Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (134)

plakát

Východní přísliby (2007) 

Dobře výstavěný film s poměrně velkou dávkou drsých scén, který na druhé straně trpí jistou najivitou. Ačkoli je Angličtina s ruským přízvukem úžasná, dávám slabší čtyři.

plakát

Bezvadná dvojka (2007) (seriál) 

Komediální šílenost pro "náctileté", kde jsem se po dlouhé době, alespoň něčemu, co mělo být vtipné, zasmál. Po mých nešťastných setkáních s Suzumiya Haruhi no yûutsu a GTO, je to milé překvapení. Největší mínusem je zbytečná délka. Malá poznámka na závěr: výška hlavni hrdinky je po většinu seriálu 172 cm. Slabší 4*.

plakát

Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku rómantan – Cuioku hen (1999) 

Skvělé OVA, ale pár věci mi na něm nesedlo. Příběh působí příliš fatalisticky, šablonovitě a vynuceně. Druhou výtku si zaslouží hudba, která v některých okamžicích je až příliš vtíravá. Do třetice občasné CGI animace mi nepřišly přínosné, spíš naopak.

plakát

Svatý boj (2001) 

Když jsem slyšel, že je to o „náckovi" tak jsem se bál, že to bude další film, co nemusím. Sem tram se v dialozích najde nějaká ta logická chybka (ne nepodobná té že : Bůh nemůže stvořit kámen který sám neuzvedne) , ale většinou jde o zajímavé myšlenky. Mám za to, že velkou výhodou, při sledování filmu, je znalost judaismu. Celkový dojem lepší 4*.

plakát

Řidič slečny Daisy (1989) 

Řidič slečny Daisy je možná na dnešní dobu málo dramatický a příliš sentimentální, ale přesto že se nesnaží jít divákovi "na tělo" má co říci. Jistá uhlazenost a tok děje, budí dojem ospalosti. Ona ospalost je ale na místě, vzhledem k obsahu filmu , kterým je stárnutí. Kdyby měl být tento film realistickým pohledem na stárnutí, tak by se patrně jmenoval: Řidič vdovy Daisy.

plakát

Kouzelný most (2008) (studentský film) 

Krátká jendoaktovka ve které mi některé pasáže úplně nesedly. Celkový dojem 7/10.

plakát

Mononoke (2007) (seriál) 

Po dlouhém váhání nakonec dávám 4*. Pozitivní, alespoň pro mne, na tomto seriálu byl samotný princip vyhánění (zabíjení) přízraků. Na seriálu mi naopak vadilo ztvárnění vymítání (na můj vkus příliš "pozlátko"). Věcná poznámka: v obsahu tohoto seriálů (viz výše) je mylně přidána k dvěma nutným podmínkám (Makoto a Kotowari) ještě Katachi (o kterém sice mastičkář hovoří, ale to je ve skutečnosti následkem nikoli příčinou).

plakát

Kino no tabi: The Beautiful World (2003) (seriál) 

Mám za to, že vše podstatné, možná i víc než je zdrávo (pokud si člověk chce udělat vlastní názor), o seriálu napsal Subjektiv. 7/10

plakát

Dave (1993) 

Dávám slabší čtyři. Tak trochu mi to velmi vzdáleně připomína Kagemušu... ale je to taková US limonáda. No co, máme v Česku hambáče a kyselinu na čtyři, tak proč si občas nedat.

plakát

Skafandr a motýl (2007) 

Celkově povedený film, jen nebýt pár scén, které mi přišli zbytečné (mimo jiné "Lurdy"). Knihu jsem nečetl, a tak nemohu posoudit, zda to co mi přišlo navíc není významné v předloze. 83/100