Reklama

Reklama

85. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 85th Annual Academy Awards (více)
Publicistický
USA, 2013, 173 min

Režie:

Don Mischer

Účinkují:

Seth MacFarlane (moderátor), Joseph Gordon-Levitt, Jeremy Renner, Anne Hathaway, Channing Tatum, Hugh Jackman, Amanda Seyfried, Mark Wahlberg (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Na začátku každého roku se pozornost společenství zábavního průmyslu a filmových fanoušků upře na nadcházející udílení Oscarů. Všeobecné očekávání vrcholí v únoru přímým přenosem ze slavnostního galavečera, kde se ceny Americké filmové Akademie udílejí. Milióny milovníků filmu netrpělivě sledují okouzlující ceremoniál, při kterém se rozdělují nejprestižnější ocenění ve světě kinematografie. Každoroční předávání Oscarů se stalo nejslavnější aktivitou Akademie filmových umění a věd. V pořadí již 85. ročník bude moderovat Seth MacFarlane a bude to jeho Oscarová premiéra. Nenechte si ujít přímý přenos z divadla Dolby Theatre v Hollywoodu, v pondělí 25. února od jedné hodiny ráno na HBO. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

freddy 

všechny recenze uživatele

Toto bylo mé páté předávání Oscarů, které jsem sledoval v přímém přenosu na HBO. A zároveň toto bylo mé první předávání Oscarů, které jsem nedokoukal až do konce a někdy kolem půl páté ráno (tedy zhruba hodinu a půl před skončením ceremoniálu) jsem to vzdal a šel spát, protože jsem cítil, že už dlouho neudržím své oči otevřené a během některé z následujích reklamních pauz bych asi definitivně odpadl. Asi už začínám být na tohle ponocování moc starý, nebo už jsem Oscarů zkrátka nabažený a postupně se vracím k tomu, že mi stačí si druhý den přečíst výsledky. Nicméně samotný ceremoniál jsem si vlastně docela užíval, Seth MacFarlane (kterého jsem do této doby vůbec neznal) příjemně překvapil, dokázal mě i pobavit, a zkrátka jsem si jeho moderátorský výstup užíval. Potěšil mě i šot s maňásky na motivy filmu Let, u kterého jsem se fakt pobavil. Co se týče výsledků, tak tam u mě taky panuje vesměs spokojenost, žádný z nominovaných filmů jsem sice před samotným ceremoniálem neviděl, ale už nyní vím, že Argo i Lincoln půjdou asi díky svému žánrovému zařazení mimo mě, ale hodně se těším na filmy Terapie láskou nebo Pí a jeho život. Jinak zbytek ceremoniálu jsem skouknul dnes ze záznamu a hodně pobavil Daniel Day-Lewis se svou děkovnou řečí. Co se týče českého komentáře, tak ten mi nijak nevadil, pánové se letos se svými subjektivními názory snažili krotit a bylo to dle mého názoru v normě. Celkově tenhle oscarový ceremoniál hodnotím jako jeden z těch povedenějších a uděluji čtyři hvězdy. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Zábavná show plná ostřejších vtípků, přesně jak jsem od MacFarlanea očekával. Po té hod'ce a půl pochlebování celebritám na červeném koberci mi přišel odrzlý "We Saw Your Boobs" song velmi vhod a tak to pokračovalo celý večer- v každém výstupu mezi přebíráním cen si MacFarlane neodpustil nějakou jedovatou poznámku na triko někoho z přítomných, jako třeba narážky na věk Clooneyho partnerek apod. Ani předávající se nebránili peprnějšímu humoru. Dvojka Wahlberg s méd'ou Tedem, vyzvídajícím kde budou probíhat pooscarové sexuální orgie (prý u Nicholsona:)) sakra pobavila. Když přičtu fakt, že byla tentokrát celkem snesitelná i  hudební vystoupení (muzikálové Chicago a Bídníci) a že se dočkal ocenění i Tarantino za scénář, tak jsem spokojený a v klidu si počkám, až si v některém z následujících ročníků půjde pro toho za režii. A ještě nesmím zapomenout, že mělo (zejména pánské) publikum co obdivovat..nestárnoucí Jen a Halle Berry byly okouzlující jako obvykle, zatímco Charlize a Anne mě oslnily poprvé, byl jsem překvapený, jak jim slušely ty krátké účesy. BTW:sledován online přenos na Pro 7- na překřikování pánů ze studia českého HBO jsem po minulém roce rezignoval. ()

