Reklama

Reklama

Týpci a zbraně

  • USA War Dogs (více)
Trailer 1

Film byl natočen podle skutečného příběhu dvou přátel (Hilla a Tellera), čerstvých dvacátníků žijících během války v Iráku v Miami Beach, kteří se rozhodli plně využít málo známou vládní iniciativu umožňující malým firmám ucházet se o zakázky americké armády. Přes skromný začátek začali zanedlouho vydělávat velké peníze a žít na vysoké noze. Ale situace dvojici hlavních hrdinů přeroste přes hlavu ve chvíli, kdy se jim podaří získat zakázku v hodnotě 300 miliónů dolarů na dodávky zbraní afghánské armádě – ale jak později vyjde najevo, obchod, do kterého je zapleteno pár velmi pochybných lidí, nemá vůbec nic společného s americkou vládou. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (411)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Spirituálny nasledovník Lord of War, len v odľahčenej forme bez nejakých ráznejších ponaučení, reznutý ľahkou komédiou a unikátnym rukopisom Todda Phillipsa, ktorý už vtedy ukázal, že aj žáner drámy zvládne bez problémov. Ústredná dvojka je pre niekoho (mňa) vysnívanou kombináciou, Jonah Hill sa presne pre takéto role narodil, ich postavy na obrazovke žijú, rovnako tak aj kulisy. Výprava je bohovská a lokácie pôsobia vierohodne, od starých spráchnivených sovietskych skladov v metropole Albánska (Rumunsko) cez trojuholník smrti v Iraku (ani sa neunúvali točiť to štandardne v Maroku, rovno sa točilo v Kalifornii a i tak to vyzeralo uveriteľne) až po slnečné Miami či jordánsky Ammán. Gradácia je perfektná a plynulá, tempo svižné, stále sa niečo deje a len s minimom prestávok, scenár atraktívny, nakoľko s menšími dramatickými prírastkami sa ako taký udial. Pre fanúšikov témy (vojna v Iraku a všetky tie "shady" veci s ňou súvisiace) je War Dogs povinná jazda. Jazda, na ktorú rád kedykoľvek naskočím a zopakujem. --- Bonusy: Pentagon Pie, General Phillips, Access Granted --- (9.10.2017) (13.11.2018) (9.3.2021) (29.6.2021) --- Dobrým doplnkom k filmu je dokument Iraq for Sale a kniha Big Boy Rules, ktorú kurva odporúčam všetkými desiatimi x) --- Od veci poznámka – doteraz nechápem, ako dokázal Lord of War poskytnúť takú nálož v živote reálne využiteľných múdrostí a ponaučení, čo je vzhľadom k obsahu filmu absolútny paradox. (Zatiaľ čo War Dogs ledva jedno x) --- ♪♫ / ♪♫ ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Keď prišiel Todd Phillips s filmom Vo štvorici po opici, predpokladal som, že príde s ďalším podobne šľahnutím a zábavným filmom. Bohužiaľ prišli iba šlahnuté filmy. Až do teraz. Todd Phillips je späť a konečne to ma hlavu aj pätu. Je to vtipné, zaujímavé a miestami aj seriózne. Casting sa tiež vydaril, aj keď Jonah Hill hraje stále to svoje. Ja som sa kráľovsky bavil. 85% - 4* ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších filmov roku 2016. David Packouz a Efraim Diveroli ako hlavné postavy sa výborne dopĺňajú, majú jasne rozdelené postavy, aby mohlo prichádzať k vtipným výmenám názorov. Filmový príbeh skvele mapuje zrodenie nenápadných mladých kamarátov náhle žijúcich v luxuse, no stále v ústraní, pokiaľ ide o verejné povedomie medzi veľkými zvieratami v zbrojnom priemysle. Jediné, čo na Vojnových psoch nefunguje na sto percent, je príbehové tempo. Na začiatku sa trocha rozpačito rozbieha sľubná kariéra, čiastkové úspechy sa dostavujú dosť naivne a sprievodný humor občas nasilu nadľahčuje nelegálnosť dodávacieho procesu. Musíme mať síce na pamäti, že predovšetkým David sa dostal do biznisu ako slepé kura k zrnu, predsa len okolnostné podmienky prevozu mohol scenár poňať s väčšou vážnosťou. War Dogs ťažia z atraktívneho prostredia bojových zón a divého Blízkeho Východu. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl rozjet procentovou analýzu všech důležitých formálních prvků, nástřel by vypadal asi nějak takhle: Originalita - 20%; Scénář - 70%; Režie - 70%; Herci - 60%; Soundtrack - 120%, a dál už si výsledek snadno domyslíte. Dá se na to koukat pořád se stejnou radostí, s jakou hledí zarostlý houmles na zbytek sandviče nalezeného v koši, a některé scény jsou vyloženě šmakovní (například zkouška kalašnikova za doprovodu Wish You Were Here), ale tenhle film měl vzniknout před patnácti lety, aby nepůsobil tak mocným dojmem, že všechny jeho klíčové ingredience jsme už mnohokrát okusili někde jinde. Navzdory velké kritice celosvětového zbrojírenství a válečného byznysu jsou War Dogs v prvé i poslední řadě jen dalším filmem o strmém vzestupu a následném pádu dvou ambiciózních mladíků, jejichž vztah navíc není moc podrobně rozebírán a jede se celou dobu víceméně na efekt - narozdíl od takového Obchodníka se smrtí, který vypovídal o svém tématu daleko sevřeněji a koneckonců i formálně zajímavěji. Silné tři hvězdy musí stačit. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Od Todda Phillipse jsem krom dvou filmů viděl všechny a od prvního traileru jsem byl zvědavej i na War Dogs, ale až z první českou recenzí jsem zjistil, že tady se jen z části jede na vlně Hangoveru a překvapivě a atypicky pro tohoto režiséra se jede více navážno. Opravdu je tam i troška Scorseseho Vlka, ale ze všeho nejvíc si film nezadá s obchodníkem se smrtí, přičemž mi i přijde, že několik scén je obšlehnutých úplně. Opět tlustý Jonah Hill ale svými hláškami dokazuje, že to filmu ničím neubírá a po standardně pomalém začátku přijde dramatičtější druhá polovina, která filmu sedí nepoměrně více a i díky provařenému písničkovému soundtracku (který je nyní opět vlivem lákavě výdělečných hudebních streamovacích služeb v módě) se jedná o svižnou satiru, kterých zase není tolik, minimálně těch dobrých...8/10 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (44)

