Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (1 143)

plakát

Země nomádů (2020) 

Až tak příkrý jako uživatel "johnn333" nebudu, ale drtivá většina toho co napsal vystihuje mé rozpoložení ohledně filmu. Nějakého vhledu do života moderních amerických "nomádů" jsem se nedočkal. Proč tam nebylo naznačeno kolik si u Amazonu na předvánoční brigádě vydělala? Jaké tam měli pracovní podmínky? Tihle lidi fungujou cash nebo karty? Mají zdravotní pojištění? Pohybují se tak po celých USA nebo v rámci státu? Proč většina z nomádů byli běloši? Jaká je mezi nimi kriminalita? Mají tam někde nějaké zákony ohledně toho jak daleko od silnice se musí jít na malou nebo velkou? Atd... Jo máte pravdu, on to vlastně byl ženský poetický film o svobodě, stárnutí, samotě a vyměšování.

plakát

Zpráva (2020) 

Obával jsem se, že to dopadne mnohem hůře, protože jsem knihu četl a ta je dle mého názoru v podstatě nezfilmovatelná, mnohem expresivnější, místy až lyrická, na rozdíl od v základu věcné knihy Vrby. Ano filmový styl tedy rozhodně originální není, ale v zásadě mě tan nic neuráželo. Myslím, že cílem filmu rozhodně není někoho vzdělávat, ale jako úvod do tématu pro mladé si to klidně představit umím. Chápu, že ten aktivistický závěr může někoho iritovat.

plakát

Život před sebou (2020) 

Protivný film to nebyl, na to, že jde o další rodinnou Pontiovskou záležitost, ale má mnoho slabých míst. Tou zásadním je, jak už se tady píše, ten zvrat ve vztahu kluka a babči Rose, když film není o ničem jiném, protože o židovství babči se nedozvíme zhola nic a o její „holocaustní“ minulosti asi dvě věty; výuka hebrejských slovíček je trapná, když babča za celou dobu filmu žádné nepoužije. Jinak zestárlá Sophia Loren tam nehraje, je to její plastická 86-letá verze. Kdybych chtěl být zlý, tak bych film zařadil do kategorie „průmysl holocaustu“. 50%

plakát

Ad Astra (2019) 

Tak banální sci-fi film jsem dlouho neviděl. Zjevně si Brad také chtěl v něčem takovém (Marťan, Gravitace, Intelstellar...) zahrát.

plakát

Agent (2019) (seriál) 

"AppleCore" to vystihl. Takové nemastné neslané, a přitom příběh s takovým potenciálem.

plakát

Anna (2019) 

Tohle není překombinovaný ani blbý, ale je to obyčejný bessonovský hnůj posledních 11 let. Bohužel jsem se nechal nalákat slušným hodnocením některých mých oblíbených uživatelů.

plakát

Anne s E na konci - Velké úsilí v duchu dobra (2019) (epizoda) 

Po relativně stabilní standardní první polovině série přišel šok a zatím nejhorší díl celého seriálu. Tohle strčí do kapsy všechny ty výtky na téma LGBT, rasismus.... Začíná to už "taneční" školou, která mi na místo a čas přijde absolutně nevěrohodná - ve smyslu opaku, děti té doby měly dle mého přesvědčení mnohem těsnější vztah a zkušennosti s tancem, protože ten byla jednou z mála "zábav" a radostí toho času. A pak přijde sociálně-politický aktivismus, kde už se tolik tlačí na pilu, že je to pro mě už přes čáru.

plakát

Balkánská hranice (2019) 

Na tomhle kusu je spíš zajímavé to co tam není než je, a pak ani není potřeba si k tomu načítat zdroje a případná vyjádření zastánců jedné nebo druhé strany. Zejména jde o sexuální násilí - v tomhle směru bylo zadáni z Kremlu jasné, aby na to mohli chodit středoškoláci a byli hrdí na ty svoje zrazené hrdiny. To že by mohla proběhnout v roce 1999 v Kosovu nějaká taková bitka si snad proboha nemůže myslet nikdo.

plakát

Banda - Karty jsou rozdaný (2019) (epizoda) 

Zatím zaujalo, tak uvidíme jak to bude dál. Jen to "seznámení na lavičce" bylo umělé, dalo se vymyslet něco jiného.