Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeruzalém roku 1125. Z vlhké kobky maurského vězení odvážně a poněkud nezvykle prchá zasloužilý účastník křižáckého tažení Robin z Loxley (Cary Elwes). Po návratu do rodné Anglie ho ovšem čeká trpké zklamání. Tatínek je mrtvý, sourozenci mrtví, věrný pes mrtvý a oblíbená kočka zadušená posledním členem rodiny - přítulnou zlatou rybkou. Navíc hrad zabavený kvůli nezaplaceným daním. Podivný vděk za bojové zásluhy. Ovšem, co by jiného zlomilo a možná i dohnalo k sebevraždě, to Robina, už brzy Hooda, posílí. Statečně vyráží do temných hvozdů a dává dohromady svou zbojnickou partu. A to si pište, že to jsou daleko ostřejší a hlavně mnohem zábavnější chlápkové než ti, které měl ve své družině Kevin Costner. Pochopitelně je tu i mrzký rottinghamský šerif a dočasný, ale o to podlejší panovník Jan. A taky luzná Mariana, jejímž největším problémem je momentálně pás cudnosti z vysoce kvalitní oceli. Poslední dobou ji začíná být zatraceně těsný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (278)

Mauric 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem si tuhle parodii pamatoval jako naprosto excelentní záležitost a po druhém shlédnutí musím jednu hvězdičku ubrat. I dnes mě to příjemně pobavilo a překvapivě dost momentů(na komedie/parodie,co jsem v poslední době viděl) mi uštědřilo přímý zásah na bránici.Ano,jsou tam hluchá místa,která mají tolik vtipu jako gagy Petra Novotného,ale člověk se taky musí nadechnout před tím než se začne smát a proto mi nezbývá než tohle dílo jen doporučit. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Klasická parodie, jedna z těch nejlepších, která kdy spatřila světlo světa. Cožpak se ale nedá natočit parodie bez infantilních prvků? Vždyť já přeci nepotřebuji být ke smíchu násilně tlačen přiteplenými hlasy či lacinými fóry. Rád si na ně v klidu pár minut počkám, kouzlo zábavy netkví v jejím neustávajícím gejzíru. I ten nejlepší plavec se totiž může utopit. Snad mne někdy nějaký rejža vyslyší... :-) ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Klasický případ bláznivé parodie, v níž se střídají ty opravdu jedinečné chvilky s těmi trochu slabšími. Ale protože trapné vtipy tam skoro žádné nebyly, protože Mel Brooks tu opět ztvárnil jednu ze svých nezapomenutelných postav a protože při parodování Kmotra jsem se musel smát bez přestání, dostává film zasloužené 4*. ()

Madluska 

všechny recenze uživatele

Tuhle parodii jsem viděla kdysi dávno a pamatovala jsem si z toho jen ty vtipné kousky. Při druhém zhlédnutí mě proto zarazilo, kolik hluchých míst mi v paměti neutkvělo. :-) A tak jsem se místy královsky bavila a místy mi bylo lehce stydno. Nicméně tenhle Robin Hood má pro mě asi největší charisma, tudíž níž než na 3* jít nemůžu. :-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chci vás varovat, jestli nezrušíte ty nehorázné daně, poradím lidu, aby se proti vám vzbouřil." Až takhle zákeřný dokáže být ten loupežník ve slušivých punčochách, který se, na rozdíl od své konkurence, pyšní tím, že nemluví s cizím přízvukem. Mě tedy vždycky hrozně bavilo tohle čekání na to, až se Robinu Hoodovi ztopoří meč a zaútočí na pás cudnosti zvrhlé Lady Mariany. Zažije se při něm totiž taková spousta srandy, slovních hrátek a slepcových hlášek, že je mi úplně jedno, že se jedná o naprosto nedůstojnou hovadinu vzhledem k vážnosti legendy o zeleném mužíkovi. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Gag s Robinovým přízvukem (protože já nemluvím jiným akcentem, na rozdíl od jiných Robinů Hoodů), je opět odkazem na Costnerova Hooda. V německém dabingu se tento gag změnil na "Because I -- unlike some other Robin Hood -- do not cost the producers 5 million" ("Protože produkce nestojí 5 milionů, na rozdíl od jiných Robinů Hoodů"), ve francouzském a italském dabingu to je zase "Because unlike other Robin Hoods, I do not dance with the wolves" ("Protože netancuji s vlky, jako jiný Hoodové") což je odkaz na Costnerův film Tanec s vlky. (viperblade)
  • Nikto z hercov v skutočnosti nespieval. Všetko bolo naspievané profesionálnymi spevákmi. (Mihail123)

Reklama

Reklama