Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Akční

Obsahy (7)

Nairashya

Nairashya (1957) (TV film)

Jeden z křížů, který indické ženy nesou na bedrech, je nutnost porodit syna. Stoupající tlak po porodu několika dcer bývá často stresující. Ženy jsou proto tak labilní, že uvěří různým mastičkářům a felčarům. Toto je příběh jedné takové ženy.

Boodi Kaki

Boodi Kaki (1957) (TV film)

Stará teta (Boodi Kaki) převede peníze na svého synovce a od té doby se jí dostává jen pohrdání a neúcty, ačkoliv by ji měli ostatní, jako nejstarší člence rodiny, snímat prach z nohou. Nejvíc ze všeho ji trápí hlad, který dostoupí vrcholu při slavnostní hostině pořádané na počest jejího synovce. Teta, která se kvůli svému stáří musí pohybovat po zemi, se nechá přemoci hladem a vyrazí ven. Co se stane pak, se dozvíte v této televizní adaptaci.

Šachisté

Šachisté (1977)

Britové si brousí zuby na bohatství Avadhského království. Tamější panovník je bohužel lepší básník než vladař. Dva přátelé osvobození od strastí indického života majetkem svých předků postupně propadají své vášni a stávají se závislými. Cílem jejich žádosti není opium, ale hra v šachy, pro kterou zanedbávají to, co se dá zanedbávat. Politický konflikt vrcholí, Avadhsko se mobilizuje a dva přátelé neřeší nic jiného, než jak se schovat před verbíři, aby mohli vést své drobné války na šachovnici.

Road to Ladakh

Road to Ladakh (2003)

Prašná štěrková poušť v předhůří Himálaje je protkaná velmi malým množstvím silnic. V tomto prostředí se setkávají dvě hlavní postavy příběhu. Západně vyfintěná žena cestuje džípem do hlavního města Lehu. Na cestě potká záhadného cizince, který ji sleduje a později se stává jejím pomocníkem. Oba dorazí do nočního tábora, kde se ukáže, jak málo víme o obou postavách.

Garam Hawa

Garam Hawa (1973)

Hindustán se rozdělil na Indii a Pákistán. Muslimové migrují do Pákistánu, hinduisté do Indie. Salim Mizra (Balraj Sahni) je otec rodiny s dobře zavedeným ševcovstvím v nejmenovaném indickém městě. Jeho bratr odejde za novými možnostmi do Pákistánu a Salimovi je čím dál tím hůř, protože je muslim v hinduistickém prostředí. Jeho boty nejdou na odbyt, syn nemůže získat práci, nikdo nechce půjčit peníze. Civilně natočený snímek o vzplanutí náboženské nesnášenlivosti byl před svým uvedením v Indii zakázán, protože byl jedním z prvních filmů věnujících se tomuto boláku v moderních dějinách Indie.

Poslední farma

Poslední farma (2004)

Rozlehlý Island a rozlehlé duše místních lidí. Opuštěný farmář neustále něco tajemného kutí a není v nejmenším nakloněný styku s lidmi, ať už je to jeho dcera, nebo dobrý přítel. Nejlepším společníkem je mu traktor a vůz se samovyklápěcí korbou. Celý film směřuje k závěrečné scéně, kde se ukáže, proč farmář řezal kulatinu a proč odkládal návštěvu rodiny o pár dní.

Bombay to Goa

Bombay to Goa (1972)

Mladá a krásná dívka Mala z liberální rodiny se nechá obalamutit podvodníky, kteří z ní naoko chtějí vytvořit filmovou hvězdu. Mala odnese ze svého domu požadované peníze a odevzdá je bídákům. Naštěstí se podvodníci mezi sebou pohádají, ona je včas prokoukne a dá se před nimi na útěk. Nasedne do autobusu Bombaj- Goa a většina filmu se odehrává právě na palubě tohoto na indické poměry moderního autobusu. Lumpové usilují o její život, neodolatelný Amitabh Bacchan usiluje o její lásku a zároveň ji hrdinsky brání. Och, opravdu se nakonec dají dohromady?

Reklama