Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Slavnou autorku hororů přiláká k návratu její rodné město, kde zjistí, že zlý duch, který ji trápí ve snech, teď dělá pořádnou spoušť ve skutečném světě. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (76)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Seriál „Marianne“ je ukončený a je to dobře. Ono se i tak místy celkem zdá, že těch osm dílů je docela moc. Je to místy hodně natahované, a to do té míry, že vás to ani nebude bavit sledovat, že vám vlastně bude jedno, jak to dopadne. Pak je tu ale zajímavé odhalení nebo i překvapivý zvrat a vy si znovu řeknete, že to až tak špatné není. A ne, až tak špatné to není. Ale ani skvělé ne. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Kvalitativní revoluce pokračuje a hororový žánr se pomalu, ale jistě stává absolutním hegemonem i na poli seriálové tvorby. Po loňském The Haunting nám Netflix předkládá další mistrovské dílo, které sice nedosahuje Flanaganovy víceúrovňové komplexity, avšak zanechává mnohem hlubší emocionální vryp. Hned úvodní díl (Your Dreams) patří k tomu nejlepšímu, co bylo v dějinách hororového žánru natočeno. Hutná a téměř fyzicky nepříjemná atmosféra vygraduje do úderného závěru, jenž se vyznačuje rychlým sledem nejrůznějších vjemů. Samuel Bodin nám zde servíruje unikátní mix napětí, bizarnosti, děsu či lekání, který je co do diváckého prožitku srovnatelný třeba s Mother! či Ghostland. V následujících epizodách tempo seriálu lehce opadne a my tak v němém úžasu pozorujeme Bodinův obdivuhodný talent, kdy dokáže s neuvěřitelnou lehkostí nečekaně akcelerovat na nejvyšší strašící stupeň i z hororově antiklimatických situací. Navíc poté přichází epizoda číslo pět (You Left Her) a další ukázka hororové virtuozity. Návrat do dětských let přináší důležitý příběhový background zakončený vysoce sugestivní scénou posednutí, která nemá v historii žánru obdoby. K naprosté dokonalosti by Marianne potřebovala asi jen vyšší míru zralosti, jelikož se místy nedokázála vyvarovat občasných "cringe" momentů. Drobná vada na kráse. Potěšil mě otevřený konec s možností další série a coby zdejší hororový expert tak tomuto seriálovému počinu roku logicky uděluji pět hvězd. ()

Reklama

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Příjemná francouzská hororovka co se dá velice rychle shlédnout pokud máte čas. Hlavně netflix už to má u sebe v českém dabingu takže pohoda pokud se Vám nechce číst. Některé temné scény jsou fakt povedené a i když prokouknete brzo příběh nic to nekazí na celkovém zážitku. Hlavní hrdinka mi byla od začátku sympatická a místo kde se to odehrávalo bylo taky pěkný. Hororové prvky tu jsou ale lekačky zde asi nehledejte i když někdo třeba nalezne. Na těch pár hodin to určitě zabaví a není to žádná hovadina. Bylo to i promyšlené a čarodějnictví zde bylo i docela povedené. Za mě pěkných 75% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Žádnej meganátěr to teda rozhodně není, full house bych tomu nedal ani za černýho kocoura. Pár desítek ultra scary momentů a sexy čarodějnickejch scén (porod, hrob, křížová cesta aj.) to sice má, jasně, a příběh taky není úplně k zahození, ale není to nic novýho pod úplňkem (přece nenapíšu pod sluncem žejo). Navíc nemůžu dát maximální rank něčemu, kde se v těch nejnevhodnějších momentech dlouho zbytečně kecá o hovadinách (skoro dycky v autě), a kde se tvůrci rozhodli, že občas zabijou solidní spooky atmosféru totálně nevhodnýma komediálníma vsuvkama v doprovodu hudby jak z růžovýho pantera. Šlo to celý mnohem líp. Sem zvědavej na reparát. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Děsivý že se bojím i napsat komentář že mě ta potvora přijde navštívit, strach na každém kroku, příběh temny že sám na záchod nepůjdu, herci skvělý až překvapivě. Nápad na horor dělo, doufám že mají v plánu to ještě prodloužit víc protože vidět ty její oči a mám strach zavřít ty svoje. Po delší době opět hodně kvalitní seriál. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Na konci epizody hraje píseň „Hey“ od Pixies. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje v epizodě, je „End Title: Film Noir“ od The Texas Chainsaw Dust Lovers. (Duoscop)
  • V čase 19:30, kdy se děti věší na provazech, zazní ústřední melodie z počítačové hry „Little Nightmares“. (Extrakritik)

Reklama

Reklama