Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (868)

plakát

Crazy Heart (2009) 

[1] Chová se to jako loňský WRESTLER, ale není to WRESTLER. Holt někdy film zaleze pod kůži bez skrupulí a někdy míň, rozlišit to lze jednoduše: zatímco wrestling mi začal být svým způsobem sympatický, zatímco country mi jen tak zlehka zavonělo pod nosem. _____ [2] Jednu chlapskou výsadu CRAZY HEART oproti WRESTLEROVI přiznám: Maggie Gyllenhaal je více vzrušující MILFka nežli Marisa Tomei. Velmi koloopřitelná! _____ [3] Co se Cooperovi s Bridgesem a Duvallem dále povedlo je zachycení pravého amerického západu pomocí prochcaných čochů pro xenofobní starousedlíky, zaplivaných bowlingáren, atd atd. Jako by ten západ ne a ne umřít: tak trochu jej chci po Costnerovsku (Lt. Dubnar @ DANCING WITH WOLVES) vidět, než navždycky zmizí. Jen doba a kontext je, uznávám, trochu jiný.

plakát

Critters (1986) 

Vždycky mě to bavívalo jen do momentu, než se všecko (naivně) posralo...

plakát

Ctihodný občan (2009) 

Mičurin Gray statečně rouboval k sobě úspěšné elementy jiných filmů (SHAWSHANK, MAX PAYNE...), nemluvě o "překvapivosti" (kamera toho v LAW ABIDING CITIZEN hodně vykecá), výsledkem je však největší krvák, který jsem viděl za hodně hodně dlouhou dobu. Pokud si dobře vzpomínám, červená tam cáká po baráku už někdy ve druhé minutě, a to mimo jiné z malé holčičky, která okatě připomíná zmenšenou verzi mé spolužačky Hanky... Vida, mstící podhoubí je plodně zaseto. Neříkám, že to není ve své podstatě vylízanej film :-), ale Filadelfie ve stylu Sin City má tuhle něco do sebe, a je ještě mnohem zlověstnější, než když v ní řádil býček Bobby. Apropo, tolik sympaťáků a kočiček umírá snad jenom v globálně apokalyptických flácích.

plakát

Čas (2006) 

Co ke SHI GAN napsat, když je to tak excelentně znepokojivé, smutné, strašidelné, jiné. V interiérech, které mají společné s těma našima snad jenom zásuvky. Neřešící pracovní, ba ani příbuzenské a přátelské, ale jenom ryze párové problémy. Původně "mezlidský" film, který se ochotně zvrhne v paranoidní thriller. Divné, ta holka se chovala jako úplná čubka, a ani jsem jí to neměl za zlé. Z duše má trhací kalentář, ale přijde jí to perfektně normální, dokonce i okolí to přijde perfektně normální... Přitom většího blázna jsem snad ještě neviděl, jak se ke konci zmazaná od barvy na vlasy, patlátek a krve z (cizí) rozjeté hlavy ušklíbla při mámivé myšlence na další plastickou operaci, no to bylo doopravdy něco. Rezonuje ala VERONIKA DECIDES TO DIE, a troufám si říct, že právě od Veroniky jsem lepší film po niterní stránce neviděl, úplně jasná pětka.

plakát

Čas sluhů (1989) 

Ty krávo. Tento ještě za totáče (*hledá smajlík s adekvátně vykulenýma očima*) natočený film mi přišel jako krajně nechutný, což bylo asi hlavní snahou mladé režisérky - if so, pak je tedy výborný. Chýlková, která mi přijde nesympatická i v civilu, se bez mrknutí oka proměnila ve stoprocetní hydru (mimochodem, její frýdecko-místecký původ mě děsí ještě víc). Tuhle kurvičku bych teda nepřál do postele ani chlapovi, co by mi ukradl mé vlastní auto. Nu, každopádně mě sledovat tu couřičku celých 111 minut časem poměrně omrzelo.

plakát

Čekej do tmy (1967) 

Je s podivem, jak žena, "vidící jenom hnědo", svítí i mimo návštěvy jak na lesy (já vím, o povaze a rozsahu zrakového poškození by se dalo čile spekulovat). V šedesátkách v Ameru účty za elektriku asi ještě nikoho nesraly. Co se týče filmu samotného, tak ten vyniká především velice zručně budovaným a gradovaným napětím. Přičemž na lov logických chyb, které jistě nechybí a jimiž bych film cíleně znehodnotil, se pouštět jaksi nehodlám.

plakát

Čelisti (1975) 

Vyhladovělý bílý žralůček, červy prolezlý oční důleček a především hrozná, hrozitánská smrt pro Roberta Shawa. Spielberg, ač rodák z vnitrozemského Cincinnati, musí mít na moře opravdu makabrózní vzpomínky, když se takhle vyřádil.

plakát

Černá kniha (2006) 

No, není to moc reálnej film. Rozumějte, byrokracie a válka je v něm určitě OK, a vidět nacistické krysičky prchat z potápějící se Hitlerovy kocábky je skoro vždycky "uííí", ale obecně těm holandským rozvracečům prošlo nějak moc lumpáren. Naopak skvělé je na filmu jeho perfektní rozvrstvení různých emocí, ukázková nečernobílost lidiček v něm, gradace a zakudrlinkovaný, překvapivý závěr. ***** za výjimečný charakter, nikoli za zprůměrovanou kvalitu. A ta scéna s kýblem sraček je celkem mysl rozmrdávající. Hlavní hrdinka Rachel to za celý film řekla myslím výstižně: COPAK TO SAKRA NIKDY NESKONČÍ?! _____ P.S. ve filmu snad není jediná pořádná opravdu válečná scéna - zajímavý fakt, ale ničemu neškodící.

plakát

Černá labuť (2010) 

Brunetka baletka. Snad každý muž ve filmu chce její pičku. Ženy chcou střídavě pičku a střídavě roli. Apropo, pokaždé, když Nina honí, Bůh zřejmě zabije to legendární koťátko a stane se něco špatného. A aby ten comment nebyl náhodou ještě málo perverzní, tak připíšu, že Natalie Portman je Mickey Rourke s dírčičkou - Wrestlýrek se od Labuti fakt moc neliší, leda snad jen tím, že není snový, je celý tak nějak racionální. _____ Na Finchera (Facebůček) to letos naozaj luxúsno stačí, nemluvě o Noulenovi, ten je z uměleckýho hlediska bohužel asi hotovej. Zhruba jako Nina čubčím jazýčkem, huhaha. A neodpustím si to a neodpustím:-)

plakát

Černá smrt (2010) 

Další zvládnutý film roku 2010. Zvládnutý. Tedy NE jako SOLOMON KANE. Ne srandovní jako Kane, KDEŽE LIDIČKY! 80% s tím, že ta bloncka se mi nelíbila, ba bych ji na konci ještě navrch znásilnil do všech zajímavých samičích otvorů.