Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (28)

plakát

Samaritán (2022) 

I Sly si chtěl zahrát svého Terminátora. Arnold se jistě pousmál :-) děj je dost oldschool a hodně jednoduchý. Náročný divák si přijde docela ztrapněný. Osobně mě jednoduchost zápletky docela srala, ale bavilo mě to. Vlastně se mi film líbil a přestože 3 hvězdy jsou odpovídající, rozhodně je to víc, než "Konečná". Cílová skupina je trochu prapodivná. Je to prostě Silvestrům Marvel-nátor a tak je to asi v pořádku. Definovat superhrdinu v důchodu jako popeláře bylo COOL a trailer mě tím nalákal k vidění. Času nelituji, ale zároveň se k filmu nejspíš nevrátím a repríza nebude.

plakát

Husí kůže (2015) 

Těžko shrnout jednoduchou formou...film jako takový odpovídá pojetí a péči, které se mu věnovalo. Řekl bych né tak profláknutá myšlenka byla zneužita pro vytvoření béčkového fantasy. Svým pojetím spíše parodicky pojatá komediální oddechovka, která mě spíše zaráží svým 3D formátem...jednoduchá večerní chuťovka pro odlehčení

plakát

Hotel Transylvánie 2 (2015) 

Tak asi bychom se shodli na 3 hvězdách...ale poměrně velmi vtipné bylo pojetí mladého rodičovství smíšeného páru a snahu sjednotit dvě rozdílné skupiny....lidi (rodiče ženicha) a strašidla (přátelé a rodina nevěsty). Rozhodně mě to bavilo a rád se k filmu vrátím....doporučuji 3D, je to prostě úplně o něčem jiném :-)

plakát

Šmoulové (2011) 

Tak shodněme se, že žádný hvězdný film to není...hraná postava Gargamela je prostě strašná a rozhodně milí návrat do dětství se nekoná....jsou to prostě moderní šmoulové ve velkoměstě. Ale na druhou stranu, máme tu docela příjemný animák ve 3D, kde se opravdu i 3D efekty dost povedli a i dospělí člověk se několikrát zasměje.

plakát

V hlavě (2015) 

bezva námět, bezva pointa, skvěle povedené načasování....společně ve 3D nám tento animák představuje vcelku zdařilý snímek, který dle mého názoru vyzní i trošku poučně pro naše nejmenší. Pohled do hlavy a co se v našem nitru odehrává je humorně podán a nebyla chvíle, kdy bych se nudil.....bohužel se od poloviny filmu děj zvrtnul v cestu bludištěm bez většího nápadu....mohlo být více průniků do hlav a myšlení různých druhů lidí....tyto náhledy běžící až při závěrečných titulcích mě jen přesvědčili o tom, že jim mělo být dáno více prostoru!

plakát

Mimoni (2015) 

Rozpady, očekávání, smutek a zklamání...toto jsem si odnesl z prvního shlédnutí v kině. Možná velké očekávání, že právě mimoni jsou dost silný motiv pro utvoření vlastního filmového světa, ale jak se zdá....bez dějové linie z Já Padouch se to neobejde. Celkem slušný návrat s vazbou na první díl série Já Padouch. Ale dějové slabý, akčně nevyvážený a humor je pochybný....pokud mohu doporučit: Shlédněte všechny verze trailerů a odnesete si to nejlepší z filmu dokonce v lepším sestřihu :-)

plakát

Slídil (2014) 

Jeden z filmů, od kterých jsem nečekal nic a od kterých jsem dostal vše! Opravdu jedinečný filmový zážitek, který mě dlouho drží v hlavě a rozhodně se těším na opakování...krásné zobrazení světa novinářů a hledačů senzací, krásné naturalistické pojetí žurnalistického světa a důkaz dnešního tržního hospodářství, kde peníze zmohou vše!

plakát

Sluha dvou pánů (2000) (divadelní záznam) 

Historicky nejlepší divadelní hra vůbec....žádná divadelní hra neoslovila tolik lidí, pomineme-li světově známé legendy :-) Každému, kdo neviděl mohu jedině doporučit!!!

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Já nejsem zastáncem nicneříkajících keců a nehodlám Vám ukázat svou neskutečnou slovní zásobu, hravost a řadu novotvarů, kterým ani autor nerozumí :-) filmový děj je opravdu věrohodný, zápletka velmi realistická a způsob práce s kamerou dechberoucí. Prostředí jako stvořené pro strhující film. Už při traileru mě však do hlavy vlezl film "Na Ostří Nože" ale možná proto, že scény s medvědy v takovém dramatickém pojetí jsou ojedinělé...bohužel. Film má neskutečnou délku 156min, ale dle mého názoru je to zapotřebí, aby Vás to plně vtáhlo do děje a v nejlepším už jste plně součástí filmu. Krásně jsou zde ukázány lidské vlastnosti...i když stále jsou přehnaně dobrosrdečné :D Hvězdičku dolů však musím dát proto, že je zde stálo dost scén, kdy nám okolo DiCapria pulsuje bájný ochranný štít a možná trocha zklamání, že scéna s medvědem byla tak "krátká" :D myslím, že ve 3D by to mohla být pecka

plakát

Jupiter vychází (2015) 

4* za slušný sci-fi se slušným 3D, na které se dalo koukat....ale strhávám hvězdu za vykradení myšlenky z Riddicka II včetně velké podoby herců, motivu. Samotný děj je až neuvěřitelně stupidně postavený, zápletka je chaotická, příliš mnoho postav podobného smýšlení a divák je neustále ve stresu, neboť netuší, co se děje....ale způsobem spíše pro psychothriller...zde u sci-fi bych čekal více té přímosti a méně čitelnosti :-)