Reklama

Reklama

Malá Velká Británie

(seriál)
  • Velká Británie Little Britain
Velká Británie, (2003–2006), 10 h 38 min (Minutáž: 25–30 min)

Hudba:

David Arnold

Hrají:

Matt Lucas, David Walliams, Paul Putner, Anthony Head, Joann Condon, Ruth Jones, Imelda Staunton, Rob Brydon, Geraldine James, Sally Hawkins, Indira Varma (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Ptáte se, jací jsou dnešní Britové? Co dělají? A proč? Tak to si nemůžete nechat ujít britský komediální seriál Malá Velká Británie. Původně to byla rozhlasová show, která se na BBC Radio 4 vysílala v roce 2001. Dva roky nato ji autorská a moderátorská dvojice Matt Lucas a David Walliams proměnili v neméně úspěšný osmidílný televizní seriál, po němž následovaly dvě další řady po šesti epizodách. Při surrealistickém putování po britských ostrovech budeme svědky rozličných situací, které jsou Britům důvěrně známé, a seznámíme se s celou řadou kuriózních postav a postaviček. Patří k nim kupříkladu Daffyd, jediný gay ve velšské vsi, teenager Jason, vášnivě zamilovaný do nejlepší přítelkyně své babičky, či transvestita Emily, toužící dělat samé „ženské věci“. Díky Lucasovi a Walliamsovi a jejich břitkému pohledu na výstřednosti moderního světa tento komediální seriál funguje na diváky naprosto dokonale. (HBO Europe)

(více)

Recenze (328)

juta 

všechny recenze uživatele

"Británie, Británie, Británie. Provoz zahájila královna v roce 1972. Británie dnes láká stovky návštěvníků ročně, ale proč přicházejí? Nejen aby zjistili, jak správně chutnají kuřecí nugety, nebo aby si vyzkoušeli tradiční britskou zábavu - šmírování. Nikoliv! Přicházejí po stádech, aby se setkali s britským lidem." Prostě skvělý seriál, který pobaví i když zrovna zvracíte po ochutnání sušenky, kterou dělali v útulku pro bezdomovce. Best: "podle kompjůtru ne!", "jo já vim" ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

30ti minutovky, které se dají shlédnout i po pár minutových skečích klidně i na youtube, když máte náladu :) Malá Velká Británie není rozhodně pro všechny :) Myslím si, že urazí plno lidí, ať už se jedná o gaye, blonďaté slečny, angličany, transexuály a ostatní :) V tomto "seriálu" je tolik postav, ať hlavní či takové, které uvidíme bohužel pouze jednou. Je to drsné, suché, urážlivé, nechutné, rozhodně skvěle uskupené (podle computeru ne) :D :D A rasistické :) :) Miluju tenhle seriál a ráda se na něj podívám kdykoliv znovu :) Pokaždé, když zjistím, že se někdo pokouší ať už parodovat či předělat či nějakým způsobem připomenout Malou Velkou Británii, těším se na to, jelikož si vždy vzpomenu na originál a nemůžu se od toho odpoutat :) ()

Reklama

rawen 

všechny recenze uživatele

K Monty Pythonům bych to určitě nepřirovnával, to je daleko vytříbenější, inteligentnější a bizarnější humor. Little Britain (jak už název napovídá) na to jde z té lidové stránky, ROZHODNĚ SI NEBERE ŽÁDNÉ SERVÍTKY - kdyby chtěl někdo tento seriál popsat několika slovy, tak bych použil asi toto: "neustále opakované gagy s transvestity, obludnými tlusťochy, homosexuály, politiky, balíky a úchyláky - a všechno pěkně od podlahy". Zábavné to ale překvapivě je, i když se některé gagy opakují defacto třeba desetkrát v jiném prostředí, ale i tak to funguje. Oba komici to hrají výborně, nejlepší pravidelné role jsou pro mě "jediný gay ve městě", premiérův přihřátý asistent, možná až trošku moc hardcore kamarád-gerontofil (to je maso), FatFighters (pochybná terapie pro tlusťochy) a taky například ten Jethro Tull like skotský majitel hotelu :) dobré nápady, dobrá zábava, na klasiku to ale nedosáhne... 7/10 PPS: na druhou stranu ono to skvěle funguje i napodruhé nebo napotřetí, postavičky jsou většinou dokonalé, musím uznat, že je to neuvěřitelně chytlavá zábava, která jen tak nevyčpí, zvyšuju hodnocení na 8/10 ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Můžu tomuhle úchylnýmu, trapnýmu a ujetýmu 'gay' seriálu dát plnej počet hvězd? Podle kompjůtru ne. Cože? Říkám- ne! Cože? Říkám- ne! Ještě jednou. Ne! Cože? Říkám- ne! Cože? Ne! Asi něco asijsky. Takže víš určitě, že jenom čtyři? Jo. Ale líbilo se ti to, dost ses u toho zasmál. Jo, já vim. Takže čtyři... Jo! (Kdyby vám tenhle komentář nedával absolutně smysl, tak... se na tuhle ujeťárnu podívejte taky a prozřete... Já chci dát pět! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Naprostá většina seriálu je tak strašně debilní a trapná, že je totálně nekoukatelná. Našlo se zde ovšem i pár vyjímek, které mě VŽDY rozesmály. Vyjímkami mám na mysli učitele a jeho třídu, vozíčkáře a jeho bráchu, pidičlovíčka a pokusy o zápis do Guinnessovy knihy rekordů. Tyto koukatelné vyjímky však dostávají celkově v seriálu nebezpečně málo prostoru. Moje sledování asi od třetího dílu probíhalo stylem, rychlého přetáčení a zastavení pouze v momentech, když tyhle vyjímky měly vystoupení, tudíž jsem celý seriál sjel velmi rychle. Takže odpad ne, ale více než * z toho asi nedostanu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Scénka s Mr. T byla založena na skutečné příhodě Matta Lucase v posilovně. (HellFire)
  • Show mnohokrát odkazuje na britský seriál Doctor Who (1963), např. postavou jménem Matthew Waterhouse (Matthew Waterhouse hrál v Doctor Who Adrica) a Michael Craze (Michael Craze hrál Bena Jacksona). Tom Baker, který si zahrál doktora Who v letech 1974-1981 v tomto seriálu namluvil vypravěče. (HellFire)

Reklama

Reklama