Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (8)

Americká krása

Americká krása (1999)

Amerika mě fascinuje a imponuje mi celý můj život. I můj přítel mi jednou řekl, že jsem duchem američanka... Ti lidé jsou jiní, jinak pržívají. A americká krása je toho pravým obrazem. Lidé, kteří si hrají na něco co nejsou, jen aby se zalíbili ostatním a vlastně i sami sobě. T pozéři, kteří ale mají emocí spoustu. Kouzelný svět, pro nás téměř jako za zrcadlem, kde je všechno bláznivé a zhuštěné. Psychologie všech je nádherně vykreslená, perfektně zahráno. A hvězda navrch za scénu s poletujícím sáčkem.

Velmi nebezpečné známosti

Velmi nebezpečné známosti (1999)

Velmi dobré, má to napětí, jak dějové, tak sexuální, skvělá atmosféra a opravdu unikátní soundtrack (bittersweet symphony nám hrála i na pasování na maturanty, takže taková duševní hymna). Charaktery jsou moc hezky udělané. Z hocha, ketrý je zvyklý na velké výzvy, které ale vždy zvládne, se Seb promění do kluka, který se nepokrytě rozpláče před svojí mrchou-ségrou, protože si uvědomuje, že tady prohrál. Najednou nemá navrch, najednou je úplně nadně a poznává strasti upřímné lásky. Větčinou mi herci, jež mají být prvoplánově přitažliví přijdou spíš slizcí (ano, nemám standartní vkus;)), ale tady, tomuhle borcovi bych podlehla stejně rychle jako každá jiná:). Sestra je perfektní, umí si hrát. Ta tmavovláska mi příjde trochu jako vata, ale stejně to hraje dobře, a krásně se vyvine v sebevědomou holku. No a Anette, ta má skvělou roli a krásně ji ztvárnila (btw tady to Reese vážně sekne!). Závěr překvapivý, o to hezčí a příjemnější. Stojí za shlédnutí!

P.S. Miluji Tě

P.S. Miluji Tě (2007)

P.S. Iove you je nádherně romantický film s hořkosladkým koncem. On je to vlastně happyend, ale ne ten typicky Holywoodský, kdy si dvojice skočí do náručí a jsou "happy ever after". O lásce, která začala ve vyjímečně mladém věku, ve chvíli kdy to nikdo nečeká, ale nemůže si pomoct, i přes udivení všech ostatních. Holly, která je svobodná a nespuotaná, v barevnejch hadrech se prochází někde ztracená v irské divočině a narazí na prince z pohádky. Já jsem typ přesně jako Holly, mladá nespoutaná cestovatelka, v barevnejch hadrech alá moda sekáčů, šťastná když je ztracená a může hledat a objevovat.. co nedoufá, ale možná pořád věří na elfy z pohádek. A proto mě její postava tak uchvátila, stejně jako to nejkouzelnější senzámení uprostřed irských vřesovišť... A když jsem film viděla, tak jsem si říkala, že já jsem hold stvořená pro nějakýho živočišnýho zrzavýho Ira :)... Do Irska jsem si pak zajela a ..byla to přesně ona pohádka, ty super puby s nádhernejma odrhovačkama, srdeční lidi a ta přirozená zeleně zelená příroda, kde jako by vám civilizace připadala jako nějaká odcizená realita. Tenhle film je o zklamáni a zničení až k smrti... a o muži, který znal svou ženu tak, že věděl, jak ji vrátit do života.. a chtěl, aby na něj zapomněla... kouzelné dopisy, které chtěly šílenou odvahu a sílu napsat, naplánovat..uvědomit si, že víte kdy je konec... tohle je pro mě romantika... a pekelně silná.. PS: naprosto nejlepší film co jsem kdy viděla.S nádhernou přírodou a dokonalým soundrackem. Já jsem hold asi Galaway girl..ince the time i have been in Ireland and on every day-ay-ay since....