Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co byste udělali, kdyby jednoho rána u vaší luxusní vily zazvonil bezdomovec, tvrdil, že dobře zná vaší ženu a chtěl se vykoupat? Richard mu pořádně nandá. Jeho ženě Marině je to ale trapné, a bezdomovce, který se představuje jako Borgman, pustí dovnitř. A tak to celé začne. Příběh filmu Borgman je krutý, přímočarý a optimální pro milovníky černého humoru. Jenže kromě toho pokládá i řadu otázek a nechává divákům prostor, aby si ho přebrali po svém. V mnohém připomene postupy české nové vlny, v mnohem zas ironická a přesná severská dramata. (Artcam Films)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (286)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Borgman si přišel hrát. A vymyslel přitom velmi pěkné způsoby odklízení mrtvol. Rozhodně film doporučuji všem, kteří pokukují po profesi nájemného zabijáka. Toto instruktážní video se může stát slušným studijním materiálem. Budete-li Borgmana brát jako thriller, budete zřejmě zklamáni, budete-li ho brát jako mystery a budete se snažit rozluštit záhadu, budete také zklamáni její jednoduchostí. Ale budete-li Borgmana brát jako od každého něco, mohl by vás hodně bavit. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Někdo nás zradil, vypadni odsud.......... Ten začátek byl hodně nepřehledný a divák netuší o co vlastně jde. A pozor, to byl teprve začátek. Celý film je vlastně podivný a nechává diváka neustále v nevědomí. Nebojte, nic se nezmění, Kdo má rád klišé tipu "vrahem je zahradník", ten si užije. Dobře oblékaní bezdomovci, kteří mají mobilní telefony, těžkou techniku a umějí máknout? Tady něco nehraje. Všechno jim funguje, skoro nikde neudělají chybu, jen divák netuší, co vlastně chtějí. Jsou to nějací mimozemšťané? Mutanti? Zloději těl? Nebo jen obyčejní vrazi? CITÁT - Já jsem zahradník. Nebo už snad nějakého máte?......... Příběh vás nutí přemýšlet, domýšlet a vymýšlet. Hezkou zábavu. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Poriadna WTF záležitosť s minimom logických dialógov či správaní postav, bez akéhokoľvek vysvetlenia prečo sa deje to čo sa deje. Vďaka tomu je dej neočakávaný a tak balancuje viac na hranici zaujímavosti ako odporu ho vypnúť aj keď som si s blížiacim koncom stále viac a viac uvedomoval, že sledujem poriadnu kravinu kde k nejakému logickému koncu ani nedôjde. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Možná, že po Twin Peaks už mě nic nemůže pořádně překvapit, ale mně to zas nepřišlo až tak divné, jak je to tady propagováno. Jako thriller to nebylo špatné a celkem dobře se na to koukalo, ale chyběla mi tam nějaká strašidelnější muzika nebo něco, co by tomu dodávalo víc mysteriózní atmosféry. Ovšem co mi vadilo nejvíc, byla ta panička v domácnosti Marina. Ne, že by mi vůbec někdo z rodiny přirostl k srdci, ale tahle zhýčkaná hysterka mi lezla vysloveně na nervy a vzhledem k tomu, že se to většinu času točilo kolem ní, tak to byl docela problém. Vůbec nejlepší na tom byla ta zápletka kolem zahradníka a Borgmanovy zvláštní partičky, hlavně proto, že ta jediná skutečně obsahovala výborný černý humor a taky sem ještě neviděla originálněji uklizené mrtvoly. :D Zbytek byl vlastně celkem neškodný a klidně bych ho doporučila i takové emče.:) 70%. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Taková obdoba trošku podobného filmu Harry to s vámi myslí dobře. Krutější, promyšlenější a rafinovanější. V čele Borgmanem a jeho záložním týmem, který zvládá opravdu neuvěřitelné kousky. Pokud Vám tenhle chlapík někdy zazvoní u dveří, dobže si ho prohlédněte, je to totiž hrozný šibal! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel ve městě Bloemendaal. (willy1)
  • Hoci to nikde vo filme nie je uvedené, Borgmanovo (Jan Bijvoet) správanie sa nápadne podobá mýtickej bytosti menom "alp", čo je démonická nočná mora z nemeckého folklóru.
    (misterz)
  • Zástupcovia Holandska zvolili film Borgman ako svojho kandidáta do boja o nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film za rok 2014. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama