Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (76)

plakát

Zmizelá (2014) 

David Fincher má za sebou rozhodně kvalitenější kousky než Gone Girl, to však nic nemění na tom, že Gone Girl zase posouvá žánrovou perspektivu někam dál. Za mě přece jen škoda, že se ta dějová linie neposouvala víc ve klasičtějším světle hledání Nickovi viny/neviny, protože tahle dějová pasáž byla pro mě zdaleka nejpřitažlivější, následné dějové zvraty už probíhaly s takovou dynamikou, že sice nedávaly prosotor ani snad na jednu minutu sklopit oči od plátna a alespoň předstírat nudu, na druhou stranu však neumožňovali divákovi jakokoliv hloiuběji přemýšlet o jednotlivých fázích filmu, čímž pro mě postupně v první polovině neuvěřitelně gradující tempo postupně opadávalo a jako celek to od druhé poloviny působilo sice pořád nadprůměrně (hlavně co se scénáře týče), niklov však přelomově.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Skvělá trojhodinová zábava, ale s nulovým emocionálním rozměrem.

plakát

Hotel Rwanda (2004) 

Nektere filmy jsou obsahove tak dulezite, a navic maji v sobe tak silne poselstvi, ze je ani neni treba hodnotit, ale je potreba je videt... Hotel Rwanda tenhle element splnuje dokonale, navic ale pridava spoustu skvelych elementu filmarskych a hereckych v podobe Dona Cheadla ...diky za tyto filmy, ktere pred nejhorsimi etapami lidskeho sveta nezaviraji oci, ale snazi se vyvolat zajem ...song Milion voices mi hraje v hlave uz roky, vzdycky si u neho vzpomenu, ze jsou dulezite i ty veci, ktere se nas mozna bezprostredne netykaji, ale obecne maji pro tento svet jen tezko definovatelny hluboky vyznam.

plakát

85. Annual Academy Awards (2013) (pořad) 

Z hovna jednoduše bič neupleteš! A to si nemyslím, že byla sázka na Setha MacFarlana zas až tak špatný nápad. Ale vidět na živo zpívat Russella Crowa, to chce fakt odvahu. O půl 5 jsem to vzdal a nechal se potěšit výsledky až následující den.

plakát

Sigur Rós - Heima (2007) 

Dle mého neodborného názoru se v dnešním hudebním světě dokáže málokdo takhle přirozeně odlišit jako to dokáží Sigur Rós. Jednoduše jim nejde nevěřit, že to všechno dělají jen z lásky k hudbě a lidem okolo, mají v tom totiž velké severské srdce. Proto mi ani nevadí, že jako dokument je to po vizuální stránce spíše podprůměr, o to víc je v tom ale upřímnosti a uvolněnosti. ....dokonalá pozvánka na červencové Colours of Ostrava:)

plakát

30 minut po půlnoci (2012) 

Těžko odhadovat do jaké míry se na filmu podepsaly okolnostmi vynucené (smrtí UBL ) změny ve scénáři , ale po první hodině jsem se musel hodně přemlouvat abych si nepustil AZ kviz, ktery prave bezel na ct (to uz je co rict)...nakonec jsem Bigelow dal šanci i do druhého filmového poločasu ...presto, ze prakticky hodinový waterboarding by dokázal natočit s úsměvem i Zdeněk Troška:-) Naštěstí druhá polovina byla přesně to, co jsem od filmu čekal - precizně zfilmované , do detailů promyšlené , v rámci možnosti autentické... presto vsechno se hollywoodskeho patosu ani Bigelow nepodarilo uplne zbavit, protoze zase mam pocit, ze UBL chytla prakticky sama jedna vysinuta karieristka (jinak Maya mi az chorobne pripomina postavu Carrie z Homelandu). Závěrečná scéna v prázdném nákladním letadle ma pro me hlubokosahly vyznam... uspokojeni z dosazeni zle stanovenezivotniho cile prakticky ve vteřině vystřídá pocit prázdnoty, pricemz se nabizi otázka: stalo to vlastne všechno vůbec za to?

plakát

Let (2012) 

Z filmu si odnáším následující věci: spadnout se dá elegantním způsobem , opilý má vždycky štěstí , kombinace koksu a vodky je zřejmě ideální kombinace jak se po akci dostat do práce, svědomí má člověk jeno m jedno a Denzel je popravu jeden z mých nnejoblíbenějších herců.

plakát

Argo (2012) 

Argo -go fuck yourself !!! Kdyby je do toho letadla nedpotlačil Ben Affleck , tak jsem byl rozhodnutý, že to udělám já sám. Tehdejší politická atmosféra zachycena na jedničku, děj ppostupně graduje , což dokresluje mých 10 okousanych nehtů, Alan Arkin zaslouženě bojuje o Oscara a soundtrack je tak skvělý, že si ho dávám jen za odměnu ...... jako herec mi Ben nikdy neseděl a to se už asi nezmění, ale jako režisér se zaslouženě dere do mé top 10. Good job!

plakát

Lincoln (2012) 

důležitý film, ale pro člověka bez hlubšího zájmu o americkou historii prakticky nedodivatelny . Paní prof. Ddvořák ová to ve svých kurzech na VŠE přednášela mnohem poutavěji než Spielberg, a to ani nepotřebovala mít za svými zády brilantní ho Daniela Day Lewise. Dejepisna spielbegovska nuda!!