Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (12)

plakát

Padesát odstínů svobody (2018) 

Více než příběh je třeba ocenit práci režiséra. Příběh 3 hvězdy, čtvrtá za práci s hudbou a emocemi.

plakát

Pan Nikdo (2009) 

"In chess it is called "Zugzwang", when the only viable move is not to move. " Není třeba rozebírat dokonalý film. Je to přesně ten pocit, kdy po konci zůstanete sedět s pusou dokořán, v tichu...jen hodiny tik-tak, tik-tak...Perfect!

plakát

Ex Machina (2014) 

Působivá reklama a design zřejmě není vše. Od velikého očekávání jsem se poměrně rychle dostal ke zklamání. Umělá inteligence jako jedno z nejčastějších témat je poměrně těžce vykreslitelná. Přesto myslím, že zde se to, až na jisté okolnosti, celkem povedlo. Když přehlídnu, že film nemá žádný spád a je celkem předvídatelný, tak si Ex Machina zajisté zaslouží 60%. Nebýt úchylnosti hlavního inženýra, mohla se Ex Machina setkat s větším úspěchem. Technická specifika si zaslouží obdiv, představivost rozhodně nechyběla... Závěrem bych snad jen dodal, že nejistý konec v mnoha ohledech dává zřetelně prostor k druhému dílu. Atˇ už se nějaká Ex2 chystá nebo ne, nemůžu se zbavit pocitu, že tohle prostě není vše....ačkoliv by snad bylo lepší, kdyby bylo.

plakát

Focus (2015) 

Pomalé a nezáživné drama. Komedie asi tak na dvě vteřiny, romantika na tři. Herecké výkony poměrně tuctové. Celkově dávám 50%.

plakát

Mezi náhrobními kameny (2014) 

Liam Neeson tak trochu jinak a přeci on. Akce minimální, na to je na trhu filmů mnoho. Z jiného soudku přichází Mezi náhrobními kameny. Temný, depresivní příběh je zpracován bez jediné chybičky. Během filmu se skutečně nenadechnete. Rozhodně bych nedoporučoval slabším povahám, dá poměrně zabrat vyhoupnout náladu zase zpět k normálu. Jedinečný Liam si nenechal ujít film jako stvořený pro jeho tvář. Bez úsměvu, vždy vážný, upřímný a moudrý. Jistě mnozí z vás budou hledat chyby co se "fér" obsazení týče, podtextové až přímo řečené ponaučení, a ne jedno. Bez toho všeho by to nebylo ono. Soundtrack je vymyšlený na míru, tedy skoro žádný, což rozhodně nevadí. Hudba by přeci jen vyrušovala. A na závěr potěší doprovod k titulkům, trochu pomůže. Dávám 4 hvězdy, ale myslím, že přesnějších 80% je lepší. Doporučuji, najděte si ale vhodný okamžik.

plakát

Rychle a zběsile 7 (2015) 

Viděno v 4DX, a to za to fakt stojí. Vřele doporučuji všem fandům F&F. Navíc perfektní zakončení.. :)

plakát

Chappie (2015) 

Nepříliš povedene, nezaujme.. 50%