Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (138)

plakát

Adamova jablka (2005) 

Film je krásně politicky nekorektní a navíc má velký nadhled. Strom poznání a odpuštění, násilí a prohlédnutí vše smícháno do jednoho chutného koláče na který si brousí zobák havrani.

plakát

Anna a vlci (1973) 

Nedávno vydaný titul Levných Knih mě zlákal k zakoupení hned z několika důvodů, nicméně nenaplnil mé očekávání. Pro mě tento snímek zůstane průměrným počinem, kde již od počátečních minut je ve vzduchu zakončení filmu,(mimochodem hodně drsné) vpodstatě žádný výrazný děj, oceńuji postavu levitujícího Fernanda, mikrosopický odraz tehdejší společnosti a archetypální postavy zprostředkované trojicí bratrů - pseudovojáka, lovce-rozsévače a kajícníka - duchovního dnes asi nenajde ornou půdu jako v letech sedmdesátých.

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Seriál bude nejspíš dobrým Pall Mallem. Směsicí výborného tabáku a pouličních vajglů. Můžeme zde vidět inspiraci Batmanem, Robinem Hoodem, seriálem Lost, Hamletem,kralevicem dánským, pomstou hraběte Monte Christa - Edmonda Dantèse (otcův seznam osob), jen milenka utonula a její sestra "Mercedes" si bude hledat společnou cestu k hlavnímu protagonistovi a nakonec se vemou?. Rozhodně jsem se nenudil, ale musel jsem vypustit pár věcí, které byly brány jakoby samy sebou. Kde se z Olivera Queena stal počítačový expert? Kde přišel k jizvám se ještě dovíme, ale kde nabral svalovou hmotu na ostrově v Pacifiku? Pět let byl Oliver mimo civilizaci a po příchodu si hned buduje batmanovskou základnu, plnou kamer, počítačů a nástrojů své pomsty............?????Je fascinující sledovat touhu amerických diváků vidět stále nějaké superhrdiny, kteří zasahují proti nespravedlnosti, nověji s vyzdvižením temné strany "hrdinů".

plakát

Atalanta (1934) 

Malý svět, jakýsi mikrokosmos, odehrávající se na palubě lodi, a zejména v podpalubí lodi, která nese název L´Atalante. Naprosto geniální je počátek příběhu - svatební průvod je bizarní, usměvavý ženich Jean si vede svou ženu od oltáře, nevěsta Juliette má nepřítomný, zasněný výraz. Všichni svatebčané jsou v černém a až na ovíněného muže jsou smutní. Zajímavý je obrovský odstup novomanželů od ostatních hostů, kteří je následují v průvodu. Film provází podmanivá hudba, všudypřítomné kočky a naprosto jedinečný zjev, živelný, neotesaný, zábavný světoběžník, démon zvrácenosti - námořník Jules. Velká pocta ČT2 a filmovému klubu za uvedení tohoto titulu

plakát

Avatar: Legenda o Aangovi (2005) (seriál) 

tak tady jsem se skvěle bavil, humor, akce, a přitom ten děj není tak složitý.......

plakát

Báječná léta pod psa (1997) 

Prekérní, ale krásné........, velmi jsem se pobavil, jedná se určitě o trochu osobité pojetí období po událostech v srpnu a nastupující husákovské normalizace, Ondřej Vetchý a Libuše Šafránková působí velmi přirozeně a jsou pilíři celého filmu

plakát

Banánové děti (2009) (TV film) 

Chci být pohřbená na Slavíně. Budu spasitelem světa.............:-) výborná sonda do života našich spoluobčanů.

plakát

Barry Lyndon (1975) 

Skvěle zpracovaný film, úžasná hudba, jen místami trochu vleklé scény

plakát

Bludička (1981) (seriál) 

geniální animák, s nezaměnitelným hlasem O.Kaisera, na kterém jsem vyrůstal, člověk se vrátil do čtvtečního odpoledne, kdy sledoval Magion, .....úžasné.

plakát

Bolest bez příčiny (2009) 

Výborná hudba, zejména polozapomenutý Nick Drake. Til Schweiger podal skvělý výkon a byl naprosto přesvědčivý. Největší zápas je obvykle ten na který naše mysl není připravena. "Zdá se mi o dni kdy jsme se spolu smáli, pavím nohám........."