Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Pohádka
  • Rodinný

Recenze (12)

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 7 (2024) (epizoda) 

Jak mám seriál rád, tak tento díl je nepodařená slátanina, která má s natáčením televizního Dobrého rána pramálo společného. Hysterie okolo sponky mě vyloženě s-ala. Povídání s prstíkem je tak na mateřskou školu. Jednu hvězdu dávám pouze za trochu vtipnou etýdu kolem focení.

plakát

Zelená míle (1999) 

Podání ruky trestanci na elektrickém křesle a dozorci snažící se potlačit pláč! Víc nelze napsat, to se musí vidět.

plakát

Strašidla (2016) odpad!

Sara Sandeva je hezká holka. To je jediná kladná věc na tomto kravském lejně, které je prezentováno jako rodinný film. Děti, které toto shlédnou si dále sníží už v dnešní době nízkou morálku a respekt k učitelům, úctu ke starším lidem. Děs.

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Výborné závodní akce (odpustil jsem i tradiční nešvar nekonečného přeřazování), krásné scenérie, lahodný zvuk. Mimo akční scény s auty mě ale zbytek filmu dostatečně emočně nezasáhl. Velkým zklamáním byl "vícenásobný závěr" (nedokážu to lépe popsat), kterému chyběla jiskra. Škoda, že nebyl režijně lépe zpracovaný. Bohužel. Mrzí mě, že jako automobilový nadšenec nemůžu udělit plný počet hvězd.

plakát

Když draka bolí hlava (2018) odpad!

Stejně zábavné jako reklamní spoty, které v televizi tuto "pohádku" přerušují. Nestydím se za názor, že je zde všechno špatně. K nejnižšímu hodnocení přispívá hlavně přehození mateřských jazyků.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

První film, který mě donutil jít do kina dvakrát hned po sobě. Plný emocí jsem úplně zapomněl na realitu, vžil se do děje a vnímal jenom hudbu a hraní Ramiho Maleka. Výtečná je i kamera a nasnímání úžasného koncertu. Jestliže divák nehledá některé odlišnosti příběhu proti skutečnosti a usedne do křesla kina s kvalitním ozvučením, je pohlcen!

plakát

La La Land (2016) 

Technicky zdárně provedené, příjemná klavírní hudba, herci výborní, ale tak nějak bez jiskry. Pořád jsem čekal, kdy mě film trochu zaujme, ale nestalo se. Možná to bylo velkým očekáváním nebo tím, že prostě nemám rád "hromadné zpívání" a tento žánr. Tolik ocenění si tento snímek nezaslouží.

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Velmi zdařilé zobrazení pekla války, vynikající efekty a k tomu silný příběh obdivuhodného člověka. Ani by tolik nevadilo příliš zdlouhavé seznamování s postavami v první polovině filmu, ale spíše hodně monotónní akční scéna, která může dokonce nudit. Nelze jej srovnat např. s vojínem Ryanem, proto pouze 4.

plakát

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957) 

Vše podstatné již bylo v komentářích řečeno. Musím se ale opakovat s faktem, že děj akceleruje s každou minutou až do cíle, bez sebemenší pauzy. Snímek neuvěřitelným způsobem přitahuje diváka do křesla víc a víc. Brilantní.

plakát

Sully: Zázrak na řece Hudson (2016) 

Nejen kapitán Sullenberger, ale i Tom Hanks a Clint Eastwood, odvedli velmi dobře svoji práci. Respekt všem!