Reklama

Reklama

Cesta na Hrad

(pořad)
všechny plakáty
Publicistický
Česko, 2018, 63 min

Účinkují:

Rey Koranteng (moderátor), Miloš Zeman

Obsahy(1)

Kdo bude příštích pět let českým prezidentem? Zeman nebo Drahoš? Hlavní prezidentská debata. (TV Nova)

Recenze (21)

RedAK 

všechny recenze uživatele

Majitel Reye Korantenga dopřál svému černouškovi trochu pomyslné volnosti a místo čtení dojemných televizních zpráv o čerstvě napadaném sněhu nebo mláďatech postřeleného jelena, o něž se stará slepý pitbul bez nohy, který patřil umrzlému bezdomovci, ho nechal moderovat prezidentskou debatu. Miloš sedí na invalidním vozíku speciálně upraveném tak, aby vypadal jako židle, Rey je k jedné připoután řetězy a Drahoše plnohodnotně zastupuje židle třetí. Bouřlivá diskuze těchto tří mužŮ s velkým U s kroužkem může začít. Negr: Pane prezidente, co si myslíte o politice? Seschlá kůže: Pane moderátore, já mám vždycky pravdu a teď vám řeknu bonmot. Drahoš mlčí. Negr: Pane prezidente, teď vám skočím do řeči, i když to dělám nerad a budu to dělat ještě dalších padesát minut. Seschlá kůže: Pane moderátore, víte, kolik žen je zapotřebí k výměně žárovky? Žádná, budou sedět potmě a tlachat. Drahoš mlčí. Negr: Pane prezidente, tlačí nás čas a mě okovy, co byste závěrem vzkázal nerozhodnutým voličům? Seschlá kůže: Pane moderátore, sežeňte popelníček a jdeme na skleničku. Drahoš mlčí. Tak to byla celá debata v kostce. Drahošova židle udělala dobře, že přišla, Nova s 1,5 miliony diváky bude mít pravděpodobně největší divácký dosah, kdyby tam nebyla, lidé by mohli volit stoleček. Vraťte Reye zpátky do výběhu a nechte kandidáty zpovídat někým, kdo má alespoň základní lidská práva. Jedna hvězda za Milošovy bonbony. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

„Neskákejte mi do řeči, vy nikam nekandidujete.“ Jednou při doplňující otázce pak také Zeman podotkl: „Co ještě chcete?“, A nakonec i mrkající president jak ze Švejka. To jsou tři stěžejní výňatky z této první diskuze bez Drahoše. Tahle diskuze Zeman versus Ray Koranteng, byla zároveň i symbolikou globálního prediktora. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď jste mi nahrál na jednu otázku. Já jsem se rozhodl, že ji položím." Rey Koranteng je rozený komentátor politických klání. Tentokrát si dokonce troufl na duel dvou prezidentských kandidátů. Situaci mu trošku ulehčila skutečnost, že profesor Drahoš nepřišel, což mu ale nebránilo debatu vyhrát. Dle demagoga.cz totiž profesor Drahoš během tohoto duelu neřekl ani jednu lež a dokonce ani jednu zavádějící informaci. Gratuluju. S panem prezidentem to bylo v tomto ohledu tradičně slabší, ale na druhou stranu nikdo neumí mrkat tak pěkně jako on. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Bez Drahoše tedy oponenta celá tato prezidentská debata nedává smysl. Zeman je klasicky mimo a Koranteng tlumočí přes sluchátko a rozhodně to není Václav Moravec. Naprostá ztráta času. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Cesta na Cařihrad aneb Čtyři vraždy stačí, Drahoši. Zeman: Pane moderátore, znáte ten vtip o Claudii Schiffer? Koranteng: Ne, opravdu ne, ten vtip je moc dlouhý, držme se tématu. Zeman: Nu, znáte ten citát...Koranteng kvapně skočí Zemanovi do řeči: Ne, zanechme citátů, držme se tématu. Zeman: Václav Klaus mně jednou řekl...Koranteng: Ne, nechme Klause Klausem, držme se tématu. Zeman: Pane redaktore, Vy s ní chodíte? Koranteng: S kým? Zeman: S tou hezkou blondýnkou Lucií, s níž moderujete zprávy. Jakou má pasy? Koranteng zděšeně: Předčasně končím dnešní debatu. Po ní následuje Horáč(ek), v němž hraje hlavní roli masožravý strom Topol(ánek). Nevyzpytatelná legrace. 1/10 ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Na to, že má Rey vystudovanou politologii se teda moc nepředvedl. No, je vidět, že je dobře, že on nekandiduje. Milošek nám alespoň zamrkal, když už nic jiného. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Byla smůla, že Drahoš nepřišel. Byl jsem na něho docela zvědavý – protože pořád kolem sebe slyším jeho jméno – reklamy na internetu s jeho ksichtem na každém rohu, na FB mi to háže masivní podporu na jeho zvolení snad každý – přitom já o tom ocasovi skoro nic nevím – ovšem obrázek si dokážu udělat už jen z toho, koho má za sebou, kdo ho financuje a hlavně, že jej podporuje Kalousek, Horáček a spol. Tudíž nevolitelný. Bohužel tu potom máme už jen Zemana – o kterém už naopak víme skoro všechno, jemuž moc neslouží zdraví – zas má rád chlast a cigára stejně jako já a hlavně tady nechce migranty. Rey Koranteng to byla znouzecnost, moc to nedával… ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Zeman perlil a byl v nečekaně dobré formě. Drahouš asi neměl předem připravené otázky a odpovědi od svého týmu. Bohužel nechápu, jak (i bez jednoho kandidáta) mohlo dojít k naprostému nedostatku času, což vedlo k neustálému přerušování a popohánění. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

