší, když ho Dean poprosí, aby mu otce pomohl najít, protože se ztratil. Následuje smrt Samovy dívky rukou stejného démona, který jim zabil matku. Pak už nastává dlouhá cesta, plná příšer, monster a jasného poselství, že to vše se neděje náhodně a že byli předurčeni k takovému životu, ( spoiler ) přidává se k nim také anděl Castiel , a stane se jejich nejlepším přítelem. Postupně se odkrývají důvody a spojitosti a vše do sebe zapadá. Seriál i přesto, že už má za sebou 11. sérií si drží stále dobrou úroveň, i když některé zápletky už působí trochu uměle. Vtip a šarm hlavních postav to ale tak nějak vše vyrovnává a stále se na to dívá dobře.

plakát

Lucie: Příběh jedný kapely (2016) 

Naprosto výborný ! V sobotu v kině a dala bych si to znovu ještě jednou, nebo dvakrát, nebo desetkrát :) Výborně udělaný, sestříhaný dokument o životě jedné - naší asi nejslavnější a nejkultovnější kapely. Pohledy všech dohromady i každého zvlášť, záběry z minulosti, z velkého turné 2014, Rolling Stones, i ponorka ve studiu, kde se snažili pracovat každý zvlášť a ani se nevidět..klipy, zákulisí, vzpomínky i dnešek...za mě paráda !

plakát

Marley a já (2008) 

Krásný životní příběh jednoho báječného psa a jeho lidí :) Závěr plný emocí chytne za srdce jistě každého pejskaře.