Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (21)

plakát

Prvních 100 (2014) (seriál) 

Ne, prostě, to nejde, víc jak 70% to prostě nedostane, pokud se to nespraví v další sérii. Od počátečního nechutenství v podobě přehrávání neherců, zaměření na adolescentní publikum, totálně nelogické kroky a nevysvětlení příběhu světa se to pomalu do třetí série dávalo do kupy. Byl moment, kdy jsem se na to těšil. Ale pak přišla ubohá čtvrtá série, prima tam je posun některých charakterů a jejich vývoj v rámci děje (třeba Jaha, Murphy, Octavia, ale mění se značně většina z nich, někteří napříč díly a pak jsou zase sráčové co byli předtím). Ale ta 4tá série, by se dala shrnout do 4 dílů a mohlo se pokračovat dál. Konec 4té to zase trochu napravil, ale ty vole ... chápu, že peníze se získávají z další sérky, ale už mi to přijde moc přehnané. Snad se to zlepší...

plakát

Pasažéři (2016) 

Tři hvězdy jen za Lorencku. Hudba nuda, zápletka průměr, ke konci šeď a ještě, že to nenatahovali více.

plakát

Týpci a zbraně (2016) 

Lepší nadprůměr u mě zvedá jen to, že jsem fakt nečekal, že se občas i docela zasměju. Jonah je prostě vocas a dost mi ze začátku ten vyhuleneckej smích strhával příběh. Když se však naplno rozběhl, bylo cítit, že k tomu, aby to nebyl snadno zapomenutelný film, hodně chybí. Pro mě milé překvapení, na takové to víkendové odlehčení bez nutnosti přemýšlet.

plakát

Podfukáři 2 (2016) 

Jasně, očekávání to nepředčilo. Ale stejně to bylo prima, odlehčené, rád jsem na to zašel do kina a užil si řadu efektů. Všechno nezapadalo jak bych čekal a některé triky byly přitáhnuté za vlasy, ale kdo čekal racionalitu, měl jít na něco jiného. Ač jednička mi přišla mnohem lepší, nakonec díky zvratům a Harrymu Potěrovi to bylo vlastně hodně dobrý a skoro na stejné úrovni. Ale už stačilo.

plakát

Dívka ve vlaku (2016) 

Zahrané to bylo velmi hezky, předvídatelné velmi a spíš tím saltem mortale, které se odehrálo nakonci to celé snížilo skvělé herecké výkony, které prostě byly k uvěření, ač se některé věci z toho nikdy nestaly. Nalezení Megan bylo podivné, urychlilo příběh a rozuzlení, ale vlastně tak nějak úplně nepodstatné. Hra se střihy a úhly pohledu na stejnou situaci prima, ale horší to bylo se slíváním různých časových etap, což asi byl úmysl, ale když vypadá holka stejně v 17 a 30 (?), tak buď nebylo na 'dvojnici' nebo se jen na to vyflákli. Zmizelá mě i víc pobavila, tady podivnej cvokař jen akorát naštval (mluvil španělsky v rozhořčení, ale jméno měl arabského původu?). Hudba podmanivá a udělala víc jak polovinu atmosféry. Film určitě stojí za shlédnutí, ale Zmizelá je prostě líp provedená.

plakát

Arvo Pärt - isegi kui ma kõik kaotan (2015) 

Včera jsme měli možnost v rámci otevření vernisáže v Brně shlédnout i tento vynikající film - takže díky Mahenova knihovno a Estonská ambasádo v Praze! Velmi originálně koncipovaný film o současné legendě klasické hudby. Arvo dostal domů kameru, takže máme mimo jiné i skvělé záběry z domova. Hrající vnuky, běžný den, prostě zážitky s rodinou ke kterým se dokumentarista dostal díky dlouhodobému a velmi vřelému vztahu se skladatelem. Dále pak řada starších záběrů, která ukazuje civilní život této legendy. Další rozšíření je skrze průřez autorovou tvorbou, pár záběrů na krásy Estonska, řada dovysvětlení k poznámkám v jeho notových sešitech. Celkově však kromě scénických obrazů a dojemné hudby dojde na řadu velmi hlubokých emocí - krásné vztahy v rodině, vtipy které Arvo prezentuje; procítění hudby, když ji slyší naživo někde hrát; ale také bilancování konce života vs. víry a trochu místy až moc temné akceptování toho, že prostě může záhy zemřít. Nakonec se dozvídáme proč byl film pojmenován, tak jak je a opět zde je trochu hlubší myšlenka. Všechny ty emoce a pocity v nás rezonovaly ještě hodně dlouho po promítání. Nejlepší momenty: instalování kamery a debata s ženou Norou; poznámka Linnu sitt v notovém sešitě; poslech skladby na zvonici a následný sestup z věže.

plakát

Svatební dohoda (2014) odpad!

Připomnělo mi to studentské filmy mých kamarádů ze střední školy. Tady řada nesmyslů, převzatých vtipů, kterým bych se jinak zasmál, hrozné herecké výkony, ale příběh jako ... z oka by vypadl nějaké Sandlerovině. Naštěstí jsem tak nějak celou dobu doufal, že se to nějak spraví. Málo financí bylo poznat na rekvizitách, makeupu a dalších scénach s jinou časovou linkou. Vysvobodil nás happy end.

plakát

Orel Eddie (2016) 

Skvělá zpráva, kterou chtěli předat lidem. Velmi zajímavý život a spektakulární odvaha a odhodlání. Navíc Jackman jak stárne, tak se stává děsně uvěřitelný herec a pěkně si to taky užil. Jen teda jeho postava ala Wolverine moc neseděla k těm deseti letům opravování aut, ježdění s rolbou a chlastání. Hlavní mínus, ale padá na ty divné efekty při pádech a některých letech. To se nemohly použít nějaké reálné záběry? Tohle mi to kazilo ... Ale jinak se klidně podívám znova.

plakát

Prach a broky (2015) (amatérský film) 

Na amatérský film dosti povedené, originální příběh, který smíchal dohromady postrachy všech možných legend i reálné doby. Pár velmi zábavných momentů, souboje profesionálně provedené. Chyb by se tam samozřejmě taky dost našlo a dokud nebude další počin mnohem lepší, nemá pro mě smysl ani snižovat hodnocení. Právě naopak mi přijde velmi dobré zdůraznit, co vše se tam povedlo a bylo lépe provedeno, než u velkých produkcí či nedej bože, kdybychom to srovnávali s některým tím miliono-dolarovým brakem co nám tu do kin furt cpou. Uteklo to až nezvykle rychle. A dobrý výběr místa v Brně, velmi tématické, ač to poznamená kvalitu předání zážitku (málo místa, ne zrovna moc pohodlné sezení - ale nebyl problém při tak krátké metráži, na zvuku by se taky dalo zapracovat , ale s tím jsem počítal, když jsem tam šel). Držím palce, bylo to prima. Podíval bych se znova.

plakát

Marťan (2015) 

Prostě z toho nějak nejsem vyplesknutej jak asi většina. Vizuálně hezký, vědecký bulšit, práce odvedená docela slušně, ale takovej trochu lepší průměr vlastně jen díky rozpočtu. Čekal jsem víc, ale vlastně od doby Promethea je mi jasný, že Ridley jen vaří prachy a na lidi už se dávno vysral. To radši béčko, než takhle prasit předlohu. Velmi slušný výkon od Matta, páč mu to bylo dost uvěřitelné. Čekal jsem větší sklony k šílenství na konci, ale byl vlastně dost trhlej od začátku. 51%