Reklama

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám rád udílení cen arogantní akademií neumětelů jednostraně nadržující filmům, na které se nikdo nedívá, a které jsou kolikrát i dost špatně natočené. Naopak fakt zajímavé filmy jsou u "slavné" kritiky v nepřízni, podobně jako tady. Mně je jedno, jestli nějaký film dostal cenu, když se na něj nedá dívat a neosloví mě. To raději Zlatou malinu. Ta je, na rozdíl od téhle falešné show, upřímná. Klady: Jennifer Lawrence, ta jediná si tu stupidní cenu zaslouží. Zápory: celé to bylo odfláklé a nudné, prostě jsem šel radši chrápat, o téhle show nechci hodně dlouho slyšet, vidět, zkrátka ji zrušte. Mé hodnocení: 0% ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Nejprve hodnotím ceny: Tarantino a Waltz, Lewis, Adele a Rebelka - super! A zbytek už se rozdalo snad po větším lobingu. Ang Lee mě svým filmem neoslovil a Argo je jen patriotická věc. Tolik k těm cenám. Samotný večer se nesl ve znamení bilancování hudby ve filmu. Během večera zněly památné melodie z Indiana Jonese, E.T. , Forresta Gumpa a dalších. Vedle této oslavy se hlavně zaměřilo na muzikály. Proč se vzpomíná na Chicago neustále, tak to netuším? Seth MacFarlane byl skvělý a vtipný. Jeho začátek je možná nejlepší za poslední dobu. Kapitán Kirk byl galaktický! Rozhodně si nemyslím, že by vyčerpal vtipy v začátku. Skvělá píseň Boobs totálně pobavila. Mimo této věci se vzpomnělo na 50 let Jamese Bonda, ale čekal jsem více než pár minut záběrů a dvou filmových skladeb. Ovšem Shirley Bassey zazpívala Goldfingera naživo skvostně a to samé bych řekl o Adele při Skyfall. Pokud se člověk podívá na Oscars a uvidí České lvy, tak si zkazí chuť. Zkuste po lahodném steaku dát prošlou konzervu plnou éček a soji. To by se pozvracel každý! Hodnocení OST: Skyfall, Goldfinger a zbylé písně stály za to. Hudební i komediální vložky skvělé. 9/10 ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tak to byl jeden z nejnudnějších Oscarů, jaké jsem kdy viděla a nemluvím o cenách, ty mě v drtivé většině potěšily. Seth MacFarlane byl prostě hrozný. Adele zpívala tak nijak, že jsem ten úžasný song sotva poznala, ale všechny z Les Miserables musím pochválit a také dvě taneční čísla (Charlize a Harry Potter). ()

Zajímavosti (10)

  • Mezi předáváním vystupovali se zpěvem všichni herci z muzikálu Bídníci (2012). (karlik4801)
  • Slavnostní večer se konal v den, kdy slavila Emannuelle Riva, nominovaná v kategorii nejlepší herečka v hlavní roli, své 86. narozeniny. A i když nevyhrála, Jennifer Lawrence, která cenu získala, ji v děkovné řeči popřála všechno nejlepší k narozeninám. (jezurka42)
  • Vystoupení zpěvačky a herečky Barbry Streisand na 85. předávání sošek je prvním vystoupením v té době sedmdesátileté Streisandové na Oscarech od roku 1977. Tehdy zpívala evergreen ze snímku Zrodila se hvězda (1976), za kterou dostala Oscara za původní filmovou píseň. [Zdroj: Právo] (hippyman)

Reklama

Reklama