Reklama

Reklama

Sherlock Holmes a pekelný stroj

(TV film)
  • Velká Británie Sherlock Holmes and the Leading Lady

Obsahy(1)

V rakousko-uherské Vídni se vynálezce, Dr. Froelich, obrátí na anglického velvyslance s tím, že mu chce prodat svůj nejnovější vynález, elektrický detonátor. Oba se dohodnou a dojde k obchodu. Jenže ve chvíli, kdy si velvyslanec detonátor odnáší, je na ulici přepaden neznámými lidmi. Dojde k potyčce a útočníci velvyslanci kufřík s detonátorem a plány ukradnou. Z domu vyběhne Froelich a začne zloděje pronásledovat. Froelich vběhne za zlodějem do budovy divadla, kde právě probíhá zkouška operety Netopýr. V hlavní roli zde vystupuje slavná diva, Irene Frances Adlerová. Froelich pronásleduje zloděje až na galerii nad jevištěm a zde se mezi ním a zlodějem strhne šarvátka. Zloděj přehodí Froelicha přes zábradlí a ten se zabije pádem na jeviště. Sherlocka Holmese v Londýně navštíví jeho bratr, který pracuje pro britskou vládu, a žádá po něm pomoc s vyšetřováním ztracených plánů k detonátoru. Sherlock Holmes se nechá přemluvit a společně se svým pomocníkem Watsonem odjede do Vídně. Tady nejprve navštíví velvyslance a pak se pouští do vyšetřování. V divadle zajde za Adlerovou, která je jeho dávnou láskou, a začne se vyptávat na okolnosti případu. Slavný detektiv s pomocníkem Watsonem zjistí, že kufřík s detonátorem skutečně v divadle byl, někdo ho už ale odnesl. Okolo Adlerové se točí celá řada podivných mužů. Vedle poněkud excentrických hudebníků a herců je to i nafoukaný mladík, Elliott Ness, a jakýsi kapitán, Franz Winterhauser, který se vydává za příslušníka rakouské policie. Ten Holmesovi otevřeně vyhrožuje… (TV Prima)

(více)

Recenze (17)

CarloRizzi 

všechny recenze uživatele

Christopher Lee je bezesporu výborný herec, o tom žádná, ale role  v podání  Sherlocka Holmese se mi vůbec nelíbil. Takhle znemožnit a zesměšnit Sherlocka Holmese jsem ještě neviděl Jednak proto, že mi připadal ve filmu hodně starý a vysoký a pokaždé, když jsem se na něj podíval, tak jsem viděl Dráculu. Některých pasážích mi připadal zbytečně zlý na Frances Adler ,když mu měla něco vyprávět, vzpomínky. Doktor Watson střílí do místnosti, aniž by věděl, kde se nachází Frances Adler a Sherlock Holmes. Jedno velké zklamání hudba scénář a především žádné napětí. Kdyby tento televizní počin měl jen 90 minut myslím, že mi to bohatě stačilo. Dvě hvězdičky dávám za herečku Morgan Fairchild . Jeremy Brett je podle mě nejlepší Sherlock Holmes všech dob. Podle mě ho někdo už nikdy nepřekoná. ()

Cesarea 

všechny recenze uživatele

Pomoc! To byly fakt tři hodiny utrpení, slátanina nesmyslného nelogického příběhu, bez napětí, bez vtipu, završená úděsným dabingem... Hrůza, například po rvačce s pronásledovaným vrahem v nějakém průmyslovém areálu visí Sherlocka Holmese za jednu ruku z jakési věže a zoufale volá Watsona na pomoc. V první chvíli jsem nepochopila, kdo to je? Na záběru je totiž tak bídně namaskovaný kaskadér, že Sherlocka Holmese připomíná jen velmi vzdáleně ... Jeden bod za kostýmy, exteriéry a Morgan Fairchild. Možná, že to byla parodie na Sherlocka Holmese a já to nepochopila :-) ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Christopher Lee se sice na roli Sherlocka Holmese hodi (i kdyz tady je to hodne prestarly Holmes), ale to je krome par vtipnych narazek tak jediny klad filmu. Jinak je roztahly, prekombinovany, nelogicky, ucelove podrizeny nacpat do nej co nejvic znamych postav. Treba zakomponovani Irene Adler a hlavne jejiho milostneho romanku je zcela nesmyslne. Za tri hodiny vyhozeneho casu to nestoji. BTW. Franz Josef byl ale saramantni zabavny chlapik, co ti zli cesi proti nemu porad meli ? 35% ()

e-arthworm 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Ano, je to TV produkce, ale to jsou filmy s Herculem Poirotem taktéž - přitom rozdíl mezi nimi a tímhle "skvostem" je diametrální. Příliš dlouhé, rozvláčné, nezáživné, plné hluchých míst a zbytečných scén, kdy člověk jen útrpně čeká, kdy se konečně začne opět něco dít. Žádná atmosféra, žádné napětí. Řada věcí zůstane nevysvětlena (kam šla služebná v noci a proč se oblékla do šatů své paní, jak Holmes přišel na jejího vraha a kde sehnal jeho adresu atd.). Při rvačce SH s vrahem na jakési důlní věži Watsona nenapadne použít revolver a pomoci příteli v nesnázích, zato hned v následující scéně zbraň vytáhne, než oba vstoupí do otevřeného hotelového pokoje... Některé pasáže působí až sebeparodicky, zejména okamžik, kdy Watson odnáší bombu z divadla a každému, koho potká, tuto skutečnost důležitě sděluje :-D Ch. Lee mi jako Holmes vůbec nesedl, P. Macnee jako Watson ušel. Největším plusem filmu byla půvabná Morgan Fairchild - ta * je víceméně za ni. "Á, výborně ! - Nová stopa ? - Ne, pozvání na oběd." ()

candy_daze 

všechny recenze uživatele

Když se u Sherlocka Holmese v jakémkoliv podání nudíte, někde je chyba. Tady jich bylo hned několik. Třeba nudný scénář a nebo naprosto špatné herecké obsazení. Můžete si myslet, že mě zblbnul Guy Ritchie (ano, Robert Downey jr. je pro mě dokonalým Sherlockem!), ale komukoliv, kdo četl jakýkoliv z příběhů Sherlocka Holmese a doktora Watsona ví, že Sherlock nikdy nebyl nudný páprda bez sebemenší jiskry a Watson nebyl chlápek s krysím obličejem, který by Sherlocka nechal ve štychu a kňučel jako dítě bez dudlíku. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Rakousku, Lucembursku a ve Velké Británii, konkrétně v Londýně. (reich)

Reklama

Reklama