Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Akční
  • Krimi

Recenze (49)

plakát

Betlémské světlo (2022) 

Myslím, že tento film dokáží skutečně ocenit jen jedinci, kteří alespoň někdy zkoušeli psát, či běžně píší vlastní příběhy. Spousta ukázaných věcí se psavcům totiž opravdu děje, a to mi přišlo na celém filmu nejvtipnější. To poznání, že jsme na tom stejně, ačkoliv okolní svět jen nechápavě kroutí hlavou. K tomu pár Svěrákovských vtipů ze života a má tvůrčí dušička byla naprosto spokojená. Kdybych chtěla opravdu hledat nedostatky, volila bych asi údernější závěr, ale kritika je podstatně jednodušší, než skutečná tvorba smysluplného vyprávění a ani s ním se nikdy nezavděčíte všem.

plakát

Zákony vlka (2023) (seriál) 

Velké rozpaky a ten konec to nevylepšil... Všechny slabiny byly asi již vypsány níže, od nelogičností přes nějaké díry a nedořešené zápletky v ději po buď příšerně hrající, nebo naprosto nevhodně obsazenou paní či slečnu Švejdovou. Celou dobu si říkáte, jaký žánr to má vlastně být a další. Velká škoda a nevyužitý potenciál.

plakát

Ponorka - Série 3 (2022) (série) 

Značně rozpačité dojmy. První půlka (možná i větší) se mi vlekla, přišlo mi, že nic nesouvisí s ničím. Ke konci se konečně začalo něco dít a okolnosti dávat trochu širší smysl. Závěr vzali naopak velkým hákem, některé dějové linky byly zakončeny hodně divně, nebo vůbec (zn. domysli si). Za mě nejslabší série - možná jsem se na ni až příliš těšila a očekávání bohužel nenaplnila.

plakát

Angelika (2013) 

Zkratkovité, uspěchané - zejména na začátku mi vedlejší postavy splývaly. Neznat předlohu budu zmatená kdo je vlastně kdo. Co se týče hereckého obsazení, Angelika byla slušná volba, zbytek spíše nevýrazný. Jak tu bylo zmíněno, zcela zbytečný počin a škoda peněz, které mohly být vloženy do smysluplnějšího výtvoru. Snaha nacpat to nejzajímavější z pěti filmů do jednoho se dle mého minula účinkem...

plakát

Ponorka - Série 2 (2020) (série) 

Souhlasím s uživatelem Crocuta, že pokud někdo hledá realistické zpracování životních podmínek na ponorkách, měl by se pravděpodobně obrátit jinam. Co se týče jednání postav, jdou sice dějové linky do značných extrémů, často působících až nevěrohodně, ovšem na druhou stranu nepochybuji, že tehdejší život byl pro mnohé o fanatismu, extrémech a boji o holý život. Kam až by mnozí byli v takových podmínkách ochotni zajít, se většina z nás může naštěstí dnes jen dohadovat. Seriál nabízí pouze možnosti, co idealistické přesvědčení, prostý pud sebezáchovy nebo extrémní situace mohou s člověkem udělat. Když nic jiného, pravděpodobně vás seriál přinutí se nad jednáním postav zamyslet, což neuškodí. Doufám, že nikdo ze sledujících nebude muset řešit podobné dilema v reálu a u televizní obrazovky občas není na škodu uvědomit si, jak snadný život v dnešní době žijeme.

plakát

Vykázáni (2015) (seriál) 

Přišlo mi to takové nedotažené. Jeden či dva díly by seriál určitě snesl, minimálně aby zakončil linku popravčího, blonďaté husičky s majorem pomýšlejícím na vzpouru (ten totiž nevypadal, že by chtěl své ambice ohledně velení nad kolonií vzdát...), či problémy s nedostatkem jídla, možná reverendovu ženu...? Moc fajn herecké obsazení. Přidala bych hvězdu Rorymu McCannovi za bezkonkurenčního zmetka kováře, kdyby se s ním nevypořádali už v druhém díle - škoda ho. Pěkné tři a půl hvězdy.

plakát

Vratné lahve (2007) 

Naprostá srdcovka, vždy, když ji zahlédnu, musím se dívat a vždy se budu smát - prostě neomrzí.

plakát

Východní přísliby (2007) 

Za mě bezkonkurenčně nejlepší Viggův výkon, Cassel velmi zdatně konkuroval a bavil, vlastně mě to celé bavilo, od začátku do konce a už několikrát, a počítám, že opakovaně bude... Není, co dodat, za mě jedna z top záležitostí.

plakát

Jaké vlasy má Zlatovláska (1992) (TV film) 

Skvělá šance na dobrou pohádku zabitá minimalistickou stopáží, nebo možná leností tvůrců dovymyslet dobrý konec. To už se dnes nikdo nedozví.