Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (17)

plakát

Válečná planeta (2008) 

Není to zas tak hrozný a těch pár procent si to nezaslouží. Nechá se na to koukat. Není to sice srovnatelné s jinými scifi, ale bylo to příjemný a ne úplně blbý. Skoro bych dal 4 hvězdy, jen ten děj mohly trošku víc rozvinout. Každý film prostě nemůže být Avatar. A i za takové jsem docela rád.

plakát

Ambiciózní blondýnka (2007) 

Je to prostě pohádka. Ale!!!! pěkná :-) K zasmání a pohodovka. Na to jak to netočili není co dodat. Vtipné, příjemné a uspokojující. Není potřeba každý film hodnotit kolik do toho narvali prachů a kdo tam hraje. Bylo to příjemné. Vidět to znovu nemusím, ale fajn. Pohádky mám prost rád.

plakát

Go North (2017) 

Napínavé, nudné, zajímavé a nedodělané. Nevím co si o tom myslet. Trochu psycho. Práce studenta prvního ročníku - nejspíše. A raději to nebudu zjišťovat. Něco to do sebe mělo. I když za 3* u mě, tak spíš2*-.

plakát

Štvanec (2013) 

Je to zajímavé. Po 15 min. jsem to chtěl vypnout. Jsem rád, že jsem to neudělal. Vtáhne to do děje. Přemýšlel jsem proč. Protože ta zápletka není nic moc na 1,5 hodiny jízdy. OVŠEM podařilo se a tak nějak jsem byl stále v očekávání na každou další minutu.

plakát

Já, Olga Hepnarová (2016) 

Těžko pochopit, jak mohl vzniknout tak nehezký film na základě takové slibné předlohy, jako je životní příběh pomatené Hepnarové. Nemělo to hlavu ani patu. Scénář je tak nepovedený, že scény na sebe vůbec nenavazovaly. Většina scén je tak nějak nekompaktních, roztrhaných a o opisných detailech té doby nemluvím. Ve finále spousta děje nedává ani pořádně smysl. Děj je tak příšerně utahaný, až hrůza. Prakticky se o příběhu a důvodech co se vlastně té bláznivé holce odehrávalo v hlavě, a na jakém základě, skoro nic nedozvíte. Prostě zklamání.

plakát

Jurský svět (2015) 

Ty potvory jsou úžasný. Pokud někdo tento žánr nemá rád, tak ať se na to nekouká. Protože psát tu pak, že je to odpad je holý nesmysl. Já si to užil. Film má rychlý spád a děj nenudí. Zápletka je klasika - boj o přežití. Dát do vínku ještěrům i trochu inteligence byl dobrý nápad. Působilo to přirozeně a zajímavě.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

No rozporuplné prožitky. Jde to po staru, což je fajn, Tam bylo tolik nevyužitého kreditu, že to je jistota. Posunutím do 3D to má zajímavý rozměr. Jen mi trošku přišlo, že na úkor efektů se musel ochudit děj. Je to dost dobrý, ale toho děje je tam poskromnu. Chápu to, rozumím tomu, jen mi to přišlo škoda. Doufám, že ten přesun do nového věku, myslím tím efekty a zpracování, nebude nadále ochuzovat tak geniální příběh. Pravdou je, že děj ubíhá jak o život a ten film uteče jak voda. Něco mi tam chybělo a ještě nevím přesně co. Jinak je to moc pěkný film a doufám, že další díl se přiblíží dokonalosti předešlých. Četl jsem tu pár komentářů a ani se těm od 4* dolů moc nedivím. Finální scéna dobrá, ale chyběl mi tam proslov, který by navnadil na další díly, víc než jen pouhé pózy. Jo a scenérie závěru byla tak nádherná, že to místo chci navštívit. No nicméně se těším na další díl.

plakát

A svět byl můj (2008) 

Zajímavý film. Nutí k zamyšlení nad sebeuvědoměním se studenta s odlišnou sexuální orientaci. Viděl jsem již dějově lepší, ovšem ta muzika se mi líbila. Film je zajímavě natočen. Střetávají se tu dvě reality. Jedna v běžném středoškolském životě - vztahy spolužáků. No a pak ta druhá, kde hudba, zpěv a tanec, dělají život studenta klidný, smířený a nejbližší okolí chápající a tolerující. Tento děj by byl postačující. Jen ta kouzelná květina mi přišla ujetá :-) Dva pohledy na stejnou problematiku ve stejný čas dělají film dost zajímavý a koukatelný. Zvláštní komediální pohádka.

plakát

Zimní příběh (2014) 

Hezký. Prostě krásná pohádka. Kdo je nemá rád, tak pak se mu to líbit nebude. Je to hezký, malinko zmatený přechod o sto let, ale prostě pěkný. Střih v klidu, za což děkuji. Už mi ty stroboskopický střihy lezly na nervy. Příběh o lásce a víru v dobro světa. Pro někoho možná klišé, ale pro někoho se to zrovna trefí do správné nálady a příjemně si odpočine. Obsazení opravdu hvězdné a žádné velké strašení s démony a ďáblem. Velmi netradičně a zajímavě podané. Možná by to chtělo trošku složitější zápletku, ale vlastně ani ne. Ztratilo by to asi původní záměr, aby film působil odpočinkově.