Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor
  • Akční

Poslední recenze (835)

plakát

My Friend Dahmer (2017) 

(first watch: 2018) i po několikátým zhlídnutí cítím strašně skličující pocit. je mi smutno. tečou mi slzy a cítím tlak na hrudi. nevím, proč mě to tak sebralo. vždycky mě to takhle psychicky vyčerpá. jeff to měl těžký. rodiče se hádali každý den, neměl kamarády, měl nezdravý koníčky a závislost na alkoholu. neustálým stavem opilosti se snažil utéct od reálnýho světa. chtěl utéct od všech jeho problémů. vytvořil si abandonment issues a ty ho provázely po celej jeho život. chtěl, aby ho někdo měl rád. chtěl, aby ho někdo miloval. šikanovanej člověk necítí, že zapadá do kamarádský skupiny. i když by chtěl zapadnout. jeff dělal všechno proto, aby zapadl. dělal ze sebe klauna a ostatním to připadalo vtipný. tohle není kamarádství. každý v nás máme potřebu mít silný kamarádský vztah plný podpory a lásky. chceme se v tom vztahu cítit dobře. on se tak ale cítit nemohl, cítil v sobě nejistotu. nebylo to opravdový přátelství. opravdoví přátelé se o tebe zajímají. nemají tě jen pro svojí vlastní potřebu. nemají tě jen jako náhražku. jako klauna. v přátelství se má člověk cítit dobře. jeff se necítil dobře. čekal jen na příležitost, kdy ze sebe bude moct udělat blázna. satisfakce přišla rychle a taky tak rychle odešla. a on byl zase sám. "I wish I had a best friend." — "We were just having fun, you know?" ... pro toho šikanovanýho to nikdy není zábava. my si pamatujeme každej malej detail, kterej šikanátor zapomněl. pro něho to je bezvýznamnej moment, kterej si nebude pamatovat. ale nás ten moment neopouští. stále na něj myslíme. myslíme na to, jak špatně jsme se cítili. ten pocit prázdnoty, pocit zrady. nikdo nám nepomohl. jenom ty ses smál. protože pro tebe to byla zábava. — šikanátor je závislej na moci. dominanci. jeffrey chtěl dominovat, ale na střední škole nemohl. tam byl ten šikanovanej. když poté ochutnal jaký to je, nemohl se zastavit. byl závislej na vraždách. svý oběti chtěl dominovat, ovládat. chtěl je celý pohltit. — je mi ho líto, protože zažil podobný věci, jako já. to se nedá srovnat s vraždou, ale i tak se dokážu do jeho teenagerských let vžít. tenhle film je fakt skvělej. ross lynch exceloval. it's an underrated jam. je to ale tak smutný. dlouho si to nerewatchnu. po zhlídnutí se cítím psychicky vyždímaná. vrací mi to špatný vzpomínky. ale film je to vážně úžasnej. ... "I'm just like anybody else."

plakát

Nedostatek důkazů (2024) (seriál) 

jsem ráda, že na konci změnili vraha, ale nevím no. nebylo to moc napínavý. strašně mě štvala postava rustyho manželky, její scény jsem přeskakovala, ale zas mě na konci rozesmálo jak brečela. rodinka psychopatů musí držet při sobě! herecký výkony byly skvělý, hlavně peter sarsgaard a jake gyllenhaal. asi rewatchnu nightcrawler. po tomhle seriálu si potřebuju nějak oddechnout :)

plakát

Wandee Goodday (2024) (seriál) 

taem byla málem znásilněná svým spolužákem a nakonec skončí s dalším hnusákem? za tohle musím ubrat hvězdičku, to mě neskutečně naštvalo. dr ter si fakt NEZASLOUŽÍ šťastný konec. jsem si myslela, že se tvůrci poučili z doby tharntype, ale asi ne. greatinn byli skvělí, svatba oyeie a cher dokonalá (MILUJU SVATBY!!!!), chemie nádherná, ale prostě doktor red flag musel všechno zkazit. nemám slov. tvůrci si asi řekli "nee nechceme mít dokonalý seriál, musíme to něčím úplně posrat."...

Poslední hodnocení (3 168)

Nedostatek důkazů (2024) (seriál)

24.07.2024

Nedostatek důkazů - Rozsudek (2024) (epizoda) (S01E08)

24.07.2024

Wandee Goodday (2024) (seriál)

20.07.2024

We Are (2024) (seriál)

20.07.2024

Banda - Série 4 (2024) (série) (S04)

18.07.2024

Banda - Finále čtvrté řady (2024) (epizoda) (S04E08)

18.07.2024

Longlegs (2024)

18.07.2024

Nedostatek důkazů - Svědek (2024) (epizoda) (S01E07)

17.07.2024

MaXXXine (2024)

13.07.2024

Reklama

Poslední deníček (6)

3000: Bitva u Thermopyl

3000 hodnocení. Když jsem založila účet na ČSFD, tak mi bylo 12. První film, který jsem ohodnotila byl I Love You Phillip Morris. První komentář jsem mohla napsat 9.8.2020. Štvalo mě, že jsem před tím nemohla, jelikož jsem neúspěšně dokončila test filmových znalostí (a kdo mohl vědět, že byl na čas?!), a tak jsem poslala nějaký povedený recenze adminovi a v roce 2020, při nudění se v karanténě, jsem konečně mohla do světa posílat své krásné poznatky. Některé komentáře jsou vtipné, u některých jsem se ani nesnažila (poslední dvě recenze, ehm), ale pořád jsem šťastná a děkuji ČSFD adminům za umožnění vyjádřit názory, které všechny určitě moc zajímají! Děkuju.

Moje zájmy se mění a tím se mění i hodnocení, recenze. Teď o prázdninách mě baví BL seriály a za rok mě možná bude bavit něco jiného. Kdo ví. Možná i přestanu všechno psát malými písmeny... Ne, to se asi nezmění.

Někdy mě uživatelé na téhle platformě štvou, ale najdou se zde i tací, kteří mi dají jejich drahocenný bod a tím mi zlepší náladu. "Mami, tati, konečně jsem něco dokázala!"

Děkuju. Mějte se krásně.

Petra "YumiOkami" Hanzalová

14.7.2023

3000: Bitva u Thermopyl