Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (300)

plakát

Dr. Horrible's Sing-Along Blog (2008) (seriál) 

Tak tohle byl opravdu perfektní nápad! Úžasně jsem si tenhle muzikál užila a to především díky sympatickým hercům a skvělým písničkám. Hlavně texty písní jsou opravdu zdařilé. Nejradši mám On the rise a Brand new day. Takže si určitě najděte 40 minut času a nebudete litovat. :)

plakát

Tobruk (2008) 

Nádherný film s krásnou a velice smutnou atmosférou ukazuje, jak vypadaly vztahy v armádě. Například Židé tehdy byli mnoha lidem trnem v oku, což se samozřejmě projevovalo i mezi vojáky. Jako velké plus beru i to, že se zde povětšinou objevují nové tváře, ne jen ten stále stejný okruh "nováckých herců", se kterými se setkáváme na každém kroku. Dále mě velmi zaujala hudba. Samotní pamětníci označují tento film za velmi pravdivý. Ten večer jsem na Tobruk šla s velkým očekáváním a to se splnilo.

plakát

Cesta na Měsíc (1902) 

Naprosto úžasné! Veselé, hravé a zábavné. A na tehdejší dobu krásné efekty, vyřešili to šikovně, radost se podívat. :) Miluju poskakující lidičky, co máchají ručkama sem a tam. :)

plakát

Soukromé pasti (2008) (seriál) 

Prozatím průměr. Nápad není vůbec špatný, zpracování zajímavé... Je fajn, že se projektu zúčastnilo tolik slavných tváří, ale přece jen to má trošku rušívý efekt. Celou dobu sedíte a říkáte si: Hele, tahle je z Ordinace, tenhle taky... tahle zas hrála v tomhle seriálu... no, uvidíme, co se z toho nakonec vyklube. :)

plakát

Pravidla lži (2006) 

Úžasná atmosféra, krásně rozebrané postavy a střípky jejich minulosti, perfektní herecké výkony. Hlavním tahounem tohoto filmu je právě dokonalé zpracování, intimnost snímku a skvěle padnoucí obsazení rolí. Nemám co vytknout.

plakát

Válka světů (2005) 

Tak tenhle film je opravdu pastva pro oči a úžasný zážitek pro uši... Navíc se zde objevuje řada originálních nápadů, takže zklamaní typu: tohle už jsem někde viděla, vás rozhodně nečeká. Dakota Fanning je jako vždy naprosto úžasná (takový ječák jako má ona bych chtěla taky) a přirozená a překvapivě i Tom Cruise zde vypadá, jakože i trochu umí hrát a má nějaké emoce. Jediné, co mě zklamalo, a soudě podle ostatních komentářů nejsem jediná, je ten typicky americký konec. Whaa, kdy už Američanům konečně dojde, že krásná šťastná americká rodinka přeživší jakoukoli katastrofu není to, co by chtěl průměrný neamerický divák vidět? Ale jinak moc hezký film. :)

plakát

Dopisy z cely smrti (2008) (TV film) 

Přesně tenhle dokument by si měli pustit lidé, kteří stále podporují komunisty. Ukazuje zvěrstva, kterých se tento režim dopouštěl na nevinných lidech, způsob, jakým se komunisté zbavovali jim nepohodlných občanů. Bolest, kterou způsobili rodinám odsouzeného. Jak nechali ty nebohé lidi těsně před smrtí psát dopisy na rozloučenou svým nejbližším, kde se pisatelé snažili s příbuznými rozloučit a dát jim aspon špetku naděje. Ale i toto byla jen hnusná hra tohoto lživého režimu... Škoda, že se na takové dokumenty nedívají ti, kteří v komunismu vidí dobro.

plakát

Lepší pozdě nežli později (2003) 

Nádherná svižná komedie s nekonečnou zásobárnou vtipu a krásně natočených scén. Hlavními tahouny jsou samozřejmě Jack Nicholson (i když u něj mám bohužel stále tu děsivou představu z Osvícení) a stále krásná a nádherně upřímná Diane Keaton. Scény jsou těm dvoum jako ušité přímo na tělo, dialogy sviští v příjemném tempu a i ostatní protagonisté působí velice sympaticky (Amanda Peet, Keanu Reeves). Takže můžu upřímně říct, že jsem velice ráda tento film shlédla a s trochou naivity doufám, že podobných romantických komedií bude víc. :)

plakát

Kráska v nesnázích (2006) 

Je mi jedno, že tento film natočil Hřebejk, jelikož poslední dobou se na jména českých tvůrců neustále nadává (už zas ten samý režisér, zas ti samí herci a zas ten samý příběh). Tenhle film se mi prostě líbil po všech stránkách a můžu říct, že na několika místech mě opravdu dojal skoro k slzám. Navíc písně Glena Hansarda nádherně dokreslily jeho atmosféru...

plakát

Bláznivý příběh Robina Hooda (1993) 

Caryho Elwese prostě miluju už od Princezny nevěsty... A tohle byla prostě naprostá... ptákovina. Děs běs, protáčely se mi panenky, smích ze mě tryskal naprosto nechtěně a prsty se praly o to, jestli přepnout nebo nepřepnout. Byl to boj. Ale bláznivě zábavný... :)