Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Jessie Flower, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Recenze (186)

Idego 

všechny recenze uživatele

Po všech těch nadšených doporučeních od známých a i podle toho strašně vysokýho hodnocení jsem opravdu nečekal, že to bude tak infantilní. Příběh je primitivní (pro děti), dialogy jsou nesofistikovaný, psaný jednoduchým jazykem (pro děti), není tu absolutně žádný násilí (safe pro děti), takže i ten největší záporák je vlastně neškodnej a napětí a strach u toho můžou cítit leda děti, a prostě JE TO MOC PRO DĚTI. Jsou dětský pořady, který jsou boží i pro dospělýho, a měl jsem za to, že tohle bude mezi nima klenot, ale bohužel. Jak může tolik dospělých bavit něco i takhle vybrakovanýho, aby to mělo 4,5 tisíce hodnocení s průměrem 87%, fakt nepochopím. Leda u toho všichni hulili. To je pak super i Kouzelná školka. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Po 1.serii: Kdyby mi bylo 12, slintám blahem a dávám 5*. Je vidět, že seriál je zaměřen hodně na mladší publikum. Ale to nevadí. Skratkovitý děj, rpo děti dobře srozumitelný trošku škodí, ale pořád je to svižná zábava. A hlavně je to velmi vtipné, což ocení i ti odrostrostlejší. Prostě skvělá zábava na příjemné veselé večery s vaší drobotinou od 5ti let výše P.S. Kdyby ze stejného námětu vznikla manga pro dospělé, byl by to nejspíš kult, takhle je to krásných 75%_______________________________________. Hodnocení po 3 Knihách (sezónách)...tak díl od dílu lepší. Grandiozní finále 2. serie mě velmi nalákalo na třetí, ale co přišlo jsem nečekal. Seriál se přiklonil trochu více ke staršímu publiku (čemuž jsem rád) a hlavně si plně pohrával se všemi zúčastněnými charaktery, až sem ke konci slintal blahem. Navíc i souboje byli postupen času propracovnější a drsnější. Závěr prostě nemá chybu...nechci spoilerovat...takže neřeknu nic..................... ////////////////// resumé: seriál pro celou rodinu, kde si každý nejde něco nebo nějakou oblíbenou postavu, navíc se spoustou tzv. mouder, které skrývá do balastu efekních soubojů a šarvátek.... 85% Moje TOP 5 charakterů 1. generál Iroh 2. Katara 3. king Bumi 4. Aang 5. Sokka.... a nebo Momo? P.S. Pokud si myslíte, že vaše angličtina je aspoň na průměrné úrovni, pusťte si to v originálu a myslím, že budete rozumět 95% dialogů.... Team Avatar let´s go!!! ()

Reklama

Karmin 

všechny recenze uživatele

Lehká, oddechová a hloupoučce humorná zábava pro teenagery, s občasnými morálními poučeními, kde se hodně bojuje, ale nikdo doopravdy neumírá (nebo alespoň ne v záběru). Na to, že je to čistě americký seriál, dokázali tvůrci zakomponovat velké množství různých klasických anime fíglů. Navíc vytvořili celý specifický svět se zvláštní atmosférou. Čtyři národy mají každý svou vlastní kulturní stylizaci (Voda - Eskymáci, Vzduch - Budhističtí mniši, Země - Starobylá Čína a Oheň - takoví trochu démoničtější Japonci) a ze všeho dýchá orientální mysticismus. Jednotlivá bojová umění ovládající živly jsou vybrána z reálných existujících učení právě kvůli svým charakteristikám, kterými jednotlivé živly připomínají - plynulé Tai Chi pro vodu, točivé Ba Gua pro vzduch.. Aktualizováno: V současné době se vysílá třetí série a nutno přiznat, že teprve od druhé série se seriál pořádně rozjel. Zápletka je složitější, dobrodružství napínavější, nápady zajímavější, svět rozmanitější a postavy sympatičtější (a jejich charaktery přestávají být rozhodně černobílé). Také jich hodně přibylo a především asasinská parta ohnivé princezny Azuly tomu dodává šmrnc. ()

feeme 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekala bych, že se mi vzorem stane 12 let starý chlapec, ale po idealistické stránce to tak je. Kamarádka mi představovala ten seriál s tím, že takhle nějak si podle ní já představuju hare krishna uskupení, takhle nějak já je vidím, jako hlavního hrdinu – Avatara. A připadá mi ve výsledku rozumnější zavřít se a koukat na tenhle milý seroš, než se přidávat k hare krishna. Baví mě, jak je to feministické, optimistické, odvážné, milé, citlivé, vtipné, odlehčené, překvapivé. ()

JohnRambo 

všechny recenze uživatele

E1 - E2: Skvelé!! Jednoducho úchvatný začiatok!!! Som zvedavý na ďalšie epizódy. E3 - E5: Pokračuje to v slušnom tempe. Hodnotenie zostáva. E6 - E11: Stále som do toho kvalitne zažraný takže nie je čo riešiť :) E12 - E20: Milujem tento seriál!!! Posledné dve epizódy boli 500 percentné!!! THE END Práve som dopozeral najúchvatnejší animovaný seriál všetkých dôb! Vtiahne vás do príbehu tak silno, že nedokážete prestať pozerať aj niekoľo epizód naraz. Keby som bol na dôchodku a nemal iné starosti tak by som AVATARA pozrel na jeden krát bez väčšej prestávky. Niečo neskutočné, až mi je ľúto že to skončilo...TEAM AVATAR, ako povedal Sokka, mi bude chýbať. ()

Galerie (1 154)

Zajímavosti (177)

  • Původní děj pro Avatara nezahrnoval mistry země. Byl pouze národ uživatelů ohně, kteří utlačovali uživatele vody a mnichy užívající vzduch, kteří se mezi nimi snažil vytvořit rovnováhu. (KGBelik)
  • V epizodě Jižní vzdušný chrám (2005) si můžeme všimnout, že socha avatara po pravici Rokua vůbec nepřipomíná avatarku Kyoshi. Je tomu tak proto, že v době vytváření první série si tvůrci vystačili pouze s postavou Rokua, tudíž neměli důvod se zaobírat jeho předchozími vtěleními. Kyoshi vznikla až při tvorbě druhé série, kdy postava nabyla na významu. (Azurovydrak)

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama