Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (148)

plakát

Dobrodružství Poseidonu (1972) 

Geniální drama, skvěle vyprofilované postavy zahrané výtečnými herci. Co víc si přát? Miluji postavu Shelley Winters, je báječná. Hackman v trochu jiné roli, než jej známe a trochu se s tím pere, ale vlastně to tak mělo být. Pátá hvězda navíc za učebnicový příklad katastrofických filmů.

plakát

Městečko South Park (1997) (seriál) 

Nekorektní seriál, který hlavně satirou tepe všechny neduhy společnosti a je jedno, kdo je právě pranýřován (vždy to je totiž pravda a padni komu padni). Jen tak dál!

plakát

Vetřelec ³ (1992) 

Musím uznat, že když jsem to viděl poprvé, zklamání bylo obrovské. Jde o film, který časem zraje jako víno a rok 1992 nebyl pro film ještě vhodný. Jít do kin třeba v roce 2010, byla by to bomba. Jediné, co mi to teď kazí jsou ty zmiňované zásahy producentů, až to mladý a tehdy jen slibný génius Fincher vzdal a pak to sestříhal nějaký... SE je zajímavější. Pátou hvězdu dávám za invenci a zajímavé pojetí, jinak ten film je za slabší ****

plakát

Malá Velká Británie (2003) (seriál) 

Šílená a skvělá hovadina! Musím vyzdvihnout i český dabing, protože Rychlý a Tůma jsou sakra esa! Teda jo, teda ne, teda jo!

plakát

Krkonošské pohádky (1974) (seriál) 

Pro naši rodinu jednoznačně nejoblíbenější večerníček. Vrchol tvorby a oproti kresleným pohádka unikát s živými herci a poetickýmy kulisami. Krása!

plakát

Mlha (2007) 

Když se opět spojil geniální král hororu King s pane režisérem (velké ,,P´´) Darabontem, každý čeká jen to nejlepší a ve výsledku skutečně nezklamali. Skvělý film a skvělá Marcia Gay Harden, tu mrchu zahrála tak dokonale že ji skutečně nenávidím!

plakát

Dobrou noc, mami (1986) 

Neskutečně sugestivní. Skvělé obsazení. Pro někoho možná nepochopitelné, ale pravdivé - když si člověk chce vzít život, myslí na ty co tu nechá a chce se o ně postarat. Nebojím se toto dílo nazvat geniální sondou do duše člověka, který pragmaticky zhodnotil svůj život a odpovědně se k tomu postavil čelem, vypořádal veškré závazky a odešel důstojně.

plakát

Griffinovi (1999) (seriál) 

Genialní. Bez servítků a korektnosti glosuje naši realitu. Miluji Stewieho!

plakát

Hřbitov pro cizince (1991) (TV film) 

Jsem levičák, mám blízko k ideji komunismu (té dobré, ne té co se tu uchytila, v podstatě utopistické myšlence – nejde realizovat mezi lidem) Tento film prostě ukázal hnusnou skutečnost, jaká zde vznikla. A stejně jako vražda Milady Horákové, je to ostudná éra našich dějin. Je zajímavé, že se jedná o film natočený krátce po ,,revoluci´´, tedy v období klidu a sebereflexe. Na podobná témata byla zpracována další díla, ale pachuť propagandy, která se tam objevu je naprosto stejná, jen změnila to, že nefouká od východu, ale od západu. No a pánové Hubač s Dudkem jsou téměř vždy zárukou kvality.

plakát

Psí vojáci (2002) 

Nejlepší lykantropie za celou dekádu!