Reklama

Reklama

Matt Scudder (Liam Neeson) je bývalý newyorský policista a vyléčený alkoholik, který pracuje jako soukromý detektiv bez licence pro ty, kdo z jakýchkoliv důvodů nemůžou jít za policií. Jedním z takových je i drogový dealer Kenny, který si detektiva najme, aby našel ty, kdo mu unesli a brutálně zavraždili ženu. Scudder začne postupně odkrývat stopy vedoucí k únoscům a zjišťuje, že tento zvrácený zločin není jediným a rozhodně ani posledním, který v ulicích New Yorku spáchali. Sérioví vrazi se chystají opět zaútočit a pro Scuddera, stojícího mimo zákon, se tak rozehrává nelítostný boj s časem. (A-Company CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (603)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Druhý díl filmu Non-Stop nám ukazuje hrdinu ve zcela jiné situaci, nikoliv však úplně jiné, než jsme viděli prvně. Liam Neeson je již na odvykačce a dokonce to s ním vypadá nadějně. Nyní mu někdo porcuje manželky dealerů přímo před očima a on se ne a ne hnout z místa, dokud mu s tím nepomůže malý černoušek, který však vždycky v dešti nastydne, což je prý jeho obrana proti malárii, ovšem zcela kontraproduktivní, neboť v New Yorku spíš stokrát chytí rýmu než malárii. Liam tak díky pomoci onoho chlapce bez domova najde první stopu a s tím už se dá nějak pracovat. Brzy na vše přijde a tak udělá pro dealery drog dobrý skutek. A to zcela zdarma, neboť je to zkrátka charakter. On stejně vše vypátrá ten nemocný černoušek, tak by od něj nebylo pěkné vzít si špinavý peníze. Prostě hepáč jak má být. Chybělo už jen náhlé uzdravení všech mrtvých, návrat manželky, usmíření s dcerou a odevzdání majetku kostelu, kam chodil na odvykačku. Stejně to ale byla po čertech příjemná podívána, která chvilkami přepouštěla atmošku Mlčení jehňátek, čepovala tmavé Zmizení a filtrovala ponurost Sedmičky. Prostě ani dobrý ani špatný. Spíš ale dobrý, než špatný. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDE TO UDĚLÁME? CO TŘEBA HŘBITOV U GREENWOODU?…" /// Soukromej detektiv bez licence co vosum let nechlastá a s hajzlama se schází na hřbitově – kdo to je? Neeson tentokrát není akčním hrdinou, ale frajerským detektivem, kterej umí udeřit, ale hlavně mu to tak nějak kriminalisticky myslí, takže dokáže vyřešit prekérku drogovejch pracháčů. Chodí a pátrá, vobrázky ukazujou co se dozvídá, což je fajn, páč neunavujou zbytečnýma kecama. Vobčas se zakecá s černouškem, ale to se dá přežít, důležitý je, že má dobrý srdce. A tak pátrá, atmosféra je potemnělá, až bych řekl, že by sekla i Finscherovi. Drsný jsou i sráči, páč dělaj ženskejm divný věci. A tak to pěkně krimi tempem doběhne do thrillerovýho závěru, ze kterýho je mi zima. Nebo mrazí? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 1992 napsal Lawrence Block, neznám. 2.) Neustále mi někdo běhá po hřbitově. 3.) Thx za titule ,,Fido90, mevrt a Marty“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * Závěrem taková BLBOST (a přitom, kolik to muselo dát práce…) ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Neeson impozantně vyhrožuje po telefonu dalšímu svinskému únosci dcery (tentokrát jde o dceru někoho cizího) v krimithrilleru, který narozdíl od 96 HODIN není o akci, ale stejně jako NON-STOP (kde měl Liam taky problémy s pitím) o atmosféře - tentokrát nikoli paranoidní, ale pěkně temné. Není to špička žánru (SEDM, 8 MM), ale solidní snaživá žánrovka. Trochu mě mrzela ta demýtizace jinak celkem mrazivých záporáků, o kterých jsem se zároveň nic víc nedozvěděl, ale černošský klučík coby Liamův parťák kupodivu neiritoval. 70% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson je opět prvotřídní ass-kicker, jen oproti Billu Marksovi už zdolal svůj alkoholismus (akcentovaný zde přesto víc než v knize) a oproti Bryanu Millsovi dává větší prostor dušezpytu a diplomacii. Okem diváka chtivého další zběsilé akční rubačky by to dokonce mohlo vypadat, že Oskar Schindler bude tentokrát násilnické psychopaty ukecávat k smrti. Osobně jsem ale důslednost hard-boiled stylizace uvítal, třebaže s sebou nese zredukování žen na pasivní oběti. Poté, co jsou na nich napáchány brutální sexuální zločiny, je muži mohou pomstít a v jistém smyslu se tím vykoupit (dost násilně je motiv vykoupení popostrčen do popředí ve finále, kdy si musíme vyslechnout všech 12 kroků Anonymních alkoholiků). Ženské utrpení tak slouží pouze jako záminka k hrdinským skutkům a mravní očistě (po)chybujících mužů. Jediná aktivnější ženská postava z knihy (Scudderova přítelkyně Elaine) byla v zájmu plynulejšího vyprávění vyškrtnuta. Jistě, klasické noirové filmy nebyly v nakládání se ženami ohleduplnější, ale nestačilo zůstat u klasiky na rovině stylu? Právě ten vyvolává delšími, z velké části statickými záběry a klaustrofobními kompozicemi spolu s odtažitými barvami a ponurým soundtrackem potřebu úniku do jiného, barevnějšího a milostivějšího světa. Předkládaný obraz zkažené společnosti s převrácenými hodnotami je ale prohnilý do takové hloubky, že nejlíbivější scény filmu jsou zvrácenými fantaziemi sériových vrahů (první vidíme během úvodních titulků). Podobně naladěný film přirozeně nebylo lze zakončit happy endem, ačkoli tak poslední scéna napoprvé může vyznít. V kontextu bezprostředně předcházejícího dění, nejzásadněji se odchylujícího od knihy (zřejmě kvůli přisouzení aktivnější role Scudderovi, jehož postava je jinak paradoxně založena na pasivním přijímání násilí), však „superhrdinská“ tečka budí hlavně znepokojení, zda z věčného cyklu násilí, které inspiruje jen další chování podobného typu, existuje východisko. 75% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý krimi thriller s Liamom Neesonom v hlavnej úlohe. Má veľmi dobrý príbeh o bývalom detektívovi, ktorý po jednej nepríjemnej udalosti, kedy síce zneškodnil zločincov, ale stálo to aj život malého dieťaťa s touto prácou skončil a živí sa ako súkromný detektív bez licencie. Práve prijme ponuku od obchodníka s drogami, aby našiel únoscov a vrahov jeho ženy, ktorá bola zabraždená aj napriek zaplateniu výkupného a tak začne s vyšetrovaním. Ale uvedomuje si, že to bude náročné a dosť nebezpečné, kedže to vyzerá, že sa nejednalo o ojedinelý prípad. Spracovanie je na tom pomerne dobre, úvodná sekvencia príjemne navnadí, ideálne zoznámi s hlavným hrdinom a následne sa už začne hlavná zápletka, ktorá na prvý pohľad pôsobí správne surovo a chválim aj ten zaujímavý prvok pomoci ľuďom pohybujúcich sa za hranicou zákona. Síce nemám pocit, že by to celé bolo podané úplne ideálne, čakal som trochu surovejšie prevedenie, chýbajú nejaké zvraty, záporáci mohli byť tajomnejší a vlastne aj tých zapamätaniahodných scén je tu veľmi málo. Ale aj tak sa mi to páčilo, hlavný hrdina to po celý čas s ľahkosťou ťahá, má to takú netradičnú, ale zaujímavú atmosféru, ktorá mi sadla, dej si po celý čas udržuje obstojnú úroveň zaujímavosti a vyhovovalo mi aj to pomalšie tempo, za ktoré môže hlavne ten klasický štýl pátrania. Inak o nejakú akciu tu prakticky vôbec nejde, prakticky len ten úvod a trochu aj záver, ale nemám s tým problém, vyhovovalo mi to aj bez toho. S hereckým obsadením som spokojný, tradične výborný Liam Neeson, dostatok zaujímavých vedľajších postáv, tu mi jedine postava chlapca prišla celkom zbytočná, aj keď aspoň ani neruší a obstojní záporáci, len mohli vyvolávať väčší rešpekt. Réžia a technická stránka sú celkom slušné, vyhovoval mi vizuál a aj atmosféra, pripomenulo mi to európske krimi, čo je len plus, ale mrzí ma, že som nepociťoval takmer žiadne napätie, čo je v tomto žánri trochu problém. Takže určite sa tu toho dalo dosť vylepšiť, ale nemám dôvod byť zbytočne kritický, páčilo sa mi to, slušné krimi. 70% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (18)

  • Matt Scudder (Liam Neeson) nosí hodinky značky Hamilton Khaki Field. (dyfur)
  • Film se stal výdělečným ještě před premiérou. Díky popularitě Liama Neesona dosáhl titul tržeb již z prodeje filmovým společnostem, které stály o uvedení snímku v kinech. (DEXTER099)
  • Do role TJ-e byl zvažován Michael Iluma. (PanZahadnyCZ)

Související novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (více)

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Reklama

Reklama