Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Nechal jsem se unášet na vlnách dokonalosti a oddal jsem se filmovým ORGIÍM. Nádherná krajina Nového Zélandu není jediným lákadlem tohoto filmu. Hlavní je určitě uchvacující epický příběh zasazený do nám neznámé fiktivní doby. Je to největší příběh všech dob. Naprostá nutnost, vidět celou trilogii, pro každého fanouška fantasy. Když jsem ji celou sledoval poprvé, tak jsem ji zkouknul za jeden den, tak mě to dostalo. Pokud beru trilogii jako celek, je to můj jednoznačně nejoblíbenějsí film. Můj největší hrdina je Gandalf, taky bych chtěl oplývat takovou mocí a požívat takové vážnosti. Je jedno, jestli film sledujete v originále, nebo s českým dabingem (který je opravdu mistrný - nejlepší dabing, jaký jsem kdy slyšel), užijete si ho tak jako tak. A nesmím zapomenout na nejnádhernější filmovou hudbu, teď jen lituji, že nemám domácí kino. Každopádně však doporučuji všem zhlédnout celou trilogii v prodloužené verzi, je v ní mnoho vysvětleno navíc a je o mnoho lepší než sestříhaná verze. Kdybych mohl, dal bych celé trilogii 6 hvězdiček.

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011)

Tak konečně jsem viděl celou sérii jak v češtině, tak v angličtině, první dva díly dokonce v prodloužené verzi. Čímž jsem splnil svoji občanskou povinnost. Originál i český dabing mají své výhody i nevýhody, ale řekl bych, že v českém dabingu jsou výraznější hlasy jednotlivých postav. Harry Potter, kterému verbal láskyplně neřekne jinak než Hery Potrat (ale jen "opravdovej chlap" může H. P. považovat za infantilní), je naprosto dokonalá série, v rámci žánru jedna z nejlepších. Hrála v ní absolutní herecká elita, která by těžko účinkovala v nějakém braku! Možná, až budu starší, budu k ní mít kritičtější postoj. Ale pochybuji, že se najde sága o novém čarodějnickém učni, která by překonala toto veledílo. Série se víceméně líbila i Rogerovi Ebertovi i Mirce Spáčilové a to je co říct. Možná je stavěna na počítačových tricích, ale mě uchvátil i originální příběh. Bylo velmi zajímavé sledovat dospívání mladých studentů v čele s ústřední trojicí a s tím související Potterománii, které jsem byl ze začátku ušetřen, ale když jsem viděl komplet, tak mě zasáhla na plný pecky. Nevím, jestli toto přiznat, přece jen už nejsem teenager, ale zdá se, pokud jde o skvělou fantasy (Pán prstenů, Hobit a Harry Potter), tak jsem zakletý v čase a doufám, že mi to vydrží celý život. Těch dvacet hodin H. P. uteklo jako voda, škoda, že až takhle rychle. Už se těším, až si někdy celou sérii pustím znova. Holt J. K. Rowlingová je mistryně (spolu s J. R. R. Tolkienem), vzdávám hold. EDIT: Jsem rád, že celá série vznikla v koprodukci Veřejné Bezpečnosti a Udatné Sovětské Armády, kdo jiný by ji stihl natočit ve dvou po sobě jdoucích pětiletkách!!! :-)))

Hobit: Bitva pěti armád

Hobit: Bitva pěti armád (2014)

A opět Tolkienův epický příběh. Fantasy zbožňuju kvůli obrovským možnostem fiktivního prostředí. Je to můj první 3D snímek v kině a zážitek to byl naprosto úžasný. Není to tak obrovský příběh jako Pán prstenů, ale na druhou stranu Pána prstenů jsem viděl tolikrát, že trilogie Hobit, coby čerstvá krev, mě příjemně osvěžila.

