Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Komedie

Recenze (2 520)

plakát

Sentai daišikkaku - Season 1 (2024) (série) 

Zase jeden z těch seriálů, kde jsem dala každému dílu pět hvězd, chrochtala si blahem...ale ve výsledku to pocitově nevychází na průměr hodnocení dílů. Tenhle seriál se totiž ze začátku tváří trochu jinak než kam je dovedený na konci první série. A tím mi zpětně došlo, že dynamika dílů a jejich obsah je ze začátku trochu krkolomný. Což je ale zároveň lehce přehlédnutelný, protože D je prostě...takový dost divný napsat, ale je to fakt...vlastně moc fajn hlavní hrdina. Byť teda ne kladnej. Má na všechno svůj jasný náhled a každá minuta s ním je super. Je to jeho boj. A jo, když někdo zabije někoho, koho chtěl zabít on, nebere to jako pomoc, bere to jako urážku a naštve se, protože to bere prostě hodně osobně. Tuhle celou svojí misi. Škoda jenom, že se to tak nějak dějově ustalí až od pátého šestého dílu a působí to jako jeden uzavřený děj. Do té doby to bylo takové roztříštěné. Ale potom už nemůžu říct ani slovo. Potom je totiž už úplně někde jinde a jako hodně ok  :)  Celý vizuál ke moc fajn, často se ta používají různé fintičky a odrbávky, takže tady za mě spokojenost, postavy jsou hodně fajn i ty vedlejší. Takže jo, není to žádný logický klenot ani něco extrémně dokonalého, ale zároveň je tenhle seriál vlastně dost originální, s tím, že jsem si na konci vlastně myslela skoro o každém něco jiného než na začátku. Za mě teda ok :)  4/5  :)

plakát

Sentai daišikkaku - Never Stop D! (2024) (epizoda) 

Vážně moc fajn konec první série. Druhá dorazí asi poměrně brzo. Takže to asi taky trochu ovlivňuje moje pocity z konce, uznávám. Ale jinak hodně ok :)

plakát

Tanabata no Kuni - Episode 8 (2024) (epizoda) 

Jestli jsem u minulého dílu psala, že to byla deprese, tohle bylo ještě horší. Úplně super je, že se nikam nepospíchá. Banda se vrátí do vesnice a přestože se všichni bojí Yoriyukiho, z myšlenky, se kterou přijde Nanmaru, nejsou moc nadšený. Jenže potom se stane něco, co všechno dost podrbe. A je to plný velkých emocí. Do poslední chvíle jsem doufala, že si alespoň něco stihnou říct... :(

plakát

The Childe (2023) 

Ok, pokud vám není víc než pět (v tom případě sociálku na vás!) nebo pokud jste doposud viděli míň jak pět filmů (v tom případě ministerstvo kultury na vás!), tak vám některé věci dojdou poměrně brzo. Má to ale jedno velké ALE. Ten film má totiž skvělou atmosféru, takže vám to bude jedno. Ano, řeknete si, že je Marco nejspíš trouba, ale když přesně nevěděl, kdo je jeho táta, stačilo mu vědět, že se někdo postará o mámu. Chápu, proč bez váhání odlej na "setkání s tátou", které si každý z účastněných tohohle filmu představuje jinak. Takže jo, když se Marco dozví pravdu, tak je už za polovinou filmu, ale to vůbec nevadí. Jenže...ano, jenže, potom se tam stane jedna věc, kdy je ideální, že čsfd neuvádí, kdo koho hraje ve své roli jako třeba jiný databáze. Jinak to totálně zkazí zážitek z filmu. Protože tady je třeba kolem hranice spoleru závěrečného zvratu našlapovat obezřetně, hmm, třeba jako u první Witch (Parka postupně nakoukávám, tak jsem zvědavá, zda podobné překvapivé blbibky praktuje pravidelně). Ať to tomu druhému nezkazíte. A udělalo mi radost, že v komentářích zůstali všichni vzorní  :)  dík patří vám! Tohle je prostě fajn, zábava, dobře natočený a ty postavy mi nebyly ukradený. To mi k poznání dobrýho filmu prostě stačí. Navíc jsem si moc užila humor. Tam mi to zapadlo extrémně a závěrečná scéna je už jenom vtipnou třešničkou na dokonale upečeném dortu. Není to dokonalý film, není to film století, není to film roku, ale nemám problém vidět ho znovu, a opětovně si ho užít. Tohle je zábava na plný pecky. A pokud to tak beru, tak nemám s filmem absolutně žádný problém  :)

plakát

Bargain (2022) (seriál) 

