Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční
  • Krimi

Recenze (19)

plakát

O statečném kováři (1983) 

Mám rád tenhle příběh, i krásné prostředí, kde se natáčelo. Ale jinak je to slabota. Hubeňoučkej Kříž jako lamželezo kovář je nevěrohodný, stejně jako tlustej Knot jako silák, co točí mlýnem. Snad jen Króner vypadá jako opravdovej chlap. Triky otřesně laciné a Čepek málo hrůznej. Takže suma sumárum: Jedna * za příběh, druhá * za Vlado Müllera a třetí za hudbu.

plakát

Zvon Lukáš (2002) (TV film) odpad!

Nevěřil jsem vlastním očím. Chaotický příběh, přeumělkované kostýmy. Tuhle pohádku nenatočili pro děti, ale sami pro sebe. At už motivace byla jakákoli. Možná peníze, možná pokus o "umění". Každopádně výsledek byl strašný.

plakát

Výbuch bude v pět (1984) 

Filmové studio Gottwaldov se zaměřovalo na filmy pro děti. K mé velké lítosti tohle není film ani pro děti, ani pro dospělé. Trapné dialogy, odporní dospělí od otce sbormistr, přes soudruha ředitele, trapného školníka až po vrcholně nesympatického kastelána. Ta 1* je za Mahulenu, který to děsně seklo.

plakát

Dimenze (2022) odpad!

Absolutní shit. Scény nedávají smysl, herce nikdo nevede. Tohle je fakt hodně hodně nepovedené. Ani jako bizzár bych to nebral. Prostě blbost na kvadrat. Že na tohle dal někdo penize nechápu.

plakát

U pěti veverek (1944) 

Když si uvědomíte v jakém roce se tenhle film natočil, tak musíte uznat, že jde o nadprůměrnou kvalitu. Čiší z něj lidskost a svým způsobem půvabnost. Mě nejvíc zaujala Míla Pačová a je škoda, že tahle velká herečka nedostala ve filmech více úloh a prostoru. Za mě tedy 4*

plakát

Bezva zuby na zásnuby (2022) (TV film) 

Tohle dílo bych promítal studentům režie jako ukázku toho, že když máte skvělé herce, tak i slabý scénář a nekompetentní režie může dopadnout tak, ze to nebude úplný odpad. Mít to 20 minut, tak by to byla hezká mikrokomedie. Ta hodina navíc tam vadila. Langmajer, Hanuš i Stašová hráli na 1. Fialová na 2 a zbytek byl slabý.

plakát

Kozy léčí (2017) (TV film) 

Moc milé. Překvapilo mě to. Absolutně na nic si to nehraje. Ano na umění, ani na komedii, ani na romantiku. Prostě obyčejný příběh.

plakát

Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021) 

Moc se mi líbila knížka, tedy vlastně audiokniha v podání Martina Hofmana. Těšil jsem se i na film o to víc, že jej režíroval sám autor. A přišlo rozčarování. Film má docela svižný děj až na ten závěr. Ten byl jakoby useklý, nebo (oproti knížce) nedomysleny. Tak musím dát 3*.

plakát

Koyaanisqatsi (1982) odpad!

Asi fakt nerozumím umění, ale za 5 minut mě rozbolela hlava z té hudby a stále se měnících obrazů. Mám být zděšen z toho kam se lidstvo žene? Nebo se ošklíbat nad pokrokem? Nic mi to neříká.