Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (460)

plakát

Dom wariatów (1984) 

Tímhle filmem jsem objevila Marka Koterského a Marka Kondrata. Naprostá psycho pecka. Jsem ráda, že jsem měla možnost vidět film s českými titulky na Kinu na Granicy.

plakát

7 citů (2018) 

Obsazení dospělých: ze začátku trvá, než si divák zvykne, naopak film graduje a apelativní konec je naprosto na místě. Neskutečně vtipná a herecky silná podívaná.

plakát

Durch die Wand (2017) 

Viděno na Mountain Film Festivalu v Grazu. Souhlas, film je lepší než známější a oslavovanější Free Solo. Doporučuju všem, i těm, koho lezení vůbec nezajímá. Je to fascinující podívaná.

plakát

Plný život Samuela Fullera (2013) 

Zhlédnuto na Noir Film Festivalu 2018. Často se v dokumentech stává, že ač měla daná osobnost velmi zajímavý život a tvořila pozoruhodná díla, do výsledku se to nepřenese. Tohle naštěstí není ten případ. A to zejména díky tomu, že dokument vychází z výtečné Fullerovy autobiografie. Hodnocení: 4-5

plakát

Škytavka (1992) 

Objev LFŠ 2018. Z Klickových filmů, které jsem viděla, byl tenhle nejlepší. Protagonistka naprosto kouzelná. Nejvtipnější film Filmovky spolu s Vrah zůstal po škole.

plakát

Zpívání v dešti (1952) 

Naprostá nádhera. A nepamatuju si, kdy by mi jindy u sledování filmu tekly smíchem slzy...

plakát

Psí ostrov (2018) 

Wes to zase dokázal. Brilantní.

plakát

Štvanice (2017) (studentský film) 

Vizuálně poutavá a informačně výživná záležitost. Povinnost nejen pro fanoušky hokeje a milovníky hokejové historie!

plakát

Superbia (2016) 

Koprodukční krátký snímek Superbia (což v latině znamená pýcha) se představil v prestižní sekci Týdne kritiky na 69. ročníku festivalu v Cannes 2016 jako jediný animovaný film. Jeho maďarská autorka Luca Tóthová prozradila v jednom z rozhovorů, že ideou bylo zobrazit společnost, v níž je vžitá nerovnost. - V imaginární krajině žijí jako divošky nahé dominantní ženy, jejichž prsa symbolizují moc a sílu, která bývá tradičně spojována s muži. Ti jsou naopak v pozici slabších usedlých tvorů, působících jako snadná kořist. V harmonii přebývají v jeskyni. Bytosti budují oddělená společenství na březích životodárné Mléčné řeky, vyvěrající v horách z vemene posvátné krávy až do chvíle, než zavedené pořádky naruší přirozená přitažlivost a objeví se první smíšený pár… - Režisérka převrácením tradičních rolí vytváří zajímavý kontrast. Na běžně prezentovaný ideál krásy reaguje vykreslením ženských těl v nejrůznějších podobách a detailech. Velkoryse využívá mnoho motivů a symbolů, z nichž některé použila už ve svém absolventském filmu The Age of Curious (2013, Období zvědavosti). Oba snímky spojuje precizní práce s barvami, jež vyjadřují nálady a umocňují smyslovost. Atmosféru dokresluje hudební a zvuková (smích, sténání) stopa. - Superbia byla do české distribuce uvedena jako předfilm k dokumentu Nechte zpívat Mišíka (2017; r. Jitka Němcová) a rovněž se dostala mezi bonusy na stejnojmenném DVD. (http://www.filmovyprehled.cz/cs/film/401654/superbia)