Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (444)

plakát

Zabiják (2023) 

Na rozdíl od místních “znalců” Davida Fincher,já jsem se báječně bavil a nemám problém s 5*!David prostě umí a basta..

plakát

Sully: Zázrak na řece Hudson (2016) 

Skvělé drama věnované skutečným událostem z ledna 2009. Parádní záležitost s Tomem Hanksem a jeho dalším spolehlivým hereckým výkonem. Netřeba nic dodávat..snad jen jediné. Pokud víte, že brzy poletíte, spíše se na tento film mrkněte až posléze..:)

plakát

Tohle je náš svět (2016) 

Více takových! Skvělá road movie, která zrcadlí současný stav americké společnosti s důrazem na kritiku vzdělávacího systému, sociální struktury společnosti a jejich vzájemné interakce..Viggo Mortensen opět dokazuje svou extratřídu a nutno dát kredit především dětským hercům, kteří svou bezprostředností dodávají filmu na autenticitě! 5*

plakát

Wind River (2017) 

Velmi zajímavé drama z prostředí nekončících rasových problémů současné americké společnosti, která se bohužel za posledních 300 let neponaučila a stále se opíjí mocí a svým přesvědčením o vlastní nadřazenosti a předurčenosti. Autentičnosti a špičkové atmosféře napomáhá nejen skvělá výprava a herecké výkony, ale také fakt, že se film zakládá na skutečných událostech..

plakát

Narcos (2015) (seriál) 

Nejen exkluzivní herecký výkon Wagnera Moura, ale také precizní filmařina, syrová, hustá atmosféra jako hlavní pozvánka na jeden z největších seriálových překvapení posledních 5 let...Bravo.

plakát

Vikingové (2013) (seriál) 

Seriál, který je postavený na podmanivé vizuální scéně, úžasném hereckém výkonu Travise Fimmela a velmi syrovém, tedy autentickém, vyobrazení života severských národů kolem roku 900. Po očekávané smrti hlavního hrdiny se chvíli seriál hledal, ale především první část zatím poslední 6. série mě přesvědčila o tom, že již teď hovoříme o seriálu, který se již může řadit mezi velikánu žánru..Jasných 5.

plakát

Díra (2019) 

Minimalistická pecka ze Španělska, která dotáhla legendární "kostku" téměř k dokonalosti a zařadila se do top 10 ve svém žánru! Na režisérskou a tvůrcovskou téměř-prvotinu neskutečný výsledek! Bravo! 5*

plakát

Život je krásný (1997) 

Oscarový žážitek, který bez nadsázky patří k tomu opravdu nejlepšímu, co se kdy na stříbrném plátně promítlo...Život je krásný, a to hlavně díky filmům, jako je právě tento! Jasných 5*.

plakát

Most (2011) (seriál) 

Skandinávská těžká váha, která bude v budoucnu jen těžko k poražení. Především vzdávám hold Sofii Helin za hlavní roli, která je přímo brilantní a v průběhu všech 4 sérií doslova zraje. Filmařina, herecké výkony a špičkový scénář, spolu s chladnou severskou atmosférou vytvářejí dohromady zážitek, který si naposledy pamatuji po prvním shlédnutí legendární "Sedmičky"..Byť hodně vysoká laťka, doufám, že se konkurence pochlapí a my se v budoucnu dočkáme v této žánrové divizi ještě něčeho lepšího..chce to ale silného vyzyvatele!:)

plakát

Zoufalství a naděje (2017) 

Bravo! Z relativně nenápadného filmu se alespoň pro mě vyklubalo velmi příjemné překvapení. Především herecký výkon Ehtana Hawkea je základním stavebním kamenem napětím prošpikovaného dramatu s příchutí vděčných témat, které plní soudobou kritiku společnosti..Jen více takových..