To mrkání si budu pamatovat do konce života. :-D Jinak už si začínám myslet, že jsou snad dva Zemanové. Jeden je na svůj věk docela energický a vypadá ještě vcelku zachovale. Ten chodí na Barrandov a byl v Cestě na Hrad. A ten druhý vypadá, že nedožije rána... ()

Plechpetr 

všechny recenze uživatele

Politika. Co dodat. Zeman ví o čem mluví. Koranteng je jasně nasazený člověk, kterej má jedinej úkol a to dostat prezidenta do nesnází a co nejvíce se ho snažit zesměšnit a podrazit. Klasická TvHovna... ()

massive.at 

všechny recenze uživatele

Zeman není ve formě. Je úlisný a Ray mu neleze do prdele. Já se dost bavím. Několikrát opakované bonmoty, které už jsou spíše smutné. A vše je po minutách... ()

PozorGranat 

všechny recenze uživatele

Většinou nepřidávám komentáře k TV pořadům, a již vůbec ne k pořadům televize Nova; ale tohle si neodpustím. Nikoho horšího, než je Rey Koranteng, už asi opravdu nenašli. Neustále skákající do řeči, místy bylo vidět, že nemá vůbec přehled, o čem Miloš Zeman vůbec mluví. Původně jsem čekal prezidentský duel, nikoli debatu; škoda. I tak jsem rád že se prezident poprvé plně vyjádřil jak ke kandidatuře, tak i ke stávajícím a aktuálním problémům v České republice. ()

majky19 

všechny recenze uživatele

Pan prezident jasně ukázal, že byť má určité zdravotní problémy, tak hlava mu stále slouží dokonale a má bohaté a neoddiskutovatelné životní a především politické zkušenosti, které nejednou zúročil ve vypjatých politických situací, kterých je na naší politické scéně každoročně více než dost. Co bych tomuto pořadu vytkl, tak to je bezesporu neprofesionalita moderátora, který mnohokrát nenechal prezidenta ani dokončit větu a soustavně mu skákal do řeči, což je přinejmenším velká neslušnost. Už se těším, až se oba kandidáti utkají spolu tváří v tvář a uvidíme, jak se pan Drahoš dokáže s panem prezidentem popasovat. Přehnaným sebevědomím a ostrými, nenávistnými výroky na účet hlavy státu zrovna nešetří.... Pevně věřím, že v těchto volbách zvítězí zdravý rozum, lidé se na to nevykašlou, půjdou k volbám a budou volit racionálně. ()

Reklama

Reklama