Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (124)

plakát

Šťastný nový rok (2019) 

Příjemná oddechovka, krásné prostředí, dobrá zápletka. Tento humor mě bavil a opět jeden z lepších počinů české současné kinematografie. Výkony herců za mě taky super. Určitě bych doporučila na nedělní večer se sklenkou vína.

plakát

Všechno nebo nic (2017) 

Praštěné, ale v tom dobrém slova smyslu. Nenásilný, poměrně inteligentní humor, který se v nových českých počinech jen tak nevidí. Ano, je to uječené a prdlé, ale já jsem se bavila. Jako oddechovka super. Herecké výkony paráda, hlavně Táň aPauhofová. Určitě si to pustím ještě jednou

plakát

Run Like Hell (2014) 

Dalo se to uchopit z lepsiho konce, udelat to jakoze to byla vsechno jen hra na valku nekde.... Je to ohrane, je to hloupe...ale na zabiti vecera a kulisa k sexu s pritelem to bylo fajn....

plakát

Drákula: Neznámá legenda (2014) 

Trochu klisoidni, trochu sracka....ale kdyz se na to clovek diva v dobrem rozpolozeni....tak to neni az tak hrozne... ale kdych za to dala 8 liber v kine, tak bych byla asi trochu nasrana....

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Tak tomuhle se říká zážitek. Když jde člověk do kina rozumnou dobu, tak tam nelezou ani malí smradi s popcornem a tím pádem nic neruší. Dokonalé, perfektní, výborně zahrané. Takový návrat do mládí. Jo a už chápu Sheldona Coopera. :)

plakát

The Ledge (2011) 

TOHLE je romantický film, ne ty sračky co se teď točí...

plakát

Neopouštěj mě (2010) 

Nemůžu si pomoct, ale mě to nebavilo. Ono příběh by to byl i silný, ale nebylo to tak podáno. Některé závažné momenty byly podány jako hlášky kdo co měl k snídani. Všechno je podle mě hodně plytce podávané, tudíž to člověka do emocí nevtáne. Možná by mě to víc bavilo, kdybych předtím neviděla podobný, ale o několik kategorií lepší, Ostrov. Pro mě to bylo divné, docela nudné a nezapamatovatelné.

plakát

Osudná schůzka (2011) (TV film) 

Na TV film velice dobré dílko. Onoo z pohledu středoevropana to vypadá šíleně přitažené za vlasy, ale bohužel v Americe se tohle stát může, a to dost dobře. Na to, že to byli víceméně neherci to bylo zahráno dobře, dialogy a spát trochu pokulhávaly a je to málo zapamatovatelné. Přesto slušný průměr a pokud by to natočil pořadný režisér s pořádným rozpočtem,mohl by z toho být i trhák.

plakát

Mama (2013) 

V žánru horor opravdu jeden z nejlepších, co jsem viděla. SPOILERY: Musím říct, že se mi líbilo, že námět byl veskrze realistický. Samozřejmě ne že bych věřila na duchy mrtvých lidí, ale ta možnost, že dvě dívky přežily a vytvořily si imaginárního opatrovatele je vcelku realistická. I to, jak se chovaly, když je našli, stejně jako jejich postupná socializace. Super bylo i to, že se s novou situací a životem poprala každá z dívek jinak a jedna to prostě nezvládla. To je pochopitelné vzhledem k věku, v kterém došlo k odloučení. Prostě mi připadá, že to bylo natočeno dost realisticky z pohledu dítěte, které se v té situaci mohlo ocitnout. Dál se mi hodně líbilo, že to nebyl žádný krvák a vlastně byl na nějaké vraždy a mrtvoly docela chudý; proto i překvapil ne veskrze happy-end. Jako pozitivní hodnotím i komorní počet hlavních postav a jejich uvěřitelné a výborně zahrané charaktery. Hodně obdivuju hlavně mladší z hereček dívek, která svou roli zvládla na jedničku a vážně by mě zajímalo, jestli z teho nebude mít nějaké psychické následky. :). Výborná kamera, efekty, lekačky a skvělá hudba. Spousta věcí by tam šla udělat i lépe, ale to je tak snad vždy a všude; a tady těch věcí nebylo tolik. Potěšila i stopáž, protože film nebyl nikde zbytečně natahovaný, nudný, nebo ukecaný, ale něco se dělo od samého začátku až po závěrečné titulky. Španělé prostě horory, nebo mysteriózní filmy točit umějí.

plakát

Závrať (1958) 

On to není dokonalý film, to netvrdím, ale lidi, podívejte se na to okem toho KDY je film točený. Ty efekty jsou jednoduché, ale přesto se jim člověk nesměje ani po více než padesáti letech. A to pokládám za úspěch. Hitch byl člověk, co bořil předsudky, zkoušel nové věci a ne vždy za to byl dostatečně odměněn. Ve filmu je postihnuto několik témat, která jsou nadčasová: fóbie, využívání přítele k vlastnímu prospěchu, zakázaná, nebo přinejmenším ne úplně košer láska a potom, last but not least, přetvoření ženy v nějaký ideál krásy, hůře, v ideál mrtvé ženy, kteou kdysi znával. Dnešní filmy často reagují na aktuálně diskutované téma a používají i aktuální pohledy - proto ta obrovská nadčasovost je obdivuhodná. Výborný nápad se zasazením do SF, které působí závratě i pro normálního člověka, natož tak někoho s akrofobií. Vynikají byly i kostýmy, podprahová stylizace hrdinů (různé situace, povahy = různé oblečení), světlo, změny detailů v klíčových momentech.... Těch věcí je tam obrovská spousta, ale člověk musí vnímat a mít smysl pro detail, jenž tvoří téměř dokonalou mozaiku, jejíž kouzlo je ovšem právě v tom, že se jedná o mozaiku a ne o dokonalý obraz. Ten se sice kouká líp, ale není tam to kouzlo složitosti. Takže ano, pro dnešního člověka, který chce jednoduchý horor, nebo mysteriózní film to může ve značné míře působit nudně, ale občas je nutné podívat se jinou optikou :) + skvělá hudba i herci. Hvězda dolů za to, že Hitch má lepší filmy a přecijen to bylo trošku dlouhé dlouhé.