Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (20)

plakát

Severní Marseilles (2020) 

Film o policajtech, kteří si při plnění své nelehké práce občas vypomáhají ne zcela legálními prostředky, dosáhnou svého úspěchu a systém je za to náležitě odmění.  To už tu několikrát bylo, nic zajímavého, nic nového, nic co by mělo otřást divákem. Nebo, že by to nebyl tak úplně film o policejní práci a byla to důmyslná ukázka reality dnešních dnů v otevřené demokratické a korektní společnosti? Tento obohacující pohled do fungující,  začleňovací politiky je nadmíru povznášející, optimistický a nám všem pochybovačům jasně ukazuje, že ono to funguje, jen se musíme semknout a raději i pokleknout. Díky.

plakát

Linka č. 657 (2015) 

Myslel jsem....chyba.Předpokládal jsem vzhledem k rozporuplnému hodnocení, že si v tomto snímku najdu to "svoje" a dostanu akční pochoutku se zajímavým hereckým obsazením. Nemohu popsat svoje zklamání, film je plný nelogičnosti, z "klaďáků" i "záporáků" dělá tupé, nemyslící hovada a celá "velmi utajená " zápletka je spíše k smíchu. Možná by filmu pomohlo, udělat z něj kresleňák a nabídnout to cílové skupině ve věku 3-7 let, ale i tak si nejsem jistý, zda by to děti dokázaly tolerovat.

plakát

Pátá vlna (2016) 

No to byla, ale krásná taškařice, dlouho jsem se nezasmál u tak vypiplané komedie....nebo, že bych to nepochopil !?!

plakát

Den patriotů (2016) 

Jako dokument hezký, pokud to bylo myšleno jako film, tak hrozná zhovadilost.

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Dokážu pochopit, že chtěl Mel tímto vzdát hold americkým klukům, kteří si jako všichni účastníci války prošli peklem, vybral si skutečný příběh, skutečného amíka, ale mohu jen suše konstatovat, že ve jménu patosu, vlastenectví a prvoplánovanosti vytvořil nelogickou a nudnou pitomost (chtěl jsem napsat sračku, ale to se asi nehodí)

plakát

Pustina (2016) (seriál) 

Mám za sebou všech osm dílů, četl jsem komentáře ostatních uživatelů a měl bych několik poznámek, Pustina je seriál o skutečné události ( Pozor, pozor dále už následuje řada spoilerů.... několik let zpět se v čechách udála vražda, kdy kamarád zabil a znásilnil holčinu ze stejné vesnice a k objasnění toho případu přispěly právě plošné sběry DNA, myslím, že to klaplo až na druhý pokus, protože v prvním sledu brali DNA jen mužům 15+). U Pustiny jen k tomuto skutečnému případu vcelku perfektně nabalili težařskou společnost, neskutečně ponurou krajinu a samozřejmě pohraničí s kumulami, opodál stojící pasťákem a normám neodpovídajícího otce. Pustina je psychologický masakr, kdy nás nutí přemýšlet nad tím jaké jsme vlastně bytosti, jaký máme právní systém v jaké společnosti žijem a jaký to všechno má vlastně smysl, krásně si s námi hraje, řekl bych, že ve druhém díle většina z nás už měla o vrahovi jasno :) poté jsme to přehodnotili, začali podezřívat někoho jiného a pořád dál až nakonec byl vrahem zahradník :) Seriál rozhodně doporučuji, většina herců zde zahrála bravurně a já mohu jen s úžasem a úctou vzdát hold.

plakát

The Siege of Jadotville (2016) 

Film mi sedl a já jsem mu věřil, nechutné politikaření, které se táhne celým filmem ukazuje na bezmoc obyčejných lidí, nebudu komentovat zda nasazení vojsk v Africe bylo o.k. nebo ne, ale peníze jsou vždy na prvním místě a je jedno, které datum nám zrovna ukazuje kalendář. Film vypráví o nezkušených vojácích, kteří jsou hozeni do první linie. Já ani nevěděl, že vůbec k něčemu takovému v historii došlo, je jasné, že je to zpětné ocenění těch kluků, kteří byli několik desetiletí považováni za zbabělce, jak moc je film podobný skutečnému střetu nebudu hodnotit, spíš bych jen vzkázal všem těm "zkušeným válečným veteránům", kteří zde bezostyšně házejí moudra, aby občas použili mozek a zkusili si alespoň na chvíli sami sebe představit s kvérem v ruce v takové sviňské situaci a místě, nevím jak by obstáli!? Je jasné, že film by si zasloužil víc peněz, ale i tak to nebylo vůbec špatný, to že frantíci, kteří jsou zde prezentováni jako váleční veteráni velí tlupě nýmandů a nejsou schopni pořádné vojenské akce vidíme všichni, zda to byl režisérův záměr nebo jen historická fakta nevím, ale žoldáci to neměli jednoduché :) Někteří filmoví znalci zde píší, něco o tom jak film je čitelný a plný okoukaných "klišoidních" scén, já jen řeknu, díky za ránu pěstí na konci :D P.S. Nejsem voják, nebyl jsem voják, nejsem Ir a asi nikdy Ir nebudu.

plakát

Boj (2015) 

Pojď chlapče chránit světový mír (chápej získat území, suroviny a politický vliv) my ti za to zničíme rodinný život, rozsekáme tvoji psychiku a v případě, že šlápneš vedle, tak se ti patřičně odměníme...tento snímek by měli pouštět každýmu mladýmu jankovi, který chce jít do armády. Moc pěkný snímek.

plakát

V písku - Příslib svobody (2015) 

Film nějak prošel a nic nenechal, jo vymytý hlavy usmrkanců tvrdě procitly, ale prostě ta doba taková byla, byli součástí velké mašinérie a sklidili ovoce, ta zasraná válka poznamenala všechny, ať už stáli na jakékoli straně, film sám o sobě nenabídl snad nic a po 10 minutách už bylo jasné kam se bude ubírat.

plakát

Zootropolis: Město zvířat (2016) 

Příběh o tom, že sny se plní a člověk, v tomto případě zvíře může dosáhnout čehokoli. Perfektní animace, příběh, několik dobrých vtípků a humorných scén, ale pak to příjde...bum, agitka, paraela se současnou světovou situací, vyzdvihování toho, že ti špatní jsou v jádru dobří, jen ti dobří nechápou ty špatné...všichni mohou žít ruku v ruce společně a kráčet ke šťastným zítřkům........tohle snad ne, hnus, něco podobného točili v hitlerovském německu, soudruzi po 48, převlečení soudruzi po 89 a nyní "uncle sam"........