Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené filmy (9)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Srdcovka, ke které jsem se dostal poprvé čistou náhodou - přepínal programy a uviděl Morgana Freemana za mřížemi a od té chvíle vydržel až do konce. Já celkově nějak pro ty filmy z vězeňského života mám slabost a tenhle snímek je bez jediné chybičky. Taky mně jako velkému fandovi knížek Stephena Kinga udělá radost, že někdo zvládne podle jeho knihy natočit film a nic při tom nedomrvit. Perfektní snímek, který nadchne jak svým pojetím tak i příběhem a nedá šanci se divákovi ani chvilku nudit. A ten konec? Třešinka na dortu.

Sedm

Sedm (1995)

"John Doe to vyhrál." Snímek, ve kterém jsem si uvědomil, že Brad Pitt není pouze americký kunďák, ale i skvělý herec. Ono díky tomuto snímku jsem si uvědomil více věcí. Fincher je skvělý režisér (dá se říct, že mě doposud ještě nezklamal), Pitt a Freeman jsou neskuteční herci, mám rád psychopaty a temné thrillery, je strašně fajn SPOILER !!!! když záporák ma poslední slovo a nedočkáme se klasického happy endu. David Fincher to vyhrál.

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Vidět tančícího Pitta s červenou bundou a brýlkama s v koutku zapálenou cigaretou vykřikujícího moudra dnešního zkaženého světa na pokraji pádu zpátky na dno - k nezaplacení. Snad nejoblíbenější film od Finchera. Viděno už tolikrát a pokaždé s tím spokojeným výrazem, filmovým zážitkem naplněného diváka na tváři. Epic.

Kmotr

Kmotr (1972)

Mistrovské dílo Francise Forda Coppoly. Dlouho jsem odolával a bál se, že to nakonec nebude takové dílo jak mi všichni říkali, ale bylo. Marlon Brando v životní roli.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Nejlepší díl ze série Batmana. Jeden z nejlepších filmů Nolana. Výborný soundtrack od Hanse Zimmera a Jamese Newtona Howarda. Kamera, Střih, Akce. Film, který šlape od první minuty do té poslední. V neposlední řadě také dech beroucí herecké nasazení Heatha Ledgera. Co scéna, to skvost. Z mého pohledu tomuhle filmu nic nechybí. Naprostá spokojenost po každém shlédnutí.

Prokletý ostrov

Prokletý ostrov (2010)

Martin Scorsese se dal na chvíli pokoj s De Nirem a mafiány (né, že bych byl zrovna rád), ale s čím pokoj nedal je jednoznačně jeho kvalitní režie. Prokletý ostrov je přesně ten druh filmu, který když vidíte, víte, že jde o něco výjimečného. Leo v životní formě s dalším skvělým snímkem v jeho sérii parádních filmů s výborně sekundujícím Markem Ruffalo. Snímek, který chcete vidět více než jednou. Snímek, který musíte vidět více než jednou. Proč? Protože chcete také přijít na to, jak to teda bylo.

Tahle země není pro starý

Tahle země není pro starý (2007)

Pro bratry Coeny já mám slabost. A pro tenhle film obzvlášť. Odlehlá krajina Texasu a Mexika, Bardem jako vyšinutý záporák, Tommy jako životem unavený sheriff = čistá filmová práce. Surovost z tohohle filmu jenom čiší.

Podfu(c)k

Podfu(c)k (2000)

Guy Ritchie v jeho nejlepší formě. Film, bez sebemenší chybičky. Srdcová záležitost.

Americké psycho

Americké psycho (2000)

Když psycho, tak s Bailem. Provokativní a slizké. Masakr. "Hey Paul..."