  • Timeline: Obsazení bylo oznámeno na začátku roku 2015. Scénárista Stephen Chin vycházel (kromě skutečného příběhu) také ze svých zkušeností z Iráku. Natáčení mělo začít ve druhé polovině dubna 2015 v Miami a mělo trvat několik týdnů. Natáčet se však začalo již 2. března. Do kin se dramedie podle skutečného příběhu podívala 19. sprna 2016. (Hal_Moore)
  • Hoci je pravda, že Beretta 92 je zbraň vyrábaná v Taliansku, a preto ju nemohli hl. hrdinovia kvôli embargu exportovať do Iraku, zbrojovka Beretta vyrábala túto istú zbraň aj v Amerike, len pod označením M9. Čiže v podstate nebolo nutné zbrane doviesť z Jordánska do Iraku. (Real Tom Hardy)
  • Skutečný Efraim Diveroli se odmítl setkat s Jonahem Hillem. Hill na to řekl: „Jsem na to zvyklý. Pokud je člověk vůči mě agresivní, když ho mám hrát, tak je to asi dobré znamení.“ (avitakova)

Související novinky

Ana de Armas opět mezi špióny

Ana de Armas opět mezi špióny

14.12.2020

Sympatická herečka Ana de Armas, jejíž kariéra započala v erotickém thrilleru Nebezpečné pokušení s Keanu Reevesem, a později pokračovala snímky jako Týpci a zbraně, Blade Runner 2049 nebo Na nože,… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama