Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (6)

plakát

Švec (2014) 

Komedie to opravdu není, chvílemi mi tento film přijde spíše smutný. Dobře možná je legrace být chvíli někdo jiný, ale zároveň podstata toho mít tak smutný život, že to potřebujete je dost depresivní. Bohužel musím také podotknout, že posledních pár snímků Adama Sandlera jsou dost propadáky! Cobbler bohužel není vyjímkou a ani slavná tvář Dustina Hoffmana to na plátně nezachrání. A už vůbec ne role kterou hraje. Film možná stojí za zhlédnutí a jak už bylo řečeno dalo se s ním opravdu více vyhrát a využít Sandlerovu "střeštěnost" ale mně osobně absolutně nic nedal a zklamal. Dvě hvězdy jsou spíše jenom z překvapení kombinace "Sandler a Hoffman" v jednom filmu a také proto, že pořád věřím, že další Sandlerův film bude lepší!

plakát

Nezlomný (2014) 

Film má potenciál, má náboj soucitu z hlavním hrdinou. Herecký výkon Jacka O'Connella je dosti obstojný ale mohl být i lepší. Chvílemi se tváří až moc v utrpení a vteřinu na to se bez problému baví z dalšími spoluvězni. Příběh jako takový Vás vtáhne a krutost nepřekvapí. Řekl bych, že Angelina si při své režii nevedla vůbec špatně a proto snímek doporučuji ke shlédnutí, ale taky je pravda že podruhé bych se na film už nepodíval.

plakát

Velká šestka (2014) 

Super animák od začátku až do samotného konce. Už hodně dlouho jsem se u nějakého animáku tak nezasmál a nebyl tak zvědavý co mě ještě překvapí. Narážky na "Avengers" a další sci-fi trháky jsou chvílemi tak detailní a trefné, až to možné není. Baymax Vás opravdu dostane, avšak jakmile dostane brnění, některé věci na něm ztratí ten správný náboj humoru. Když jsem se na film díval s dcerou tak na ní velice zapůsobil hlavní záporák. Prohlásila doslova "fuj pryč" , takže si myslím, že i tady tvůrci uspěli. Přeci jen nemůžu dát pět hvězd, protože celková zápletka je pro mě přeci jen už dost ohraná.

plakát

Interstellar (2014) 

Myslím si že od Christophera Nolana se dalo čekat velice epické dílo, je pravda že po trilogii "Temných rytířů" je Interstellar trochu překvapivý snímek, ale o to lepší. Opravdu to není film pro každého, ale myslím se ,že kdokoliv jej správně pochopí, ten bude jen v úžasu nad nápadem který film má. Jeden z mála filmů, kde je i otázka singularity a relativity tak precizně dodržena až z toho chvílemi jde mráz po zádech. Pokud vás děsí délka filmu nemáte se čeho bát, ani si nevšimnete, že jste strávili téměř tři hodiny v kině, snímek Vás opravdu pohltí a chvílí kdy budete přemýšlet co se vlastně stalo bude více než dost. A pokud Vás film nezaujal, můj názor je, že jste jej nepochopili a nebo ani nechcete!

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Jako zakončení dlouho očekávané trilogie, mě tento snímek v několika málo ohledech zklamal. Již z názvu "Bitva pěti armád" očekáváte opravdu obrovskou vřavu. Skřetů je sice požehnaně avšak poměr ostatních je chvílemi až viditelně komický. Pokud mám porovnávat s knihou je pravda, že číselné počty uvedeny nikdy nebyli a tento nepoměr ve filmu dělá velice epický dojem, ale přeci jen je to "Hobit" ne "Nepostradatelní". Ale i přesto si myslím že je tento snímek velice důstojným a obdivuhodným dílem. Hudba je neskutečná a fantasy svět Vás naprosto pohltí. Doporučil bych všem udělat si hromadu popcornu, volný den a šup na HOBIT MARATÓN!!

plakát

Teorie všeho (2014) 

Naprosto brilantní snímek, kde hlavní postavu představující "Eddie Redmayne" svou roli zahrál naprosto dokonale. Opravdu ani vteřinu neváháte jestli si sošku Oscara zaslouží a nebo ne. A film jako celek je dechberoucí, od počátečních scén, kde si Stephen Hawking po svém užívá kolejního života, až po scény kdy nemůže ani obejmou své vlastní děti. Je pravdou, že chvílemi Vám přijde, že film se zaobírá spíše Jane než Stephenem, avšak opak je pravdou. Aby se člověk vžil do celkové situace musel poznat i stránku ženy, která byla tak oddaná, že polovinu života dala muži který ji nemohl ani vzít do náručí. Čtyři hvězdy dávám jen proto, že mi přeci jen trochu chybí více vědecké stránky Hawkingova života. Pro neznalé Hawkingova životopisu bude jistě konec filmu částečně překvapením a už jen proto doporučuji se na tento snímek podívat.