Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (268)

plakát

Absolvent (1967) 

Takhle sem si pani Robinsonovou nepredstavovala, ale moc prijemne me prekvapila a to vazne. Kobra jak se patri. A taky krasna ukazka toho jak logika nema proti zenskym rozmarum vubec zadnou sanci. Dustin jako zvedavy mladicek bez zkusenotsti zari, jeho promena ve filmu z kluka na chlapa je ukazkova. Scena po tme v posteli je top, asi jediny moment v siti nadrzenosti nasledovany love story jak ma byt. Druha polovina filmu byla celkem nudna, dlouhe sceny a mizerne dialogy. Jako snimek, ktery odstartoval sexualni revoluci, to nevim, mozna, me zas tak revolucni nepripadal - na tu dobu je to mozna zaslouzeny titul.

plakát

Celebrity (1998) 

Allen se nezapre, bohuzel i bohudik at ve filmu samym nebo mimo plac. Z Kenetha udelal svoji mladsi kopii tak dokonale az me z toho jeho neurotismu rozbolela hlava. Ani Leo to nezachranil, i kdyz byl nejsvetlejsi moment celyho filmu. Snuska neurotiku vypustena z psychaitricke lecebny, se spojenim s povrchnim svetem zasle slavy to byla oda na moje nervy a pravdepodobne splneny sen pro Allena, i kdyz brano Hollywoodem jako ne moc vydareny. Psa holt nepodojis. Zas budu potrebovat rok, abych se uklidnila. Nevim jak soudit komedii u ktere jsem se zasmala tak dvakrat - scena s bananem a v restauraci. Namet je skvely, promeny postav do nejsilenejsich zivotnich osudu, ale ta neuroza mi to kazi, misto toho aby to byla prednost - co je moc, to je moc, je to hodina a pul trapnyho utrpeni podrzeny hereckou laxsnosti na zadost rezisera. Skoda tech dialogu a prostredi. Za to mu davam hvezdy jako obvykle u podobnych Allenovych vystrelku, uz to zacina byt ohrana pohadka. Kazdopadne nikdy vic.

plakát

The Critic (1963) 

Brooksova kritika kritiky. Monolog pravdepodobne o tom co ho nejvic stve (nebo mozna bavi?) na kritice filmarske prace. Animace nic moc, ale slova jsou k zamysleni a maji skrytou silu.

plakát

Pochybná žena (1946) 

Cary Grant jako moje nova platonicka laska. Hitchcock se vetsinou pozna hned, ale tady se nejak schoval, trosku netypicky. Co ale provedl s Ingrid je k neuvereni - z krasky z Casablanky se stala silna, panovacna, krehka a zaroven chladna a manipulativni cacora co lije jednu goralku za druhou. Gangsterka jaksi uhnula bokem dalsi velke love story.

plakát

Velká železniční loupež (1903) 

Tenhle film se tezko soudi. Legenda - zacatek kinematografie - pocatek westernu - zrod strihu - efekty apod. Za to nejde jinak na za plnej pocet. Ale co me uchvatilo je ten gentlemansky styl ukradeni vlaku :D tak proste. Predchudce bondovek ve velkym, to je proste krasa se divat. V ani ne 10 minutach se stihne to co v jinych filmech za 2 hodiny - akorat tady to ma smrnc, styl a hudba tomu dava usmve na tvari jako tresnicku na dortu.

plakát

L'humour à mort (2015) 

Dokument, ktery ukazuje jak pomalu, ale jiste se rozpada nase kultura a spolecnost na kazdodennim poradku a ve srovnani s udalostmi z ledna 2015, kde se Francie postavi, za to co by melo byt samozrejmosti, ale uz se rozpada na kousky pod tlakem. Jako laik, dokud se nestal atentat ani jsem poradne nevedela co Charlie Hebdo je. Dokument neni jenom slet udalosti co-kdy-kde-kdo, je to obraz lidi ted a tady, co zazili hruzu a pychu behem par silenych dni a rozhodli se o tom mluvit. Ne pro ocisteni duse nebo publicitu, ale proto, za cim stoji jejich prace a jejich nazory. Pro me silny zazitek uz jak z cloveciho hlediska tak z toho filmoveho. Ma to dej, osobnosti, zajimave predneseny a silnou zpravu uvnitr.

plakát

Embarrassing Bodies (2008) (seriál) 

Soudim podle jednoho dilu. Vic bych sei vidlea jenom v TV. Namet zajimavy, kdo se stydy, stydi, kdo ne at jde pred kameru. Ocenuju tvurci schopnost v medializovanym svete plnyho photoshopu neco takovyho predvest verejnosti a taky, ze se tam hlasi lidi (ci jim za to plati?). Briti prekvapili, od studenych cumaku k pragmatickym vtipalkum a jeste bez cenzury.

plakát

Jimmy Carr: Funny Business (2016) (TV film) 

Jaha moje prvni hodnoceni jako prvni wuhuu :D Mno tak k fimu, je to zaznam, takze tam umeni moc neni, az na jednu vec co sem si vsimla, ze meli dobre udelany zvuk - publikum/Jimmy. Jimmy Carr je profik a cvok v jednom a tohle je jeho dalsi obrovsky smash humoru s roztomilym prizvukem. Mam dilema jestli davam hvezdy za film nebo za Jimmyho.

plakát

Imigrant (2013) 

Marion tady ty filmy z minulosti hrozne slusi, o tom zadna, nevim jestli to byl dabing nebo co, ale polstina ji sla rozumet a neztracela se v tom, coz je hodne necekany a narocny. Nemuzu rict, ze bych si ten film pamatovala asi dyl jak pul roku, no hrozne se mi libil, protoze jako jeden z mala dava pomalym tempem a stezejnima 3 osobnostma prostor i fantazii. Predpokladam ze oba chlapici za sebou meli nejakou historii a pak prisla klasicka love story o to kdy dostane zenu sveho srdce i kdyz kazdej ma ocividne uplne jiny predstavy jak se k zene chovat. Marion mezi obema s jedinym cilem - zaridit si lepsi zivot a tak nejak v jirikove videni nevi co, kde a jak az na konci filmu se probudi do reality. A samozrejme celkem protichudny boj s penezma - kdo je ma kdo je nema a jak se da prezit i bez nich - to me celkem prekvapilo a donutilo k zamysleni. Predpokladam ze budget na film nebyl nic moc, ale vytriskali z toho vsechno, jenom hudba mne tam chybela. Nevim jak blizko reailty to mohlo byt - jaksi ta linie celyho pribehu je i pres to nezazivna, takze o nem pravdepodobne po roce nebudu ani vedet, ale ted velka spokojenost.

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Juhu, tohle uz je jiny kafe. Chris je desnej fesak, ale Scarlett se mne tam vubec nelibila, tady ty supermansky role ji vubec nesedi. Hudba je uzasn plus kamera, efekty - zuzo podivana, sama sem byla prekvapena, ze sem se lekla a napeti se taky dostavilo, to se u me casto nestava. Ma to vsechno, vzpouru, vladu, umelou inteligenci, lidskej rozbitnej element, zavedeni do minulosti aj budoucnosti a trosku aj tej romantiky. Za me spokojenost a snad popve kdy 2 dil predcil pilot.