Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní

Recenze (92)

plakát

Boy Kills World (2023) 

Tohle mě hodně sedlo, ikdyž jak se to vezme. Je to opravdu šílená komedie, kdy máte občas problém zda se u krvavých scén smát nebo vám z toho má být zle. Očekával jsem šílenost a hned v prvních minutach jsem věděl, že ji dostanu. Je to fakt monstrózní úlet, ale fakt zábavný. Chvilkama jsem si říkal, zda to není prequel na Mortal Kombat, protože ty fatality jako ... ufff .Hodně originální bylo odezirání ze rtů u postavy jménem Bennie, to povyšovalo zábavu na jinou úroveň.

plakát

Spy x Family Code: White (2023) 

Jaký seriál, takový i film. Dokonce pro ty, co neznají seriál je tam krátký, stručný a jasný nástin o co tam jde. Sice na to stačí obsah, ale i tak to potěší. Jinak jde správně ujetou zábavu plnou různých "náhod", kterými jsou tyhle anime pověstné. Ale i tak je to sranda. Je tam i spousta vtipů a vtipných blbostí (záchodová odysea). Ano, místy to působí dětinsky, ale holt je to pro mladší ročníky. Tomuhle anime to člověk odpustí zvlášť, když ho zná.

plakát

Saidžaku tamer wa gomi hiroi no tabi o hadžimemašita. (2024) (seriál) 

Milá fantasy pohádka o putování milé Ivy, která má teda krutý důvod k cestování. Sora je sice až moc roztomilá, ale k Ivy a celému příběhu tohle sedí. Je to dle mě určené pro mladší diváky, ačkoliv i dospělý si na tom najde krásný příběh, u kterého si odpočine. Ivy má občas až moc dospělé chování, mohla být možná starší, ale nevadí. Vždy mě pobavilo její přepočítávání peněz na krysy, které ráda loví.

plakát

Skip to Loafer (2023) (seriál) 

Už od prvního dílu jsem tušil, že si tohle anime oblíbím. Je to opět taková ta romantika nebo spíše komedie, ze školního prostředí. Kde se hlavně řeší ony kamarádské vztahy mezi postavami. Skvělá byla Mitsumi, která byla tak roztomile odhodlaná a nadšená, ale taky ztřeštěná. Bavily mě i ostatní postavy, kdy každá měla nějaký ten blok nebo problém. Krásně to ukázalo, že nelze vždy hledět na vzhled, ale je třeba danou osobu poznat. Hodně mě pobavila i tetička Nao, u té jsem si říkal, že mi u ní něco nehraje a byly na to v seriálu i jisté narážky. No vysvětleno bylo vše v osmém díle.  Chtělo by to víc takových seriálů, u tohohle bych si klidně hned dal i pokračování.

plakát

Lupin III: Cagliostrův hrad (1979) 

Nedá mi to a musí dát plný počet hvězd, protože takhle jsem se dlouho nepobavil. Krásná dávka nostalgie. Já si vybavil Fantomase, Inspektora Clousea, Indiana Jonese a také Belmodovky. Asi je to tím hlavním hrdinou, protože ačkoliv je to hajzlík a zloděj, tak je to neuvěřitelný sympaťák, dobrák a prostě mu musíte držet palce.

plakát

Seišun buta jaró wa Bunny Girl-senpai no jume o minai (2018) (seriál) 

Předem si musím rýpnout, že žánr fantasy k tomuto seriálu příliš nesedí. Spíš k tomu sedí žánr mysteriózní. Ale ok nevadí. I tak mě tohle řešení příběhů s napojením na problémy s dospíváním bavilo. Dokonce mě překvapil i hlavní hrdina Sakuta, který byl úžasný a zábavný mužský charakter. Choval se trošku jako D.Duchovny, kombinace Californication a Akta-X. Holky které ho obklopovaly byly taky skvělé.  Jen Mai na něj mohla být v jistém smyslu hodnější.

plakát

Uzaki-čan wa asobitai! (2020) (seriál) 

Trošku mi tenhle seriál přišel jako prequel k seriálu My Senpai Is Annoying, kde je charakter Kazuma, který vypadá úplně stejně jako Sakurai s velmi podobnými zájmy a také zájmem o velké věci. Protože poprsí maličké Hany Uzaki, vzhledem k její výšce, je opravdu obří. Seriál je sice zábavný, ale zato hodně natahovaný. Klidně se mohli vlézt do 12-13. dílů. Jsou zde povedené vtipy a narážky, ale nedosahuje to kvalit jiných podobných seriálů. Na druhou stranu jsou tady hodně povedené vedlejší charaktery. Co mě děsilo, byla ta šílená psychotická kočka, která měla výraz jako Jim Carrey s vypulenýma očima jako Steve Buscemi. To bylo fakt eeeeh bleh! Jinak bych spíš ocenil vidět story, kdy si hrdinové dají pusu a něco se i děje. Takhle se jen čeká a nic.

plakát

Oranžáda (2016) (seriál) 

Námět super hrátky s časovými paradoxy a ovlivňováním budoucnosti, jen je třeba se povznést nad  tím, jak to bylo provedené. Díky tomu jsem dal vyšší hodnocení, jinak by to šlo o hvězdu dolů. Ono právě s těmi dopisy je to takové celé nešťastné. A zcela logicky na to reagují ostatní tady v recenzích. Přitom to šlo provést třeba krátkými útržky třeba ve snech a podobně. Hlavní hrdinka mě taky trošku štvala, mohla mít povahu víc jak Azusa. Těch 70% to má zaslouženě.

plakát

Bočči the Rock! (2022) (seriál) 

Tady se nedá než tvůrce pochválit, protože je to správně střelená a ujetá tvorba. Tohle bylo fakt super švihlé. Zábavné charaktery a krásná kombinace s hudbou.  Asi není rozumné sledovat Frieren a Bocchi hned po sobě, co? You pass! Holt já tak učinil a pak na youtube najdu tohle, hehe.  Jako introvert nejsem sice takhle extrémní, ale dost věcí fakt chápu a hrdince se nedivím.

plakát

Sósó no Frieren (2023) (seriál) 

Mám rád fantasy a tenhle seriál mi dal to, co na fantasy zbožňuju. Skvělý citlivý příběh, drsné souboje, úchvatné scenérie, legrační příhody a spoustu další maličkostí. Hodnocení seriálu zcela odpovídá jeho kvalitám. Také oceňuju úžasnou hudbu, která dokáže vehnat slzy do očí.