Hodí se napsat: "Do jaký díry jsem to zase spadla?"? :D :O Skvělý seriál (nechci psát, že po dějové stránce nepřekvapí), u kterého jsem si dost často říkala, zda tady všichni opravdu ví, kam to chtějí směřovat. Znovu...sem si dost často říkala, zda tady všichni opravdu ví, kam to chtějí směřovat po dějové stránce kromě sledování, jak se lidi zachovají v určitých situacích, jak jsou schopni najednou dělat věci, které pro ně nejsou standardní, jak je snadné dělat věci, které nejsou na první pohled správné, ale na konci cesty je odměna, o kterou celou dobu šlo. Takže sledovat těch šest dílů je sice zábava a je snadný čekat, že na konci nebude žádná duha a jednorožci, jenom je o trochu víc fajn čekat, jak moc to bude špatný (vzhledem k názvu posledního dílu). A tady asi začíná můj hlavní problém. CO BYL TEN KONEC? Teda, mě by to nevadilo a užila jsem si to. Jenom...psala jsem to čtyři dny zpátky. Jestli se ukáže, že to celou dobu bylo plánovaný na tři série, tak mě klepne. Protože jestli jo, tak by to konceptem směřovalo právě tam, jak jsem to psala teď naposled u jiného seriálu a mého vztahu k řešení tohohle konceptu. No, nechám se překvapit, co z toho nakonec vyleze a těšim se na druhou sérii, to zase jo :) Asi bych měla zmínit ještě jednu věc. Co jsem četla, tohle opravdu bylo točené přesně tak, jak je vidět ve výsledku. Ne jako "realita druhého Vyproštění". Oceňuju tedy sílu, jakou to má vtáhnout do děje, to funguje skvěle a na jedničku. Ale muselo za tím být vážně moc příprav a možná víc zkoušek než čistého natáčení (pokud teda někdo něco nepokáknul a nemuselo se jet od začátku). Takže tady jednoznačný palec nahoru. No, tak jo, to by bylo. A já už se nemůžu dočkat, až znovu uvidím další super "přípravu do boje". Ano, občas bylo těžký se nezačít smát. Dokonce jsem se u jednoho dílu smála skoro celou jeho délku. Ale jak jsem už psala dřív. Já svoje místo v pekle už mám rezervovaný, takže je mi to vlastně úplně jedno :)

plakát

Bargain - Episode 6 (2022) (epizoda) 

"Když to nevyjde, umřeme pro nic." ... "Lidi jako my vždycky umírají pro nic." Mmch, proč tohle všechno působilo jenom jako úvod do něčeho mnohem většího? Závěr, oba, jsou naprosto skvělý. Jak to, byť předvídatelné, ale potěšitelné, setkání u vody, tak úplný konec. Nakonec se v tomhle novém světě dáreček z trezoru bude hodit víc než peníze, že?

plakát

Hwain Gamunui Seukaendeul - Episode 8 (2024) (epizoda) 

Já na začátku dílu: Nechte toho, já si snad začnu myslet, že manža je správnej chlap! A vlastně taky jenom oběť všeho. To věci nekomplikuje, jenom je dělá zajímavější. Zatímco jeleňák úspěšně pokračuje v tom, aby každému dokázal, že je úplně jiný lesní zviřátko. Já na konci dílu: Co se to tady děje? Proto tohle dost lidí přirovnává (nejenom kvůli obsazení) k Nothing Uncovered? Měla bych to dohnat? Vždyť na to nemám čas! :D :D :D Závěr je třešnička na dortu a jsem zvědavá, jak se tohle vyřeší vzhledem k tomu již několikrát ukazanému flashbacku: "Prosím, vydrž tam co nejdéle to půjde.".

plakát

Hwain Gamunui Seukaendeul - Episode 7 (2024) (epizoda) 

Beru zpět komentář z minula! Protože to tak opravdu vypadalo! Ale on to byl někdo úplně jiný. A teď se to budou snažit hodit na někoho dalšího jiného. Protože to se vážně hodí, že? Ale jak se ukáže, nakonec je to ještě lepší. Tady se liška nekouše do nohy, ale je mnohem víc. A závěr naprosto super :)