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody (2018)

Emocemi a energií nabitá oslava jednoho génia, ačkolivěk ne všechna fakta v tomto snímku byla pravdivá. Ale každopádně jsem se na tento superfilm nesmírně těšil a je jen moje ostuda, že jsem jej viděl až nyní, po více než 3 letech jsem navštívil kino. Rozhodně musím říct, že je to nejlepší hudebně životopisný snímek, jaký jsem kdy viděl a hodnocení uživatelů tomu i odpovídá. Jediné, co mě mrzí, je fakt, že někteří "šikulové" a vyložené "fajnovky" mu dali jen dvě hvězdy, zřejmě jsou zvyklí na dramata, ve kterých se nic neděje, což toto není. Toto je film pro masy nebo aspoň pro fanoušky Queen, mezi něž se 100% počítám, jak jsem psal již zde, nebo zde. Queen byli bezesporu nejlepší skupinou všech dob, Freddie největším zpěvákem všech dob a píseň "Bohemian Rhapsody" nejlepší a nejkomplexnější skladbou všech dob, tak to prostě je... Freddie už v mládí prohlašoval, že chce být největší pěveckou legendou všech dob a 100% se mu to podařilo a kdo si myslí opak, ať jde do... ...háje zelenýho. Omlouvám se za tu formulaci "všech dob", ale ve spojení s F. M. mě prostě nic jiného nenapadá. Jen škoda nezměrného talentu, zasranej AIDS. Jak píše POMO: "Obří plátno a kvalitní zvuk nevyhnutelností!", s čímž naprosto souhlasím. Jen si musím trochu postěžovat, že mě v kině bolela prdel, jako by se na ní vyřádil pár zfetovanejch negrů s kleštěma a letlampou... Ale musím se přiznat, že při závěrečném Live Aid koncertu jsem měl na krajíčku. P. S: Óóó jak nesohlasím s recenzemi Mirky Spáčilové nebo Františka Fuky, zejména s druhým jmenovaným, nedokážu si představit, jak lépe natočit životopis největšího hudebního génia všech dob. Edit: Když jsem si tento film po měsíci pustil doma v TV (opět s titulky, jak taky jinak, pokud si ho chci pořádně vychutnat, dabovat ho je pro mě učiněné barbarství, podobně jako film "2001: Vesmírná odysea"), zážitek byl pouze poloviční, z důvodu menšího obrazu, ale hlavně kvůli mnohem mnohem menší hlasitosti s ohledem na sousedy :))), což zamrzí hlavně při závěrečném koncertu, a ani nemám domácí kino. I tak ale je to jeden z nejlepších filmů, jaké jsem kdy viděl. Zajímavý komentář: buchannon

Strážci - Watchmen

Strážci - Watchmen (2009)

Původně jsem myslel, že nepochopím každý jednotlivý obraz tohoto spektáklu, avšak nakonec to tak nebylo, takže takto musím napsat, že se jedná o naprosto geniální dílo!!! Vypadalo to, že poslední třetina už nemá takové grády, ale ta pointa to celé zachránila, takže já osobně bych tento snímek pasoval na nejlepší komiksovou adaptaci, jakou jsem kdy viděl. Neuvěřitelně stylové - podobně jako Sin City, ale určitě doporučuji Ultimate Cut s titulky, toto je přesně ten film, kde původní znění zachovává onu nepopsatelnou syrovost.

Vzkaz na zdi záchodků

Vzkaz na zdi záchodků (2020)

Opravdu kouzelný film, který si mě okamžitě získal. Pacienti se schizofrenií to mají neskutečně těžké a často je okolí nechápe anebo se jich bojí. Jsem na tom tak trochu podobně jako Adam, i když obrazové halucinace zde zpodobněné byly zřejmě dost přehnané. Tenhle film mi připomněl některé skvělé nezávislé filmy z přelomu tisíciletí a taky je v něčem podobný snímku "Můj bratr Tom" z roku 2001. Na rogerebert.com bylo mj. napsáno: "Příběhy o teenagerech jsou obzvláště přesvědčivé, protože boje dospívání jsou univerzální; jsou neodmyslitelně zvýšené a proto neodmyslitelně dramatické." To je určitě pravda, proto mám tyto příběhy tolik v oblibě.