Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (7)

plakát

Expedice Repti Planet - Ománské dobrodružství (2020) 

Příjemné překvapení. Tak trochu jiný způsob vyprávění o plazech a obojživelnících. Film je zábavný a dokáže si udržet pozornost po celou stopáž. Odlehčené pojetí v kombinaci se zajímavými záběry plazů a obojživelníků, kteří se zase tak často v dokumentech o přírodě neobjevují. Těším se na další dobrodružství!

plakát

1917 (2019) 

Téma první světové války na velkém plátně není příliš časté a proto jsem se na tento snímek moc těšil. Zvláště pak, když je natočený na „jeden“ záběr. Vizuální a hudební stránka je opravdu parádní a obraz se zvukem se skvěle doplňuje. Kamera je velmi vynalézavá a i přes to, že se díváme na film bez střihu, tak působí napínavě. Scénář sice není nijak objevný, a tak nějak tušíte, jak to asi dopadne, na napětí to nic neubírá. Film plyne, kamera zabírá hlavní hrdiny i akci tak, jako ve hrách, kde máte možnost různě kroužit po scéně. Dialogy baví a když dojde na akci, tak to stojí za to! Nejen díky technické stránce je film výjimečnou podívanou, u které je podmínkou navštívit velké plátno.

plakát

Tohle je náš svět (2016) 

Pro mě nejlepší příklad svobodné vůle a touhy žít "čistý" život podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Po konfrontaci se společností však přichází uvědomění, že každá pravda má více úhlů pohledu, kdy se každá strana bude za svou pravdu bít, neboť jí má za tu jedinou správnou pravdu. Viggo je naprosto famózní, stejně tak i mladí hrdinové, kteří sice vypadají v konzumní společnosti jako totální outsideři, jsou však v úplně jiném levelu, než jejich vrstevníci. Závěr s rozloučením a návštěvou záchodků v obchoďáku byl pro mne velmi dojemný a čistý, kdy jsem zároveň stihl slzet a smát se.

plakát

Rambo: Poslední krev (2019) 

Rambo je zkrátka magnet na problémy. I když chce žít klidný život, vždy je někdo v úzkých a pokročilý věk mu nebrání si to rozdat s kýmkoliv. Sly je drsňák, který sice schytá více úderů než dříve, ale s ničím se nepáře. Tedy vlastně ano. Páře jednoho padoucha za druhým. Tak trochu ve stylu Sám doma, ale Rambo je už starší člověk, tak proč by si neměl padouchy pozvat domů, než je někde nahánět. Film Rambo Poslední krev mi jako epické zakončení série nepřišel. Chvílemi jsem i zapomínal, že sleduji Ramba. Ale třeba Sly ještě neřekl poslední slovo a vzhledem k jeho pracovitosti a jinošskému nadšení bude následovat ještě nějaká další, poslední krev.

plakát

Pod vodou (2020) 

Taková ta béčková jednohubka, u které si už druhý den nevybavím žádnou bomba ikonickou scénu, ale zanechá ve mně dojem, že to bylo slušný a bavil jsem se. Inspirace v mnoha úspěšnějších žánrovkách je zřejmá na první pohled, ale to mi nevadí. Spád to má, i když rozjezd je hodně rychlý. Během filmu jsem postrádal nějakou větší gradaci napětí, která se u mě moc nedostavovala, což ale neznamená, že bych nebyl napnutý a netěšil se na další efektivní prasknutí skafandru v 11km hloubce.

plakát

Hellboy: Královna krve (2019) 

Na úvod musím říct, že jsem velkým fanouškem komiksové předlohy od Mika Mignoly. A snad i právě proto, jsem z filmu dost zmatený. Místy věrný předloze, místy super scény, efekty a postavy a pro mě hustě vypadající Hellboy v podání Davida Harboura (a to jsem velkým fanouškem Rona Perlmana a dlouho jsem si v rudém nedokázal nikoho jiného představit). Jednotlivé scény jsou však prapodivně pospojovány a místy mi vůbec nesedí hudební doprovod, který nejen že nespojuje, ale spíše rozděluje výsledek na ne moc navazující sled událostí. Často jsem si během filmu říkal, jestli jsem si náhodou na chvíli nezdřímnul a něco mi neuniklo. I přes toto všechno mě to bavilo po druhém a dokonce i třetím shlédnutí (ano, dal jsem tomuto filmu další šance), je to lepší a lepší. O to více mě mrzí, že Hellboy kasovně propadl a kritiky zrovna vřelé taky nejsou. Podle mě by si Hellboy David Harbour zasloužil ještě jednu šanci.

plakát

Cesta do pravěku (1955) 

Nejoblíbenější film z mých dětských let pro mne neztratil nic ze svého kouzla, právě naopak. Provázel mě celým dětstvím, na vojně byl jedním ze dvou filmů, který se pravidelně promítal každých čtrnáct dní v klubovně. Největší dobrodružství kamarádů za dinosaury, které spojovalo přátelství, touha po poznání a paleontologie. Technická úroveň na svou dobu dokonalá, stejně tak i nápadité využití efektů při kombinaci živých herců s modely. Remasterovaná verze stojí za opětovné shlédnutí. Pro dnešní publikum možná úsměvné, stále však napínavé. Za mne top české animace.