Reklama

Reklama

Lupin III: Cagliostrův hrad

  • Japonsko Lupin sansei: Cagliostro no širo (více)
Trailer 1

Mistr lupič Lupin III. hodlal zakončit svoji kariéru ve velkém stylu, ale tvrdě narazil. Z kasina si odnesl balíky peněz, ze kterých se ovšem vyklubaly dokonalé padělky. Společně se svým kumpánem Džigenem se proto vydává do zapadlého evropského hrabství Cagliostro – údajného ráje padělatelů. Cestou se setkávají s princeznou Clarisse, která se má proti svojí vůli vdávat za hraběte Cagliostra. Její záchrana ale nebude jednoduchá. Lupin se totiž spolu s Džigenem, svojí nevyzpytatelnou Fudžiko a šermířem Goemonem musí probojovat skrz chodby plné pastí, smrtících sklepení a armádu profesionálních zabijáků. Dokáže Lupin zachránit dívku v nesnázích, uniknout svému úhlavnímu nepříteli inspektoru Zenigatovi a získat tajemný poklad skrývající se v Cagliostrově hradu? (Piece of Magic Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (86)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Miyazakiho prvé filmové dielko, ktoré ešte síce postráda čaro jeho nadchádzajúcich filmov, ale ktoré nie je o nič menej zábavné. Lupin je zloduch, ktorý má ale dobré srdce a ktorý je vlastne celkom sympatický aj napriek tomu, že mu neustále ide po krku Japonská polícia. Má to nádych tajomna, je to zábavné, skvelo vyvážené prvky dobrodružstva a romantiky a hlavne kopec roztomilých postavičiek, ktoré už len tým, že sa objavili v Miyazakiho filme sa stali pamätnými. Skvelá rozprávka, ktorá balancuje medzi dospelým a detským divákom a ktorú si podľa mňa užijú obidve vekové kategórie po svojom. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Miyzakiho příspěvek do série dobrodružných příběhů s galantním zlodějíčkem Lupinem a na rozdíl od jeho ostatních filmů je tento až překvapivě silně západního střihu - připomíná klasické příhody s Tintinem nebo mladší verze Jamese Bonda a Indiana Jonese. Bez Miyzakiho trademarkových erupcí nekonečné fantasie tvořících neskutečné imaginární světy je ale Lupin III jen dalším nadprůměrným dobrodružným filmem pro děti jakých předtím, i potom vzniklo obrovské množství a tak divákovi odkojeném na Disneyovkách nemá prakticky nic zajímavého co říci. 7/10 ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ akčný potenciál Indianu Jonesa násobíme zjavom a štýlom Steva McQueena, vyjde nám z toho podarený vnúčik lupiča - gentlemana Arsena Lupina. Tento všetkými masťami mazaný kriminálny živel a profesionálny playboy je hlavným hrdinom Miyazakiho celovečernej prvotiny. Lupin Tretí je niečo, čo je v rámci nielen Miyazakiho tvorby, ale i celého anime veľmi ťažké zaradiť. Je to totiž absolútny žánrový mišmaš, ktorý však prekvapivo dobre funguje. Automobilovú naháňačku v štýle filmov zo sedemdesiatych rokov z úvodu ticho závidí Matrix Reloaded, japonský komisár Zenigata ,večne o krok za Lupinom zas pripomenie filmy o Fantomasovi, samurajský Lupinov priateľ predvádza veci, ktoré by mu závideli Musashi i Zatoichi a musí tu samozrejme byť aj silná ženská hrdinka a Lupinova protihráčka Fujiko, od ktorej by sa čo to naučila aj Lara Croft. Film oplýva na japonské anime až príliš európskym humorom takže o zábavu nie je núdza. Ja som sa vážne snažil byť nezaujatý a konečne nejaký Miyazakiho film skritizovať, ale ....ono to nejde. 10/10 ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

90% -Perfektní oddechovka z rané dílny Miyazakiho strhne především svou dynamikou, fantazií, vtipem, a hudbou Yujiho Ohna. Nemohu si pomoci, ale tato animovaná fikce u mě zabodovala víc, než podobně laděný, leč neanimovaný Indiana Jones, či James Bond. Zde je dokonale využit potenciál kresleného filmu. Ačkoli se bude mnoho věcí jevit naivně, divák překypuje touhou odpouštět, a nechat se unést. Lupin III: Cagliostrův hrad, to je jeden z nejzábavnějších akčních filmů co znám! ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Je vám to ale zvláštní týpek tenhle Rupan - hlas má jako by mu někdo šlapal po koulích, po stěnách lozí líp než Spiderman, v rukávech ukrývá batmanovské kotvy, skáče mezi střechami jako Neo z Matrixu, střelný prach míchá líp než Albret Nobel, převleků má v zásobě víc než inspektor Clouseau a pod vodou vydrží pomalu dýl než malá mořská víla. Jeho dobrodružství ze zámku Cagliostro ale určitě stojí za shlédnutí. Na Miyazakim je vidět, že se k svým nejlepším dílům teprve nadechuje a že je taky poměrně svázán už předem daným světem a nemůže tím pádém dát zcela volný průchod své úžasné fantazii. I tak ale rozjíždí zábavnou podívanou zasazenou do nádherného prostředí a okořeněnou tou správnou "IndianaJonesovskou" dávkou dobrodružství. Samotná animace mi ale spíše než typické asijské Manga připomíná evropskou tvorbu Alberta Barillého. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (6)

  • Lupin sansei: Cagliostro no shiro je režijně Mijazakiho první celovečerní film. (Innuendo1987)
  • Ve 48. minutě je záběr na šňůrku od květiny darovanou Lupinem Clarise. Mezi vlaječkami je i vlajka České republiky. (Yeloumen)
  • Režisér filmu Hajao Mijazaki nikdy nebyl s výslednou podobou filmu zcela spokojen. Kvůli přísnému produkčnímu rozvrhu (tvorba filmu trvala pouhé čtyři měsíce) musel několikrát i v postprodukci přepsat scénář, aby mohl výsledný snímek vůbec dodat včas. Jaká měla být původní podoba ale nikdy neupřesnil. (novoten)

Reklama

Reklama