Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krimi
  • Životopisný

Recenze (3)

plakát

Neznámá dívka (2016) 

Po roční pauze uvedli bratři Jean-Pierre Dardenne a Luc Dardenne opět vynikající snímek, kterým dokazují, že mají stále co říct na poli psychologicky laděných dramat. Scenáristicky se snímek přibližuje starším filmům této režijní dvojice, kdy příběh odstartuje zločin či nešťastná událost, která hlavním aktérům fatálně zasáhne do života. Poté již můžeme pozorovat pozvolnou proměnu hlavních hrdinů, destrukci jejich vztahů a sledovat, jak dokáží čelit zničujícímu pocitu viny.

plakát

Hedi (2016) 

Debut tuniského režiséra vypráví příběh mladého muže Hediho, jeho náhlé citové vzplanutí, touhu a snahu vymanit se ze zajetých kolejí, rodinných tradic a očekávání nejbližších. Oko kamery sleduje bilancování tohoto muže mezi láskou a povinností a evropský divák se může jen dohadovat, do jaké míry je snímek odrazem hlubších společenských událostí a arabského jara...

plakát

Já, Daniel Blake (2016) 

Podtitul sociálního dramatu z prostředí anglického Newcastlu zůstává viset ve vzduchu jako smutná ozvěna ještě dlouho po shlédnutí snímku. Kolik nezájmu okolí může vydržet jedno srdce? Padesátník Daniel Blake byl vždy spořádaným občanem, pracujícím mužem, plátcem daní i účastným sousedem. Poté, co prodělá infarkt, který mu znemožní návrat do pracovního procesu, se však roztáčí absurdní byrokratický kolotoč a marný boj s úřady o přiznání oprávněných dávek v nezaměstnanosti. Je možné tento boj důstojně vyhrát a dokáže být ještě současná společnost solidární?