Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Horor

Recenze (251)

plakát

Education for Death (1943) 

80% / Dobové vyobrazení výchovy v Německu podle USA. Znepokojivá, smutná, působivá a i satirická podíváná.

plakát

Futurama - Bahnem zapomenuté děti (2023) (epizoda) 

68% / Skvělé připomenutí minulosti a oproti předchozí epizodě návrat do kvalitativních standardů Futuramy.

plakát

Futurama - Příval seriálů (2023) (epizoda) 

60% / Návrat byl očekáván ale zároveň se všichni obávali kvality a vlastně docela oprávněně. První čtvrtka dílu je vlastně docela fajn a docela to i sedí s ukončením minulé série, jenže potom co přijde Fry a jeho životní cíl, tak to jde do kopru, nedává to prakticky žádný smysl, je to absurdně debilní a ačkoliv pár vtipů se povede, tak je zbytek epizody dost průměrný, ovšem stále jsme na úrovni The Simpsons okolo 20.-21. řady, což se ještě dá. Jsem zvědav zda další díly dopadnou lépe, toto bohužel i přes slibnou 1/4 není moc fajn začátek a rozhodně to patří k tomu nejhoršímu co u Futuramy vzniklo.

plakát

Terra Formars (2014) (seriál) 

50% / Zvláštní ale dost průměrné až podprůměrné anime, které se proslavilo hlavně naprosto dementní cenzurou v rámci první série. Seriál má spoustu chyb a problémů, které celkově dost vadily, mez ty hlavní patří přehnané a na sílu vecpané flashbacky, které nám měli uprostřed bitev říct co je daná postava zač, což sice pomáhalo ale zároveň natahovalo děj v pozadí, který by bez těchto oken byl možná na půlce celkové délky první série. Jako problém vidím i vlastně vyprávění, které je značně zmatečné a člověk nemá chvílemi ani ponětí co a kde sleduje, i samotná návaznost dost vázne. Mezi menší problémy bych řadil 3D animaci, která není sice příšerná ale furt je to dost pěst na oko,.... V rámci pozitiv toho nemám co říci, v první sérii se mi líbila celkově hudební stránka, která perfektně seděla k tomu co se zrovna dělo, i back story "hlavní" postavy Akariho patří k tomu lepšímu, i když postava ve většině dílů hrála spíše druhé housle, ovšem za mě paradoxně asi nejlepší back story měl Adolf, který krátce po svém pořádném představení zemřel. Od druhé série se pak zlepšila animace a celkový design Terra Formarů, ale zase byly přidány otravné manga okénka a přibyl fan servis, který fakt přišel dost pozdě. Celkově spíše nedoporučuji, prvních pár dílů dejme tomu ale potom už to začíná být dost stejnorodé a nudné (mimo poslední dva díly u první série), rozhodně mohu říci, že Attack On Titan v tomto odvádí mnohem lepší práci.  Poznámka: viděl jsem celou první sérii a první díl z té druhé.

plakát

Terra Formars - 2nd generation: Tokubecu na futari (2016) (epizoda) 

55% / Oproti minulé sérii přišli dvě zlepšení, a to animace postav a obměna vzhledu švábů, kteří vypadají více badass. Novinkami na opačné straně jsou "komiksová" a dost otravná okénka, dále se zdá, že přibyl i fan servis (eroticky vyobrazené Ženské postavy), většinou proti tomu nic nemám ale po první sérii to vypadá dost divně. Jinak žádné významnější změny se nekonají.

plakát

Love, Death & Robots - Jibaro (2022) (epizoda) 

90% / Audiovizuální orgasmus, nepříjemný nervy drásající ale i okouzlující a neskutečně svěží šílenost, která mě naprosto vzala, doporučuji.

plakát

Flash (2023) 

78% / Když vidím Flashe, tak vidím úroveň, tu úroveň, kterou měla mít původní Liga a Snyder Liga se jí skoro i přiblížila. Ovšem to neznamená, že je to nějako brutálně skvělé, skvělé to sice je ale zase ne tolik. Začnu zápory:  v některých momentech na nás kouká ne moc hezké CGI a začátek filmu je mimo momentu s nemocnicí extrémně nezajímavý a nudný, zbytek filmu je ovšem docela fajn, Ezra Miller obě svoje "já" hraje dost přesvědčivě (ačkoliv je zde jedna nesmyslná náhlá změna), ostatní herci dělají svou práci taktéž velmi dobře a neubírá tomu ani dobrý soundtrack či děj. Co ovšem bylo překvapující byly reference, ty byly velmi příjemné a velmi dobře dosazené a poukázání na Supermana Nicolase Cage bylo vtipné a zároveň uspokojující. Nicméně je fakt, že celkově film vyšel jen, že vyšel, vzhledem k tomu, že navazovat na něj už nejspíš nic nebude, ovšem já si myslím, že je to dobře, není úplně dobré vyhazovat skoro hotové či poloviční projekty do koše, a to ať jsou jakékoliv. Sám za sebe doporučuji.

plakát

Lidské zdroje (2022) (seriál) 

??% / Zvláštní, dost úchylná a perverzní show, viděl jsem několik epizod a moc do chuti mi to nešlo, hodnotit budu až uvidím více.

plakát

Paradise PD (2018) (seriál) 

75% / Tak trochu pokračování pro mě už kultovního Brickleberry, ať chcete jak chcete, tak je to vidět všude a nemůžete se tomu ubránit, oproti Brickleberry je to možná trochu více absurdní a debilní ale rozhodně si drží mnohé kvality předchůdce. Mohu jen a jen doporučit (zatím).