Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (73)

plakát

Love, Death & Robots - Vysoká tráva (2021) (epizoda) 

Krátká atmosférická Lovecraftovina. Na rozdíl od typických epizod seriálu se nezabývá žádnou myšlenkou odrazu dnešní společnosti, ale fanoušky hororu jistě potěší. Animace jsou velice povedené.

plakát

Život v jednom dni (2021) 

Kompilace amatérských videí. Před deseti lety možná zajímavé; dnes, v době, kdy videa na YouTube natáčí i kdejaký namibijský křovák, už moc ne. Přijde mi, že autor věnoval až moc prostoru problémům prvního světa. Snímek tedy asi mnohem více potěší americké publikum, které více zajímá téma Black Lives Matter, než krize COVID-19 v asijských zemích.

plakát

Shadowed (2020) 

Parádní zvuk. Bohužel už Sandberg začíná být předvídatelný.

plakát

Speciální jednotka (2011) 

Hollywoodská břečka. Hlavně nezapomenout deset kamerových záběrů na jednu osobu, zpomalit každý druhý záběr a zdramatizovat každý zásah.

plakát

Marianne (2019) (seriál) 

Skvělé letošní překvapení. Upřímně bych neřekl, že se Francouzi odhodlají k něčemu takovému. Již úvodní epizoda dokáže rychle vtáhnout do děje. Hororové části bych přirovnal ke stylu Jamese Wana; a i když se zdá, že nejsou tak časté, mezery dokáže scénář vyplnit jistým důvtipem a chytrým rozvojem postav. Za mě zatím nejlepší dílo hororového žánru tohoto roku.

plakát

Ona (2013) 

Lyrické drama ve stylu Černého zrcadla. Za dvě hodiny toho film bohužel nabídl málo.

plakát

Papírový dům (Netflix verze) - Jsme tady zas! (2019) (epizoda) 

První polovina epizody mi přišla narychlo splácaná, ale chápu kam tím tvůrci mířili. Ke konci už to vypadá, že se seriál vrací do starých kolejí, což mě potěšilo.

plakát

Hra o trůny - Zvony (2019) (epizoda) 

Nejlepší epizoda závěrečné série (tedy zatím). Konečné vygradování děje a krásné poetické ukončení příběhů některých hlavních postav. Lidé hodnotící jednou hvězdičkou nejspíše čekali diplomatickou cestu - že měli vysoká očekávání pro finále je jejich chybou.