Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (73)

plakát

A dost! (2012) (pořad) 

Tento pořad není pro pobavení, má informativní obsah. Aneb jak to Tuna natře největším společnostem v sedmi minutách :-) 5/5

plakát

Akta X - Babylon (2016) (epizoda) 

Všechny díly, které pro tuto řadu napsal Chris Carter, jsou naprostý zklamání. Tahle epizoda se ze startu jevila jako zajímavá a originální, ale po polovině dílu přešlo na kecy a kecy, které opravdu zajímavé nebyly. Díl je odpovědí na příval migrantů, což je fajn způsob jak si získat příznivce, mě ale ne.

plakát

Andělé na kolejích (2010) (amatérský film) 

Nejen, že je to jedničkou mezi amatérskými filmy, ono je to jedničkou i mezi světovými filmy! Atmosféra, herecké výkony, děj .. úžasné! Jedinou chybu lze najít v tom, že to má pouze 61 minut. Za mě 95% - 5/5

plakát

Ash vs Evil Dead (2015) (seriál) 

Jsem velkým fanouškem původní série, nejvíce mě v Smrtelném zlu překvapila atmosféra a veliké plus měly masky. V Ash vs Evil Dead je to přesně naopak; přišlo to o temnou, mysteriózní atmosféru a ručně dělané masky nahradily počítačové efekty. Bruce mě ale překvapil, nečekal jsem, že se do svého starého charakteru ještě úspěšně vrátí. Naštěstí on je tou postavou. 70%.

plakát

Avengers (2012) 

Jeremy Renner - jediný důvod proč jsem se na to podíval. Bohužel zklamal.

plakát

Bigfoot Vs. Zombies (2016) odpad!

I průměrný dětský youtuber umí lepší speciální efekty, než jsou použity zde. Zbytečnost.

plakát

Bitva o Sevastopol (2015) 

Zvláštní období ke spojení ruských a ukrajinských filmařů, vzhledem k jistým neshodám okolo obou národů v těchto časech. Když jsem viděl první trailer k filmu, ihned mě napadl méně úspěšný ruský snímek Stalingrad. Obavy se naštěstí nevyplnily a film jsem si celkově velmi oblíbil; to i přes to, že jsem musel přelouskat dlouho neslyšenou ruštinu. Film mapuje život Ljudmily Pavličenko, dcery vysokého důstojníka NKVD, která se stala odstřelovačskou legendou teprve ve věku dvaceti tří let. Do statistik se zapsala s neuvěřitelným číslem 309 zásahů a během života si vysloužila mnoho ocenění. Akční scény jsou všechny velmi povedené, včetně CGI efektů samotných. Vývoj postav je to, co se mi na snímku velice líbilo. Zatímco většina amerických filmů se tuto mezeru snaží vyplnit silnější akčností, Bitva o Sevastopol na to šla šikovně; zvyšujícím se duševním nátlakem na samotné postavy. To přímo navazuje na Juliji Peresild, která válkou unavenou Ljudmilu vystihla naprosto dokonale.

plakát

Borgman (2013) 

První jsem to nepochopil, potom jsem to taky nepochopil.

plakát

Brestská pevnost (2010) 

Zajímavosti: Dne 21. června 1941 chtěl Jefim Alexejevič Fomin (Pavel Děrevjanko) navštívit svou rodinu v Daugavpilsu, ale kvůli davu lidí na nádraží se neprotlačil k pokladně a nezískal jízdenku. Vrátil se tedy do Brestské pevnosti, kde ve 3:15 ráno následujícího dne zahájilo německé dělostřelectvo bombardování. Fomin se neudal sám, jak si lze všimnout ve filmu. Udal ho voják, se kterým bránil bránu. Za to byl ihned Němci zastřelen - jako politruk a žid. | Poslední obránce Brestu, Boris Faershtein, zemřel 24.08.2016 v Izraeli. V Německém zajetí přežil jen proto, že mluvil Krymskou Tatarštinou, a tvrdil, že pochází z Krymu; vyhnul se tak takzvané "selekci".

plakát

Cesta na Hrad (2018) (pořad) 

Většinou nepřidávám komentáře k TV pořadům, a již vůbec ne k pořadům televize Nova; ale tohle si neodpustím. Nikoho horšího, než je Rey Koranteng, už asi opravdu nenašli. Neustále skákající do řeči, místy bylo vidět, že nemá vůbec přehled, o čem Miloš Zeman vůbec mluví. Původně jsem čekal prezidentský duel, nikoli debatu; škoda. I tak jsem rád že se prezident poprvé plně vyjádřil jak ke kandidatuře, tak i ke stávajícím a aktuálním problémům v České republice.